Pentru cei cu... capre!

Pentru cei cu... capre! | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Ia sa-mi spuneti voi cunoscatorii de capre cum e cu dansele?
Behaie de-ti iei campii, rod de toate, sunt prietenoase si-mi trag iarna copiii pe sanie, cum le tin sa nu fuga pe coclauri, eventual de ce laptele de capra rosie e mai sanatos decat de alba si tot ce mai stiti voi de la bunici sau din propria experienta... ?!

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Lorena draga, la tara la bunici erau de toate, numai capre nu, nu pot sa te ajut din pacate, dar am intrat sa-mi exprim entuziasmul ca ai caprite.

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ooo si eu care credeam ca m-ai salvat cu caprele mele! Nu am caprite draga mea dar ne gandeam sa cumparam cateva daca ne vom muta la "tara", cam peste un an. De aceea as vrea sa stiu mai multe. Dar am sa intreb si la "generale". Nu-mi vine sa cred ca nimeni nu a avut macar pe la bunici caprite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

mama mea are caprite,chiar are vreo 6 si e tare incantata de ele.pe mine ma distreaza tare mult.in primavara cand am fost a fost o placere sa le vad, cu tot cu ieduti cum se zbenguiau.stiu ca mama are o caprita care e ca sa zic asa capul, pe ea o priponeste si restul stau in jurul ei sinu sta sa alerge dupa ele.capra rosie nu are,deci de carnea ei nu-ti pot spune,dar in genere carnea lor e buna, la fel si laptele.Cand eram acasa mama imi facea cas, era nemaipomenit, la fel si branza,dar eu ador casul.LE-a dus si surorilor in Italia branza si tare incantate au fost nepoatele de branza de la capritele lui Heidi.
De prietenoase ce sa zic, sunt,cel mult iedutii sunt zburdalnici rau,nu stiu daca rod, nu am auzit-o pe mama,stiu doar ca tb sa le pui un "bolovan" de sare tot timpul ca sa linga la el/nu mai stiu care e faza).Cand am sa vb cu ea am sa o mai intreb si iti mai dau detalii daca mai vrei sa sti cate ceva.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

He, he, multumesc! Tumpi da, te rog, daca iti vei aminti sa o mai intrebi pe mama ta una alta. Despre laptele caprei rosii Valeriu Popa spunea ca ar fi cel mai sanatos (mult mai sanatos decat cel de vaca). Dar nu stiu motivul... Carne nu as manca si mi-ar fi si mila sa le tai.
Ai luat si copiii sa le vada? Stau sa le mangai?
Si mai ales sunt galagioase (vara trecuta vecinii de peste rau aveau vreo 6 si behaiau caraghios, cam ca niste copii plangaciosi. Anul asta nu le-am mai vazut si ma intreb ce s-o fi intamplat cu ele)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Le-or fi mancat...

Uite, iti poti comanda o carte. http://carteonline.vstore.ca/print_catalog.php/page/7

Daca nu poti din strainatate, o comand eu aici si o trimit.

Am vrut si eu sa fac o ferma de capre, dar n-am gasit spatiul necesar. Am inteles ca sunt destul de "smucite", dar nu foarte pretentioase.
Succes!

Mergi la inceput

Lona, nuuu, nu le mananca pe aici! Hi, hi! Cred ca erau "pets" pt. fetitele lor.
Multumesc pt. carte si oferta (as putea face rost de ea, dar eu imi doresc doar 2-3 pt. cei mici, eventual ceva lapte...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

quote:
Originally posted by ML

He, he, multumesc! Tumpi da, te rog, daca iti vei aminti sa o mai intrebi pe mama ta una alta. Despre laptele caprei rosii Valeriu Popa spunea ca ar fi cel mai sanatos (mult mai sanatos decat cel de vaca). Dar nu stiu motivul... Carne nu as manca si mi-ar fi si mila sa le tai.
Ai luat si copiii sa le vada? Stau sa le mangai?
Si mai ales sunt galagioase (vara trecuta vecinii de peste rau aveau vreo 6 si behaiau caraghios, cam ca niste copii plangaciosi. Anul asta nu le-am mai vazut si ma intreb ce s-o fi intamplat cu ele)?

Fata mea a crescut cu caprele pana la 7 ani.A baut lapte de capra(rosie,ca asta avea soacra)direct de la sursa si se bucura mult de ele.De galagie nu-mi aduc aminte sa fi facut,numai sa fi fost moarte de foame.
Cel mai amuzant a fost la un an cand a incercat sa mulga capra si cand a vazut ca nu poate s-a culcat sub capra si a baut direct de la tzitzi.I-a placut si ei si caprei.
Trebuie sa inveti sa le mulgi de doua ori pe zi,nu e gluma.

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soarelemeu spune:

Am si eu niste rude care au avut initial o capra(era si insarcinata), luata special pentru lapte fiindca e considerat de buna calitate, ea a devenit mamica si ulterior bunica de iezishori, toti foarte frumosi si dragalasi, fiecare generatie de alta culoare.
Copii sunt topiti in general dupa ele fiindca sunt blande si neastamparate, se catzara peste tot, sar gardul daca nu e prea inalt, si adora sa-ti manance din palma ce le dai. Sunt atat de curate incat daca mancarea lor ajunge pe jos ..nu o mai mananca.
In schimb sunt destul de galagioase, eu am avut ocazia sa am grija de ele 24 de ore si deja ma plictisisem de atatea mese pregatite pentru ele..si de fiecare data le dadeam altceva ..si cum te aud si daca nu te duci la ele sa le dai atentie, sa le vorbesti/mangaii/hranesti behaie nonstop...cel putin asa erau respectivele.
Pentru vecinii din jur e putin cam stresant din cauza zgomotului ..daca nu e distanta destul de mare.
De ros nu am auzit ceva, dar din pacate capritele de care iti povestesc au sfarsit tragic prin a deveni pastrama si carnati...tragedie mare in familie la aflarea vestii dar proprietarii lor se saturasera de atata munca ..ele se hranesc nonstop..sau cel putin din 2 in 2 ore. Mai multe nu stiu despre cresterea lor, eu am crescut la bloc, dar mie mi-au ramas in amintire, mi-au fost tare dragi..
O sa aveti parte de momente frumoase in preajma lor ..in schimb trebuie sa fii si pregatita sa le ingrijesti.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Laptele de capra rosie stiu ca e bun la afectiuni respiratorii.. bronsite, pneumonii..
Succes, spre sa iti vad si eu intr-o zi caprele

hi hi

Mami de Codrin, Olguta si Cornelie mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Eu numai am vrut sa-ti atrag atentia asupra faptului daca vrei lapte in mod constant de la capre sa te gandesti bine inainte. Vreau sa zic capra are lapte daca are ied, iar daca are ied inseamna ca se inmultesc. Iar daca tu vrei numai 2-3, sa te gandesti ce o sa faci cu iezii cand o sa creasca si n-o sa mai fie mici, asta daca nu vrei o mica turm de caprite. Spun asta pentru ca eu in ciuda visului de a avea o casa cu animale la tara ma gandesc mult cum voi gera animalele care se vor inmulti, evident, si pe care not in a million years n-as putea sa le sacrific.

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput