Iasule, mandra cetate! (38)
Raspunsuri - Pagina 30
carmenp spune:
copchilu` meu la 39 ridea si dansa, asa ca las-o balta... nu recunosc niciun medic din lista ta
... dai aiurea (daca dai) paracetamol si panadol simultan, au aceeasi substanta activa...
quote:
Originally posted by alexz
Nu astept propriu-zis un medic, ci un sfat dela cineva care s'a confruntat eventual cu o situatie asemanatoare.
Problema e ca ii dau si panadol, si paracetamol, si nurofen si... nu mai stiu ce supozitoare. Ca sa nu mai spun de impachetari. Problema e ca temporar ii scade febra, dar revine. Cum sa zic... cam 3-4 pusee de febra pe zi. Culmea, cand i se retrage febra e vesel ca de obicei, rade, canta, se joaca.
In ce priveste medicii...
1. medicul pediatru curent
2. medicul pediatru al unui prieten al carui baiat e cam de aceeasi varsta
3. medicul de garda dela Sf.Maria, ieri. Nu retin numele, ceva cu "schi" in coada
4. nu mai stiu ce doctorita dela Infectioase
In fine...
alexz
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
carmenp spune:
trimis mail cu tel
quote:
Originally posted by alexz
Nu-i problema cu deshidratarea, ca-i place supa de legume strecurata :) Problema e la restul regimului "strict". Ca cica nu are voie lapte, iar Codrut e innebunit dupa Humana...
Simniceanu... Nu-l stiu. Ar fi o varianta. Please...
alexz
Carmen,Ilinca&Ionut
carmenp spune:
sa va fie de bine concediu. am masa de bucatarie si ma gindeam si la ceva mobila pentr-o camera in caz ca nu aveati sufiecienta reclama, hehehe desi stiu ca de comenzi nu suferiti
quote:
Originally posted by herra
sorry, eu acum am aterizat din concediu; ce varsta are Codrut? face si scaune moi?Never underestimate the power of human stupidity. - A. EinsteinCristina si Vlad
Carmen,Ilinca&Ionut
herra spune:
vezi ca exista la Humana si lapte fara lactoza, special pentru situatiile astea; nu ar fi rau sa faci si o analiza la scaun.
tot de la Humana eu mai folosesc Humana - electrolit - sau cam asa ceva se cheama; niste plicuri care se prepara cu apa si se da solutia respectiva pe parcursul unei zile.
de asemenea, cand mai are Vlad probleme, ii mai dau Hidrasec - pliculete - pentru copii mici si sugari.
sanatate multa si mai tine-ne la curent!
eu pentru febra aveam in casa paracetamol supozitoare - pt sugari, deci de 80 mg; ii puneam la 8 ore, cum spunea si Carmen; si la 4 ore, daca persista, dadeam Nurofen - cantitatea in functie de greutatea copilului.
si ca rezerva imi spusese dr de Novocalmin - supozitoare, dar numai jumatate la varsta lui, si tot la 8 ore.
Cristina si Vlad 
herra spune:
hihi, Carmen, am scris cam in acelasi timp! multumim!
dar, editez: eu abia am aterizat; al meu sot e deja plecat din oras; si la mare am stat o gramada doar eu si copilu'...asta-i!
si o rugaminte - nu deschizi tu capitol nou, please? 
Alex, eu zic sa o suni (dr Siminiceanu e o "ea") si poate mergeti la cabinet chiar in seara asta; nu e de lasat, iar daca era o boala a copilariei erupea pana acum...
Cristina si Vlad 
alexz spune:
quote:
copchilu` meu la 39 ridea si dansa
...din pacate, al meu nu rade si nici nu danseaza la 39 :(
[quote]dai aiurea (daca dai) paracetamol si panadol simultan, au aceeasi substanta activa...
[/qoute]
Multumesc de informatie. Stiu sa citesc un prospect, asa ca nu le dau simultan. Am enumerat doar ce a inghitit Codrut fara efect. In fine...
alexz
Nora__ spune:
febra cu scaune moi...deci clar e ceva la burtica.Pana ajungeti la un medic sa vedeti daca ii da ceva mai puternic,ii puteti da voi Smecta,sirop.E pt scaune moi si reglat tranzit intestinal.Mai este si Debridat,dar trebuie intrebata farmacista de la ce varsta se da si care e mai indicat.Fata mea cand avea 3 ani a facut o indigestie si facea febra peste 39 si apoi scaune moi.
La Smecta scrie in prospect cat se da si cum,in functie de varsta.
Iar pt febra mare,daca nu scade cu nimic,eu ii dadeam 2-3 picaturi de algocalmin fiole.Are efect garantat,dar nu trebuie abuzat.Doar cand febra nu scade sau e foarte mare.
Nora
Comorile Norei
Noi doi
Costume carnaval
Noutati
-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!
carmenp spune:
capitol nou http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82533
Carmen,Ilinca&Ionut
alexz spune:
quote:
Smecta,sirop.
Cam la Smecta, pt stomac m-am orientat si eu...
quote:
Iar pt febra mare,daca nu scade cu nimic,eu ii dadeam 2-3 picaturi de algocalmin fiole.
Intrebare: dela ce varsta se poate da alogocalmin?
alexz
carmenp spune:
vezi ca am deschis capitol nou aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82533
quote:
Originally posted by alexzquote:
Smecta,sirop.
Cam la Smecta, pt stomac m-am orientat si eu...quote:
Iar pt febra mare,daca nu scade cu nimic,eu ii dadeam 2-3 picaturi de algocalmin fiole.
Intrebare: dela ce varsta se poate da alogocalmin?
alexz
Carmen,Ilinca&Ionut