La ce temperatura pastram medicamentele?

La ce temperatura pastram medicamentele? | Autor: light

Link direct la acest mesaj

Chiar nu stiu ce sa mai fac cu medicamentele astea pe care scrie: "a se pastra la temperaturi intre 15-25 grade". DAca il bag in frigider, e sub 15 grade, daca il las in casa, e peste 30 grade, nu am aer conditionat. Ce sa fac, cum e mai bine?

fara drept de semnatura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

In frigider dar cat mai jos, incearca asa!

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu le pastrez in frigider,chiar daca scrie ca trebuie pastrate intre 15 si 25.

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

In camara sau intr-un dulap din baie, unde nu cred ca sint chiar 30 de grade. Baile in general nu au ferestre si sint ceva mai racoroase. Parerea mea e ca in frigider, chiar si cel mai jos, sint mult mai putin de 15 grade.
Daca sint medicamente de stricta necesitate si uz curent, poti folosi o lada frigorifica, chiar si improvizata, cu niste gheata, ceva.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

mariussimiuc, unele medicamente chiar nu trebuie refrigerate. In frigider, din cite stiu io, sint vreo 4 grade.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si eu mi-am pus problema asta. Ma-am gandit ca totusi nu poate sa le faca rau o temperatura mai scazuta si le mai tin prin sertarele de legume de la frigider.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Va multumesc, nu stiu ce sa zic, in baie nu poate fi vorba, baia este foarte mica, umezeala si caldura mare.

fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Lucia, poate incerci cu gentutze frigorifice.
In nici un caz in baie unde e umezeala: medicamentele sunt sensibile la apa si in umezeala se inmultzesc bacteriile rapid. Deasemenea in frigider nu as pune picaturi, fiole: toate sunt un amestec si la temeperaturi scazute pot sa iti precipite din substante si atunci amestecul nu mai e omogen. Despre pastile nu stiu ce sa iti zic, intreaba cel mai bine la farmacie! Daca nici farmacistele de profesie nu stiu, apoi cine!

----

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariana31 spune:

eu le pastrez intr-un sertar in hol unde este o temperatura ideala,la loc uscat si intunecat.

in frigider este umed!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Eu le am in debara, e umbra si relativ racoare. In frigiderul meu e mai rece jos, de exemplu (asta apropo de ce zic fetele ca sa le tinem jos in frigider), iar indicatorul de temperatura arata intre 0-4 grade, depinde de faza in care se afla in momentul ala, deci e mult prea rece.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Si eu le tin in hol, in dulabior, la umbra, dar e f f cald si acolo.Cat despre farmaciste, am cumparat de multe ori medicamente care se tin la sub 15 grade, dar ele sunt tinute in caldura in farmacie.

fara drept de semnatura

Mergi la inceput