Pentru cei cu... capre!
Raspunsuri - Pagina 2
sinzi_ana spune:
Strabunica mea avea capre (dar albe) si eu am crescut cu lapte de capra (de fapt e singurul lapte pe care il beau, si branza care imi place cel mai mult)...
Coincidenta sau nu...io nu stiu ce e durere, raceala, boala...
Ce pot sa spun, este ca sunt foarte destepte...
Daca iti iei iezi poti sa ii dresezi...
Aveam vreo 9 ani (cred) intr-o vara cand a facut capra un ied, si de drag ce imi era (era alb cu negru) il purtam cu mine peste tot. Invatase sa se tina dupa mine oriunde, sa imi dea "pupici" la comanda, sa stea pe loc la comanda, sa imi aduca papuci, sa doarma in pat (iar nevoile le facea afara)...era tzap...
Cand am ajuns in iarna din nou la bunici, mi-au spus ca l-au dat la turma, dar...i-am gasit pielea ascunsa bine in podul casei...
Am suferit tare mult...
Si caprele erau tare intelepte...
DEci sunt pro capre...
Lapte bun, sanatos, animale ff destepte!!!!
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
varsta David
poze David
ML spune:
quote:
Originally posted by alinaxeni
[br
Fata mea a crescut cu caprele pana la 7 ani.A baut lapte de capra(rosie,ca asta avea soacra)direct de la sursa si se bucura mult de ele.De galagie nu-mi aduc aminte sa fi facut,numai sa fi fost moarte de foame.
Cel mai amuzant a fost la un an cand a incercat sa mulga capra si cand a vazut ca nu poate s-a culcat sub capra si a baut direct de la tzitzi.I-a placut si ei si caprei.
Trebuie sa inveti sa le mulgi de doua ori pe zi,nu e gluma.
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
Hi, hi, practica fetita!
In general ii fierbeati laptele sau il consumati crud?
Uite ca de muls nu am muls niciodata. Bunicul avea vaca si mergeam cu el cand o mulgea dar mai multe nu stiu. E greu la caprite?
"Ce verde era valea mea!" (poze)
ML spune:
Soarelemeu, Adriana, Sanzi Ana va multumesc pt. povestile dragute si detalii (cu zgomotul nu stiu cum am scoate-o la capat... Cred ca mi-ar zapaci barbatul...).
O-ooo Scarmanus am sa i le dau Adrianei ! Da, da, loc ar fi... E drept, cam complicat, dar tare le-as vrea... Sa ne vedem intai mutati si sanatosi si poate gasim o solutie!
Un pupic de ... capra tuturor!
"Ce verde era valea mea!" (poze)
ML spune:
Fetelor aflai ceva caraghios despre niste capre... mai speciale.
Saptamana trecuta sotul meu a ajuns din nou la "tara" si a dat peste o doamna care crestea... "fainting goats". Daca bati din pame brusc langa ele, sunt entuziasmate sau le sperie un caine latrand, capriturile cu pricina cad pe spate si raman intepenite cu picioarele in aer (pt. cateva secunde).
Avea si una mititica desteapta ca un catel, o lua in masina, sta pe scaun, facea murdarie numai dupa ce ajungea jos... Ghiciti cat e o bucata de capra "lesinata"? Intre 300 si 600!
Uite si un filmulet:
http://www.rfaintingfarm.com/goat.mpeg
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
Gabbriela spune:
Stiu ca e sanatos laptele de capra.. acum despre capre...
- rod tot ce apuca
- toat terenu e cacareze - timp mult iti trebe sa educi o capra de multe ori nu se merita si mai bine o lasi sa ... peste tot
- trebuie mulsa de 2 ori pe zi , dimineata si seara
- trebuie sa stea pe camp la aer si la iarba cel putin 2 ore pe zi
- in rest pot sta si legate cu ata sa manance fan
- le trebuie apa in permanenta si am vazut si calub de sare "habar nu am de ce sare - dar il avea pus langa apa"
- trebuie tunse in fiecare primavara
- intra in calduri o data pe an "1 - 2 iezi vin pe lume"
- im negeral caprele sunt agresize, dau cu capu in tot ce apuca si tot ce le sperie
- nu mai spun de behaitul insportabil in special cand le este foame, sau au chef de plimbare...
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
lorena_andreianu spune:
Vaaai, credeam ca numai eu sunt nebuna cu caprele!
Au dreptate fetele in tot ce au scris aici. Sunt foarte iubitoare! si destepte! Mai ales daca sunt crescute de mici se ataseaza pentru totdeauna!
Bunica mea a avut capre cand eram mica si prima ieduta avuta s-a atasat atat de mult de mine si eu de ea ca si acum imi dau lacrimile gandindu-ma la acele vremuri. Va dati seama ca capra nu mai exista acum...
Sunt intr-adevar foarte nebunatice dar pot fi tinute in frau.
Eu pe a mea o invatasem ca aveam paine sau bomboane in buzunar si de fiecare data cand ma vedea ma cauta in buzunar... avea un botic asa moale...
Cand a avut primul ied numai pe mine m-a lasat sa il ating...
Umbla peste tot dupa mine. Daca ma opream se oprea si ea. Se punea jos si rumega pana veneam.
Intr-adevar au mare nevoie de companie si da, behaie tare cand le e foame/ sete sau cand sunt singurele.
Si eu tot capre mi-as lua daca as sta la tara.
Cel mai mare drag imi e sa ma duc aici la ferma si sa le mangai boticul...
Laptele e foarte gustos iar branza la fel...
M-ai napadit atatea amintiri...
Eu zic ca n-o sa regreti alegerea facuta, mai ales pentru copii o sa fie o experienta unica.
Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)
Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani
Victoria spune:
Unchiul meu are capre, undeva prin Dobrogea...sunt destepte, haioase, pot fi dresate.Si laptele de capra se zice ca e cel mai sanatos..Tragedia e cand tre sa mai taie din ele...aia e jale, eu nu as putea...
Iezii sunt niste minuni...
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
georgi75 spune:
Am citit subiectul ca-coada.Si mama are capritza si un iedutz si confirm ce-au zis fetele.
Dar m-ai lasat fara grai cu "caprele lesinate" si cu filmuletul .Super tare!!!
ML spune:
quote:
Originally posted by Gabbriela
- trebuie tunse in fiecare primavara
Cu restul ne-am mai descurca... chiar asa trebuie tunse? Se poate face ceva cu parul?
- intra in calduri o data pe an "1 - 2 iezi vin pe lume"
Oare ce fac americanii si alte natii mai ... ghiftuite sau miloase cu iezii? Eu nu cred ca astia-i taie pe aici (apropo'... sotul a zarit capritele vecinilor de peste rau, asa ca nu le papasera ).
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">scaune de masina pt copii
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)