La ce temperatura pastram medicamentele?
Chiar nu stiu ce sa mai fac cu medicamentele astea pe care scrie: "a se pastra la temperaturi intre 15-25 grade". DAca il bag in frigider, e sub 15 grade, daca il las in casa, e peste 30 grade, nu am aer conditionat. Ce sa fac, cum e mai bine?
fara drept de semnatura
Raspunsuri
corinadana spune:
In frigider dar cat mai jos, incearca asa!
corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.
mariussimiuc spune:
Eu le pastrez in frigider,chiar daca scrie ca trebuie pastrate intre 15 si 25.
Alé spune:
In camara sau intr-un dulap din baie, unde nu cred ca sint chiar 30 de grade. Baile in general nu au ferestre si sint ceva mai racoroase. Parerea mea e ca in frigider, chiar si cel mai jos, sint mult mai putin de 15 grade.
Daca sint medicamente de stricta necesitate si uz curent, poti folosi o lada frigorifica, chiar si improvizata, cu niste gheata, ceva.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
Alé spune:
mariussimiuc, unele medicamente chiar nu trebuie refrigerate. In frigider, din cite stiu io, sint vreo 4 grade.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
dana d spune:
Si eu mi-am pus problema asta. Ma-am gandit ca totusi nu poate sa le faca rau o temperatura mai scazuta si le mai tin prin sertarele de legume de la frigider.
Fetele mele
light spune:
Va multumesc, nu stiu ce sa zic, in baie nu poate fi vorba, baia este foarte mica, umezeala si caldura mare.
fara drept de semnatura
aschiutza spune:
Lucia, poate incerci cu gentutze frigorifice.
In nici un caz in baie unde e umezeala: medicamentele sunt sensibile la apa si in umezeala se inmultzesc bacteriile rapid. Deasemenea in frigider nu as pune picaturi, fiole: toate sunt un amestec si la temeperaturi scazute pot sa iti precipite din substante si atunci amestecul nu mai e omogen. Despre pastile nu stiu ce sa iti zic, intreaba cel mai bine la farmacie! Daca nici farmacistele de profesie nu stiu, apoi cine!
----
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
ariana31 spune:
eu le pastrez intr-un sertar in hol unde este o temperatura ideala,la loc uscat si intunecat.
in frigider este umed!
aissa spune:
Eu le am in debara, e umbra si relativ racoare. In frigiderul meu e mai rece jos, de exemplu (asta apropo de ce zic fetele ca sa le tinem jos in frigider), iar indicatorul de temperatura arata intre 0-4 grade, depinde de faza in care se afla in momentul ala, deci e mult prea rece.
Cristina si ghighiloi
light spune:
Si eu le tin in hol, in dulabior, la umbra, dar e f f cald si acolo.Cat despre farmaciste, am cumparat de multe ori medicamente care se tin la sub 15 grade, dar ele sunt tinute in caldura in farmacie.
fara drept de semnatura