BANCA sigura-CREDIT ipotecar
Raspunsuri - Pagina 11
irinabobe spune:
multumesc irina. iti spun maine daca am ok de la bcr ca eu inca astept raspunsul. maine ar trebui sa aflu
Irina
anelize spune:
irinaelena,
ma bucur ca subiectul intereseaza si ma bucur ca ne-a fost de ajutor.
In legatura cu evaluarea,eu a trebuit sa ma duc sa il iau pe evaluator de la banca si sa ma duc cu el la apartament,dar evaluatorul nostru (un scarbos),nu a vrut sa merga ca ii era lene si m-a intrebat pe mine ce imbunatatiri are ap:termopane,gresie,usa metalica...si cand a ajuns la parchet sau linoleum eu i-am zis ca nu stiu pt ca nu m-am uitat...pt ca urmeaza sa scoatem TOT si atunci mi-a aruncat dosarul pe birou si mi-a zis ca ,daca pe mine nu ma intereseaza nu ii pasa nici lui si m-am facut albie de porci.Mie imi venea sa il strang de gat si mai ca m-am intors sa plec.Pai tu ai nevoie de mine,nebunule,ca,daca eu nu iau credit de la banca ta tu nu mai ai ce manca....S-a calmat si mi-a zis ca e viabil si l-a evaluat la aceeasi suma.
Nu spun ca toti sunt idioti,dar asta ..........
CristinaT spune:
Buna,
Gaby eu tot n-am inteles unde itit faci creditul.
Altceva voiam sa va intreb daca aveti idee despre ce inseamana cadastru.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
salomea spune:
Si eu am trecut/trec printr-o evaluare la finansbank. Am fost la teren marti si urma miercuri sau joi cel tarziu sa avem raportul de evaluare. Nu va zic ca nici pana azi n-am primit nici un rapsuns. Ca cica a gasit evaluatoarea in zona preturi mult mai joase. adica eu ma chinui de 3 luni sa gasesc acolo ecva la un pret rezonabil si gaseste ea in 2 zile sunand la anunturi....si fara sa le verifice...
Ma rog, inteleg ca acum asteptam sa refaca evaluarea ca sa iasa pretul nostru... Asa sper cel putin. probabil astepta ceva atentii de la noi, dar nu mi-a mai fost capul si la asta...
Bafta!
irinaelena spune:
irinabobe, iti tin pumnii, sa ne zici si noua cand primesti raspuns!
CristinaT, din cate am inteles eu pana acum, cadastrul este un fel de "masurare" a proprietatii.
In cazul unui apartament, treaba e simpla: vine persoana autorizata, masoara tot - in general masuratorile nu au de ce sa nu corespunda cu ce e trecut pe actul de vanzare cumparare - si face un dosar cu schita apartamentului, cu toate masuratorile si inca o schita cu amplasarea blocului in zona; dosarul mai contine si alte hartii cred, dar alea nu mai stiu ce sunt.
In cazul unui teren insa, pot aparea neplaceri. De cele mai multe ori, mai ales la tara, vecinii nu respecta hotarele si uite asa apar neintelegeri. Daca strabunicul a intrat cu un metru in terenul vecinului....si actualul proprietar stie ca ala e terenul lui... sa vezi certuri. Daca masuratorile ies ok si nu supara pe nimeni, atunci e bine.
Intocmirea dosarului cadastral dureaza de obicei foarte mult, peste 1 luna....
salomea, eu stiam ca evaluatorii trebuie "stimulati", dar nu prea stiu cu ce . Tu mi-ai confirmat acest lucru...Probabil ca exista si oameni cumsecade, dar n-avem noi norocul sa dam peste ei.... mult succes si voua cu evaluarea!
Irina
irinabobe spune:
eu inca astept raspunsul si sunt cu nervii la pamant, mai ales ca si proprietara ma suna non stop.nu stiu de ce dureaza atat, sper sa nu fie probleme.
evaluatorii stiu si eu ca au nevoie de stimul , insa nu accepta chiar toti. am auzit si de cazuri in care nu a fost cazul.
irinaelena spune:
Salomea, eu am tot la Finans...stii cumva cum o cheama pe evaluatoarea ta? Eu inca nu stiu, dar daca e aceeasi, macar sa stiu. Multumesc.
Irina
irinabobe spune:
gata si la mine s-a aprobat dosarul . maine ma duc sa ridic banii de la creditul de nevoi personale si tot maine vad ce se intampla in continuare. va pup