BANCA sigura-CREDIT ipotecar
Raspunsuri - Pagina 13
irinaelena spune:
irinabobe, ai vazut ca totul e ok? Mult succes in continuare!
Fla, eu cred ca ai inceput foarte bine. Eu daca asteptam sa mi se aprobe creditul, as fi avut la dispozitie 14 zile sa gasesc apartamentul. Avand in vedere ca nu puteam viziona decat seara, deci maxim 2 apart pe zi...nu as fi avut timp. Dovada e ca am cautat 2 luni pana am gasit ceva care sa ne placa. Si trebuie sa vezi mai multe apartamente, ca sa iti faci o idee despre ce gasesti pe piata.
Acum totul depinde de banca.... cu cat mai repede se misca ei, cu atat mai repede intram in posesia apartamentului.
Dar sa stii ca daca gasesti ceva care iti place acum si chiar vrei sa cumperi, fa un precontract, pentru ca peste o saptamana o sa fie vandut. Noi am patit sa fim pe drum, spre un apartament, mai aveam 10 min pana la el...si ne-a sunat agentia sa ne anunte ca s-a vandut
Irina
Gaby spune:
a disparea... in sesnsul ca sunt inghitite de cele mai mari, deci vor fi fuziuni sau se vor reprofila, vor fi cele dedicate:banci pentru credite de nevoi, banci ipotecare, etc...ai vrea tu!
omul cu banca la... cap! www.bankingnews.ro
CristinaT spune:
De cand am cadastrul aveti idee cat dureaza pana obtin creditul?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by Gaby
cristina, ai garantii reale? sau lucrezi intr-o companie mare/serioasa/cunoscuta? poti lua un credit de nevoi de la ABN, incearca varianta asta, sau macar da un tel la ei, iti dau eu un nr...banci care dau credit fara garantii pana in 20.000 de euro sunt doar ABN si Romexterra, celellate cer garantii reale; incearca si la cele 2 enumerate de mine, nu se stie niciodata!
Succes si sa de-a Bunul sa se implinesca visele tuturor!
omul cu banca la... cap! www.bankingnews.ro
Vreau sa pun ipoteca pe apartamentul pe care il voi cumpara de la parinti. Lucrez la o firma mare, salariul nu este prea mare si mai am si alte credite de nevoi. As incerca un credit de nevoi dar stiu ca sunt dobanzile mai mari, si nu ma incadrez cu banii, nu pot lua decat maxim 13.000 iar mie imi trebuie 20.000. Abia peste o luna si jumatatate voi avea cadastrul si tot cam atunci ar trebui sa ma si banii. Pot amana maxim 2 saptamani. Dar imi da Bcr-ul creditul in 2 saptamani. Sunt disperata nu stiu ce sa fac. Daca nu am banii atunci, trebuie sa dau dublul avansului...
irinaelena spune:
Pana acum, ai fost la banca? Le-ai explicat situatia? Poate iti ofera ei o solutie.
Nu vreau sa te intristez, dar dupa cadastru, trebuie sa scoti si incheierea de intabulare (pt care, din cate stiu eu, se cere cadastrul). Aceasta dureaza, in mod normal, 2 saptamani. Se poate face si la urgenta, dar cu o taxa de cateva sute de euro. Apoi, nu stiu daca BCR cere, dar noua ne-au cerut si un extras de carte funciara de informare (asta sigur este necesar la semnarea actului de vanzare-cumparare).
Oricum, cel mai bine e sa te interesezi despre toate aceste lucruri, ca sa stii sigur ce te asteapta. Iar daca ai nevoie de un act,la urgenta, si nu stii la cine sa apelezi, contacteaza-ma si iti dau nr de telefon de la agentia cu care lucram noi. Pentru noi au facut rost de acte foarte repede. Nu am de unde sa stiu daca peste o luna jumatate voi mai fi la acest subiect, asa ca te rog, daca ai nevoie de mine, da-mi un PM sau un email.
Iti tin pumnii sa reusesti sa faci ce ti-ai propus!
Irina
irinaelena spune:
Am recitit ce ai scris si n-am inteles ceva: tu esti cumparatoarea, nu? Atunci de ce trebuie sa dai dublul avansului daca nu faci rost de bani pana la termen?!
Normal ar fi ca tu sa pierzi avansul....iar daca e vina vanzatorului, el sa dea dublul avansului....
Explica-mi te rog, ca m-ai derutat
Irina
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by irinaelena
dar cu o taxa de cateva sute de euro.
Irina
cateva sute de euro????
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by irinaelena
Am recitit ce ai scris si n-am inteles ceva: tu esti cumparatoarea, nu? Atunci de ce trebuie sa dai dublul avansului daca nu faci rost de bani pana la termen?!
Normal ar fi ca tu sa pierzi avansul....iar daca e vina vanzatorului, el sa dea dublul avansului....
Explica-mi te rog, ca m-ai derutat
Irina
Asa a fost semnat precontractul de cumparare a unui teren. Sa dam toti dublu - ei daca se razgandesc, iar eu daca nu am banii. Acolo va ajunge o parte - de fapt cea mai mare parte din bani. Dupa partea cu apartamentul urmeaza parte cu teren cu maica-mea.
irinaelena spune:
quote:
Originally posted by CristinaT
cateva sute de euro????
...da, din pacate. Eu iti pot spune ce am auzit cand am vizitat un apartament: proprietarii aveau cadastrul in lucru (mai dura inca 1-2 saptamani), dupa care urmau sa faca si intabularea. Saracii erau cam nestiutori, si agentul a incercat sa le spuna ca se poate rezolva mult mai repede, ca el ii ajuta, bla bla bla, ca ii va costa acolo... "doar 500 EUR", pe care ii vor putea plati din avansul pe care il dam noi ...mie mi-a facut capul calendar agentul ala. El nu se gandea ca eu nu dau nici un avans pana nu vad toate actele in regula?! . Saracii... se vedea ca au mare nevoie de bani, si cand au auzit ca mai trebuie sa piarda 500 E, le-a cam pierit zambetul.
E foarte posibil ca acei 500 E sa fie si pt cadastru, si pt intabulare. Daca ai vreo cunostinta notar, sau cunostinta unei cunostinte , vezi daca te poate ajuta cu mai putini bani.
Hai, nu dispera, se va gasi o rezolvare!
Irina
irinaelena spune:
Fetelor, noi azi la 16:30 ne intalnim cu evaluatoarea la apartament. Mi-e atat de frica sa nu il evalueze la un pret mai mic , ca nu mai avem bani sa acoperim diferenta....Offf, e mai stresant decat la aprobarea dosarului in sine
Irina