Nu gasesc sa cumpar apartament!
Raspunsuri - Pagina 2
klato spune:
Si eu am avut de-a face cu agentiile imobiliare in ultimul timp. Din pacate, nu pot sa zic ca am avut noroc sa dau de unii profesionisti; asa ca am decis ca de-acum incolo sa imi gasesc apartamentul pe cont propriu.
Dar cel mai mult si mai mult ma enerveaza la agentii e ca mint de ingheata apele! Eu n-am mai vazut asa ceva!
Mostre din "infloriturile" agentilor:
- e un apartament de lux (aiurea, apartamentul are si el o gresie si o faianta si o mobila cel mult kitch-oasa);
- e un apartament amenajat, mai trebuie doar igienizat (aiurea, apartamentul e o "bomba" infecta, dar e "amenjat" ca se vede totusi o gresie sparta pe sub 3 straturi de murdarie);
- aveti vedere directa spre parc din toate camerele ( da, daca te duci in bucatarie, scoti capul pe geam si-l rotesti intr-o pozitie nefireasca pe la vreo 140 grade, ai sanse sa vezi un colt de parc...)
- e stradal pe 13 septembrie, vedeti Casa Poporului direct (da, Sebastian toata ziua, ca sa vad Casa Poporului trebuie sa iau autobuzul)
ca sa nu mai zic de faptul ca sunt total nepregatiti sa ofere o informatie competenta:
eu: ce se intampla in intervalul dintre scoaterea cadastrului si semnarea actelor? Se mai poate vinde si la altcineva acest apartament?
agentul: trebuie doar sa aveti putina incredere... (aiurea, de parca mi-ar da el banii inapoi daca eu iau teapa)
etc...etc...
Uff...m-am mai racorit si eu...
Gabrielama spune:
Noi am vandut de curand apartamentul....
Proba de profesionalism - vine o tanti de la o agentie sa faca poze, sa ia informatii; OK, face poze, ii dam informatiile, zice ca ne suna.
O saptamana mai tarziu suna un nene de la o agentie (nu retin/aud numele agentiei in momentul ala, oricum ne sunasera de la o mie de agentii) ca vine sa faca poze, etc. Vine, imi da cartea de vizita - era de la agentia care venise cu o saptamana inainte (al carui nume mi l-am amintit cand am vazut cartea de vizita). Ii spun, "domle, pai a venit o doamna de la dumneavoastra, a facut poze, are toate datele".
Super socat, ca nu se poate, ca aia e zona lui, ca de ce a venit/am primit-o pe tanti aia???
Gabi
Balance diet means chocolate in both hands!
Gaby spune:
DA... pai sa va spun ca locuiesc cu chirie din 2000 si ca ne-am mutat de 5 ori, 3 dintre locatii au fost prin agentii...De asta fug de ei, am 3 experiente total ratate...bani furati, pe bune!
Am gasit cate ceva prin propietari dar numai dupa ce merg sa vad pot sa ma dumiresc. Eu vroiam in sectorul 6 -dr, taberei, crangasi sau colentina, dar acum cand vad oferta, nu ezit sa vad peste tot... Oricum preturile imi dau batai de cap, dar asta e, omul cere...tu da-i (daca te tine!)....
Si mie - de fiecare data, inclusiv acum cand incerc sa cumpar, mi se dau relatii despre apartamnete "senzationale" dar cand ajungi...te apuca rasul! MAcar nu spui nimic, lasi decizia la viitorul propietar. Si unde mai pui ca am gasit doar apartamente numai pe la etajele 9-10 din anul in care s-a nascut mama care stau sa cada!Asta e oferta !!!
O sa incer faza cu fluturasi...poate am noroc.
Multumesc pentru sfaturi si sigur o sa le incerc pe toate, alta solutie nu am... imi iau casa pentru toata viata, nu pentrucativa ani, deci trebuie sa imi mentin principiile (daca mai pot
omu' cu... banca la cap!www.bankingnews.ro
irina.c. spune:
Noi am luat apartamentul cu un tip de la o agentie,dar a fost ,,shmenul,,lui,adica i-am dat un comision mai mic si i-a ramas lui.In schimb ne-a dus la doua apartamente,in zona in care am vrut,la un pret mai mic decat pe piata la ora aia,si s-a ocupat de toate actele si aranjamentele necesare.Dar n-am platit prin banca,ci cu banii jos.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Mik spune:
Alta solutie, poate mai ciudata, nu stiu daca se practica in Ro (aici se practica cu succes) : afla de la notari daca au succesiuni de dezbatut si deci apartamente de vinzare.
Mik.
mihaela-p spune:
offfff!
si noi suntem satui de agenti imobiliari,dar si de pr
opietari neseriosi si care infloresc totul la telefon.
acum o luna si ceva,ne uitam de casute undeva in Bucuresti.urmarit anunturi,dat telefoane,vizionat.dupa fiecare vizita, faceam depresie si nu mai imi ardea de nimic. nu puteti sa va inchipuiti case mai insalubre,care stau sa cada...dar la telefon spuneau ceva?nu.prezentau casa ca fiind ok, strada ok,vecini ok,in fine
am renuntat,ne-am mai uitat la apartamente, dar sunt mult prea scumpe cele de 3 camere si am ajuns din nou la cautat ceva de inchiriat.
situatia si mai grava
de acum o luna,toate preturile au sarit un sus cu cel putin o suta de euro.
noroc ca ne-a venit ideea si am gasit intr-un centru comercial un spatiu mic pentru firma si ramanem cu casa de locuit in chirie.
si incercam sa rezolvam cu banii sa luam credit pentru un apartament sau un teren sa ne construim casa.
dar din cate telefoane am dat, de cate ori le-am spus datele mele si ce vreau,nu am intalnit nici un agent serios,care sa -mi spuna ceva inainte de vizionare,astfel ca toate au fost esecuri.doar frustrare,bani pe telefoane,nervi si dezamagiri
chiar nu inteleg profesia asta,de agent imobiliar
sunt toti tepari si neseriosi?
nu am scapat,o sa tot cautam teren sau apartament,dar anunturile de la propietari sunt tot mai rare....
si ma mai ingrozesc propietarii care cand aud de banci, o lasa balta,de parca traim cu totii cu zecile de mii de eeuro sub perna,gata,gata,pregatiti de cumparat apartament
si care cresc preturile cu 5-10mii de euro de la o luna la alta
oare chiar se vand apartamentele la banii astia?
fata de acum o luna,preturile au crescut si cu 10-20 mii de euro
si sunt aceleasi apartamente....
Gaby spune:
la chirii este perioada...vine toamna, se cauta de inchiriat, cica studentii... hai sa fim seriosi ca nu cerere ridica pretul, ci agentiile speculeaza acest fapt si le spun propietarilor (auzita de mine): pai nu prea puteti sa lasati mai putin, ca este zona... si apartamentul este ok, plus ca acum chiriiile au crescut din cauza studentilor, deci aveti de unde alege!!!!
Acelasi lucru se intampla si celelalte:vanzari apartamente, case sau terenuri...Tot din cauza lor, propietarii au viziuni largi: deschizi un ziar electronic si vezi ca un apartamet este cat o casa, deci "asta e pretul pietei" si ei cer la fel...chiar daca cu banii astia iti poti ridica lejer 3 camere pe pamant....NOI!
omu' cu... banca la cap!www.bankingnews.ro
irinabobe spune:
si eu sunt in cautarea unei casute la marginea bucurestiului de cateva luni. am intalnit cred ca peste 10 agenti imobiliari. unii dintre ei nu stiu ce este un cadastru sau intabulare. marea majoritate nu vazusera actele poprietarului. am facut o groaza de drumuri degeaba pt ca atunci cand intrebam dc exista cadastru si intabulare agentia imi spunea ca da iar cand ma uitam la acte mai erau de facut in afara de intabulare chiar si dezmembrari. deci eu cel putin nu am avut norocul sa gasesc un agent imobiliar care macar sa verifice actele proprietarului pentru comisionul umflat de 3% pe care il incaseaza. si asta mi se pare ca este minimul pe care ar trebui sa il faca. asa ca m-am apucat sa umblu singura din poarta in poarta in zona in care vroiam sa iau casa sa gasesc ceea ce imi convine. tare sunt curioasa cum isi motiveaza acesti agentii comisionul pe care il cer. numai prin faptul ca te duc la casa respectiva desi multe aveau numarul si anuntul de vanzare afista pe poarta? mi se pare nesimtire