BANCA sigura-CREDIT ipotecar
Raspunsuri - Pagina 6
impreuna spune:
Pai daca am garanta cu apartamentul parintilor si am lua un credit pt nevoi personale incluzand salariile noastre si veniturile parintilor, ar fi mai ok decat 2 credite?
Si care sunt bancile cu perioada cea mai mare de rambursare la creditele pt nevoi personale?
Fla (sotie si mamica fericita)
Gaby spune:
Da, daca si parintii locuiesc la aceasi adresa. Bine, asta se rezolva... cu cateva zile in urma am auzit cum un cuplu a facut viza de flotant familiei pentru a putea lua credit
Despre bancile cu cea mai mare perioada, nu-ti pot spune, asta descoperi usor, cititnd- eu pot sa-ti recomnd banci cu produse ok:
O solutie este, dupa cum singura ai vazut, BROM - si-a modificat in bine imprumuturile, chiar daca dobanda este una medie;
Finasbank - maxim 25 ani; otp- maxim 15; volk - 25 ani; hvb tiriac bank; alpha- 20 de ani; expresso non-stop de la brd- un credit reincarabil, adica daca folosesti din el si rambursezi - platesti rata, suma este din nou disponibila, este bun daca ai venituri mari, banii astia ii poti folosii pentru amenajarea locuintei ; si vesnicul bcr, au produse competitive.
omul cu banca la... cap! www.bankingnews.ro
CristinaT spune:
Buna Gaby, eu as vrea sa iau un credit pentru a cumpara un teren, si as vrea sa girez cu apartamentul in care locuiesc acum dar care nu este al nostru. Sa inteleg ca nu se poate ? Nu prea stiu partea asta cu garantiile.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
Gaby spune:
da, poti!Garantii reale -proprietatea imprumutatului sau a unei terte persoane; se poate daca ap. este al unui membru de familie, mama socru sau daca persoana care are ap. achecepta si isi face ipoteca pe casa...
omul cu banca la... cap! www.bankingnews.ro
CristinaT spune:
Multumesc Gaby, am citit partea asta cu garantiile, acum incerc sa ma lamuresc daca pot lua un credit pentru teren si sa ipotechez terenul. Varianta cu casa cade .......
Oricum cu ipoteca pe casa, nu am stiut sa raspund la: cum sta treaba in caz de dezastru, e ipoteca facuta in favoarea bancii, nu ??? deci proprietarii cu ce se aleg in cazul asta? Se mai poate face o asigurare pe casa, daca este ipotecata? Partea asta nu am inteles-o.
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by irinaelena
Eu de la Finans vreau un credit ipotecar...cred ca miercuri o sa am toate actele si o sa le depun, dar nu cred ca se apropba asa repede ca unul de nevoi. Sper totusi sa nu dureze mai mult de 2 saptamani.
Irina
Si eu tot spre Finans ma indreptam cu un credit ipotecar.
Am nevoie de 20.000 euro.
Stii cumva sa-mi spui cam la ce comisioane sa ma astept?
Sau cat ai platit la notar, ipoteca? Multumesc.
irinabobe spune:
vroiam sa va intreb daca stie cineva: de ce atunci cand dobanzile la credite cresc creste dobanda si la creditul tau contractat anetrior iar cand scad la acela deja contractat dobanda nu scade?
se poate sa specifici ceva in contractul cu banca? sau acela este tip cu clauze standard pentru toata lumea? adica ce clauza poti pune in contract astfel incat sa iti scada si tie dobanda odata cu scaderea dobanzii la celelalte credite ?
Irina
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by irinabobe
vroiam sa va intreb daca stie cineva: de ce atunci cand dobanzile la credite cresc creste dobanda si la creditul tau contractat anetrior iar cand scad la acela deja contractat dobanda nu scade?
se poate sa specifici ceva in contractul cu banca? sau acela este tip cu clauze standard pentru toata lumea? adica ce clauza poti pune in contract astfel incat sa iti scada si tie dobanda odata cu scaderea dobanzii la celelalte credite ?
Irina
Raspunsul la intrebarea ta: pentru ca banca nu piarda niciodata.
Nu poti sa modifica contractul de credit, indiferent de banca la care faci creditul. Este standard si il semnezi asa cum este.
irinabobe spune:
multumesc. deci daca eu contractez acum un credit cu dobanda de 8% sa zicem , iar peste un an dobanzile vor fi de 4% (as vrea eu), atunci singura solutie ar fi o refinantare, nu?
Irina
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by irinabobe
multumesc. deci daca eu contractez acum un credit cu dobanda de 8% sa zicem , iar peste un an dobanzile vor fi de 4% (as vrea eu), atunci singura solutie ar fi o refinantare, nu?
Irina
Creditul tau are dobanda fixa? daca are dobanda fixa atunci atat ramane perioada pe care este dobanda fixa, daca nu poate sa scada sau mai rau sa creasca.