40 cu + sau - (cap.17)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noemi marian spune:

Soni,ca m-ai facut sa pling e una,a doua e ca m-am revoltat si-a treia ca m-am calmat.Viata e o bitch! Fara drept de apel.Tu ridica capul sus si nu-ti mai bate capul.Eu am zis ca nu vreau povestea,dar pina la urma am citit-o toata.

Iuliana,de data asta nu mai scapi.Pt ca-ti las palinca si slana la Craciunitza.Sint ambalate deja.Sa nu aud nik!
Imi pare rau ca pleci, dar cine stie? Viata asta iti trinteste in fata o usa si-ti deschide alta.Iti doresc drum bun si ne-om intilni pe-aici.

Craciunitza,fetele care vin la gara sa ma astepte sint doua:mama si fiica.Tu stai linistita ca-ti traznesc io un tel dupa ora 4,cind si tu ai terminat cu pb.Chiar nu este cazul sa te trezesti asa devreme si sa vii pina acolo.Eu oricum stau pina joi seara.Va iesi ceva pina la urma.

Fetele multam de urari,ma duc sa fac curatenie si bagaje si nu mai stiu ce.Dau o inghetata de capsuni si-o bere.

Daca mai am timp intru mai incolo. Nomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

nomi, NU, viata nu e o bitch. Gandeste-te cati copii au nevoie de soni, cati oameni o asteapta sa le intinda bratele, cata suferinta si griji ar fi avut ei in plus, daca nu era soni. Timpul cerne, trebuie doar putina rabdare si incredere.
soni, tu stii, dragoste cu sila nu se poate, e dureros ca familia te raneste dar lasa-i in pace, ocupa-te de straini, si aia sunt oameni, vei gasi dragoste si respect la straini, sunt sigura. Familia nu o putem alege, prietenii da!
nomi, autocarul te lasa la gara sau ai gasit bilet de tren? Tare mult as fi vrut sa vin sa te astept dar sigur o sa fac o alta noapte alba, varul care vine azi e vorbaret nevoie mare si nu ne dam seama cand se face dimineata, asa a fost intotdeauna. Acum vine si cu nevasta si copiii

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Ma gandeam eu ca nu-i in regula cu atata pepene.

Craciunitzo, no comment. Astia parca-s facuti de-o mama. Si mie mi-a trimis odata copilul de la Iasi noaptea, pe tren. Trenul era pustiu, doar de pe la Vaslui, Barlad, nu stiu de pe unde s-au urcat niste...colorati sa nu zic altfel, de am inebunit pana am vazut copilul in gara. Imi era si frica sa-l sun sa nu-i auda coloratii aia telefonul si sa le mai vina vreo idee. Si stii ce, nici macar n-a avut curiozitatea sa sune sa intrebe daca a ajuns copilul cu bine. L-a pus la tren ca pe valiza. Tot un bou !

Nomi, hai, da o inghetata ca aia poate nu dilata stomacul

In alta ordine de idei, io muncesc

Mergi la inceput

KUKI, asa o piatra mi-ai luat de pe inima, nu stiu cum ai facut, parca m-am mai linistit un pic. Altfel, ieri am vorbit cu avocata, cu politia, la CFR, nimeni nu-i poate interzice boului sa faca asta, doar daca se intampla ceva rau copiilor, da' atunci cre'ca-l omor cu mana mea, nu mai apelez la avocata si la politie
Mihai a spus ca pleaca el luni cu Intercity si-i aduce pe copii cu trenul de noapte, nu stiu daca poate, avem trei zile foarte grele, luni, marti si miercuri. Dar uite, Mihai poate sa-si faca griji, spermatologul e relaxat ca o floricica. Atata stie, sa faca crize cand aude ca baietii ii spun lui Mihai, "tata". Pai cum sa nu-i spuna "tata" cand ii sterge la fund de la 3 ani?
Si tu, KUKI, ai tinut in tine noaptea aia de groaza, cand Cristi era singur in tren? Nu-i frumos!
Inghetata nu dilata stomacul
KUKI, de ce ai renuntat la cura, ce s-a intamplat?

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Vin si eu sa dau raportul.

Aseara ne-am trezit cu picioarele in apa in bucatarie de la o teava care picura sub chiuveta. In urmatoarea ora a trebuit sa schimbam o garnitura, sa scoatem si sa stergem toate bidoanele si bidonasele cu diverse produse si sa trergem apa care baltea. Cel mai mult mi-a placut ca tocmai ma vaitam ca ma doare spatele si exercitiul la care l-am supus nu i-a fost pe plac, dar... nu ma doboara el pe mine!

Soni, jos palaria (eu) si sus capul (tu).
Mie imi place sa spun ca orice sut in fund e un pas inainte si ca tot ce nu ne ucide ne face mai puternici... si cum altfel sa invatam, daca nu din greseli?
Eu iti multumesc ca ai venit sa ne spui ce te doare, pe de o parte te descarci, chiar daca noi nu te ajutam decat "virtual", pe de alta parte noi invatam din povestea si din durerea ta.

Uite, eu, peste cateva ore imi vine copilul din Romania.
Ma miram ca nu pomenise nimic, asa cum a facut in fiecare an, ca vrea sa ramana in Romania. Aseara am avut si eu dreptul la o "bucurie" din partea ei.
Stiu ca ii e foarte greu in ultima zi, cand trebuie sa se desparta de tatal ei, dar TREBUIE sa o fac sa inteleaga ca locul ei e langa mine, ca pentru ea e mai bine sa fie aici decat acolo. Vorbeam o data ca dupa ce si-o termina studiile, daca vrea poate sa se intoarca. De fapt ea a zis "dupa ce o sa termin facultatea".
Aseara mi-a spus ca ar vrea sa vina in Romania cand o sa fie la liceu (peste 3-4 ani).
In fiecare an aceasi poveste. In fiecare an cand se intoarce isi intra in ritm aici in doua zile si Romania e departe, iar eu in fiecare an ma framant ca de data asta va fi mai greu ca data trecuta.
Ce intrebari o sa-mi puna, cum sa-i raspund sa nu sufere si mai ales cum sa o fac sa inteleaga ca pentru binele ei e mai bine aici?
Ca ce face aici nu ar putea face acolo, toate activitatile in afara scolii, sportul, escalada, taberele care nu se compara, scoala (stiu ce spun...), oportunitatile pe care le poate avea aici...

Bineinteles cand va fi mare, n-o sa ma pun in calea ei daca vrea sa plece, dar VREAU sa-si termine studiile aici...

Tatal ei n-o vede decat in vacanta, 5-6 saptamani pe an si in acest timp Anca e rasfatata, plimbata, giugiulita. Ii face cadouri pe care noi nu i le facem aici. E simplu, ca noi dam banii pe alte prostii : pe caiete si carti, pe haine, pe cantina de la scoala, pe abonamentul la club, pe pantofii de sport si pe role, ca e pasionata de "free style"... Tatal ei ii cumpara aparat de fotografiat (ma bucur, stiu ca-si dorea), iar unchiul barca telecomandata de 200 de euro (bani aruncati pe fereastra, ca-n apa marii se strica, iar lacuri nu avem aici...). Noi facem totul aici sa o EDUCAM nu doar s-o distram. O supraveghem, o indrumam, o impingem de la spate. Daca e a doua sau a treia din clasa e datorita noua si suntem mandri de ea, in timp ce tatal ei nu se intereseaza macar o data in timpul anului cum merge fiica-sa cu scoala. Stie ca invata bine, stie tot ce face, dar nu-l simt deloc implicat. Dar... el are rolul printului frumos, noi suntem doar parintii.
Stiu ca il iubeste pe William (sotul meu). El o iubeste ca pe copilul lui, si se implica total in cresterea si educatia ei. In scurt timp, Anca va fi petrecut mai mult timp in Franta decat in Romania, si William a petrecut cu ea, daca e sa socotim zilele, mai mult timp decat tatal ei. Dar "tata" e "tata", Anca il iubeste si-i foarte bine, o inteleg si stiu ca se framanta. Dar, Doamne, nu vreau sa sufere. Cum s-o fac sa inteleaga? Imi spuneti voi?

Poate ca ma framant degeaba. Stiu ca despartirea e grea, pentru toti e grau de suportat "ultima zi", si in fiecare an starea asta a durat 2 zile. Odata venita aici, isi intra incetul cu incetul in ritmul de aici, prietenele incep sa o sune, in fine...

Maine mergem amandoua sa ne cataram pe munte. O zi intreaga petrecuta cu mine. Luni pleaca in tabara de escalada, adora sa faca escalada. Unde ar face ea asa ceva in Romania? In cadru organizat si in deplina siguranta?
Gata, ca pot s-o tin asa toata ziua.
Sper s-o vad zambind la aeroport si nu pot sa uit cum m-a strans in brate cand a plecat, acum 5 saptamani! Sper sa nu se fi schimbat in 5 saptamani!!!

Nematics, drum bun, sa ajungi cu bine!
Noemi, la fel, distractie placuta la Capitala!

Va las. Am de terminat curatenia si trebui sa fac un tiramisu (in cinstea venirii Ancai acasa, e prajitura ei preferata...)

Va pup si va doresc un week end placut.
Lulu

..............................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne ». Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

fetele, m-apuca ca trebuie sa plec si viata e asa cum ziseserati

bagajele tot nema, casa intoarsa pe dos, cupilu morocanos...

Noemi, imi pare rau ca nu ne putem vedea, poate la Craciun mai dai o tura pe la Bucale...

Soni, cind ajung prima o sa fac invirtita, o sa-ti cer atunci reteta de aluat

Mergi la inceput

Lu, frumos, ca de obicei...
Anca va intelege singura toate astea cand va mai creste putin si cand va incepe sa se gandeasca cu seriozitate si responsabilitate la viitor, cand va putea singura sa faca comparatii intre aici si acolo. Deocamdata totul e o joaca de-a vacanta. Ai putina rabdare, cand se va maturiza un picut isi va da singura seama unde e mai bine pentru ea, desi poate, ca tuturor, o particica din sufletelul ei va ramane mereu in Romania, langa tata.

Craciunitza, stiam ca Mihai e asa. Am vazut cu ochii mei.
Sincer, nu credeam ca o sa am ocazia sa-ti spun vreodata, dar atunci, pe vaporas, cand l-am vazut pe cel mic agatat de gatul lui Mihai, spundandu-i "tati" si pupandu-l pe obraz pentru mine a rasarit luminita de la capatul tunelului.
Am fost incantata sa vad ce familie frumoasa formati in ciuda tuturor prejudecatilor de toate felurile cu care ati putea fi judecati si de care sunt convinsa ca v-ati lovit pe ici pe colo.
Si zau daca nu pisoii completeaza de minune tabloul.
Mi-a placut la nebunie titlul unei poze "copiii nostri si copiii lor" Superb !

Hai ca ma apuca sentimentalismele si io-s emotiva si plangacioasa, una-doua lacrimez. Si nu de alta, dar sunt la serviciu, ufff, nu se mai termina odata !

Mergi la inceput

Lulu, draga-draga, greu e rolul asta de parinte. Stii ce cred? Ca tatii copiilor nostri sunt constienti de rolul pe care-l au in viata copiilor, acela de Fat-Frumos, si la noi e la fel. Si noi suntem cu regulile si educatia, iar el este cu rasfatul si glumele.
Anul trecut, baiatul cel mic i-a stricat ex-ului cuptorul cu microunde, a bagat o furculita la prajit si aia a fost, am avut parte de un super scandal, trazni-l-ar cuptor, m-a sunat la 10 seara sa-mi urle ca i-a stricat copilul cuptorul. Da' cate ne-a stricat noua, si nu am zis nimic, asta nu se pune. Cate nopti nedormite, cate griji, cati bani.
Anul trecut mi i-a adus in ultima zi de vacanta, duminica, a doua zi incepea scoala, i-a trimis cu nevasta-sa, m-am dus sa-i iau din gara si m-am speriat: erau pletosi, in papuci de casa, murdari, cu unghiile negre si cu mainile patate de nuci verzi. Nu aveau cumparate nici uniforme, nici rechizite, desi intelegerea a fost ca-i aduce in ultima zi de vacanta daca le cumpara tot ce le trebuie pentru scoala.
Stii ce mi-a spus? "Ai timp sa le cumperi maine dimineata", pentru ca incepeau scoala dupa-masa. Asta este viziunea lui asupra programului nostru.
Anul asta m-am ferit sa mai ajung in luna septembrie si copiii sa fie la el, credeam ca am o vara linistita, incredibil cum reuseste sa ma enerveze ori de cate ori imi apare in cale.
Lulu, draga-draga, si eu as vrea sa-i feresc pe ai mei de suferinta, dar nu cred ca pentru ei asta este suferinta, cred ca profita si ei de neintelegerile noastre, au varsta la care pot sa-si exprime o parere, crezi ca anul trecut au vrut sa vina acasa mai devreme? Nu.
Probabil seamana cu mine, eu mereu am vrut sa am experientele mele proprii, nu m-a interesat ce au patit ceilalti, asa sunt si ei, nu vreau sa-i schimb. Si daca asta presupune si putina suferinta, asta e, mergem inainte. Eu ma plang aici cu voi, dar in fata lor par de neatins.
Cand cad, ma gandesc ce as alege eu azi, daca as fi avut viata lor. As alege joaca de-a viata sau locul cu reguli unde stiu ca pot fi protejat?

Poze

Mergi la inceput

KUKI, ai vazut cat e Mihai, mic ca Al Bano, ai vazut cat e baiatul cel mare, are 1.80m, de cate ori are copilul probleme la scoala, pe Mihai il cheama. Si Mihai, indiferent ce face, se duce la scoala si tine partea copilului lui impotriva tuturor. Acasa rezolva altfel, dar in public nu te lasa sa spui ceva impotriva copilului, imediat te pune la punct.
Iar cel mic l-a copiat, nu stiu daca Mihai va avea vreodata copilul sau biologic dar, spiritual, cel mic e clar copilul lui. Au acelasi miros, aceleasi gesturi, aceleasi ticuri, aceeasi privire, de cate ori se intalnesc se-mpung, cand nu sunt impreuna se cauta si tanjesc unul dupa celalalt. Seamana perfect.
Vezi, KUKI, si Lulu si eu ne-am gasit jumatatea. Fii sigura ca si jumatatea ta e prin zona.

M-a sunat soacra-mea, organizeaza ea primirea varului din Olanda, ii ia la ea acasa, a pregatit camerele si a facut mancare, cica eu am destule pe cap, ce mult o iubesc!
nema, ai nevoie de ajutor? La ce ora ai avion?

Poze

Mergi la inceput

Craciunitzo, sa-ti traiasca soacra, sa-i dea Dumnezeu sanatate si s-o clonezi, sa aibe toata lumea asa soacra inteleapta !

Mergi la inceput