Decoratiuni interioare - cine scrie despre asta
Raspunsuri - Pagina 3
Caroline spune:
Oh my Gosh!.... Roxana m-ai lovit Felicitari
Imi place tot. Stil, culoarea canapelelor, oglinda, covorul, draperiile, taburetele. Spune-mi de unde ai luat cele 2 taburete?
Cum se numeste stilul - mi se pare putin african, asa-i?
Edit: Un singur lucru as cauta sa inlocuiesc. Geamul transparent de la masa - mi s-ar parea mai potrivit unul fumuriu.
pitilache spune:
Multumesc foarte mult pentru aprecieri.
Taburetele sunt din Egipt si sunt de fapt sei pentru camile. Si noua ne plac tare mult si sunt foarte comode. Avem cateva elemente orientale care noua ne sunt tare dragi.
Intr-adevar poate s-ar fi potrivit mai bine sa fie blatul din sticla fumurie, dar nu exista...
O zi buna tuturor,
Roxana
goanga23 spune:
Roxana..bravo!
Chiar daca stilul meu de a decora este foarte diferit de al tau, "you did a great job girl",ai talent si bun gust ! Felicitari !
Andreea
PS :taburetele sunt SUPER...spuneai ca sunt egiptene, le-ati cumparat "de la mama lor" sau din Canada?
leistra spune:
Roxana, frumos la tine, mi-a placut! Mie imi place mai mult clasicul in casa, de ex. mobila mi-am luat-o de la country life style si de obicei optez pentru culorile lemnului, iar tie vad ca iti place rosul, iar de decorat ti-a iesit super, bucura-te cu drag de casuta ta!
mie imi plac si produsele www.riviera-maison.nl, de acolo mi-am achizitionat multe lucruri, imi place mult si IKEA, dar nu ajung prea des pe acolo, va pupic
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
turturica spune:
goanga, pitilache, leistra, sinteti diferite ca stil, insa mi-au placut toate ideile voastre. Pozele sint foarte frumoase.
Ma intrebam daca ar fi posibila o consiliere din partea voastra, cu-alte cuvinte sa ma fac cobai
Noi ne-am mutat de curind intr-un apartament si in afara de mobila pe care-am adus-o din vechiul apartament sintem oarecum pe teren virgin, pereti albi fara tablouri, fara obiecte de decoratiuni interioare. Ma gindeam sa fac ceva poze ale apartamentului si sa va rog sa-mi dati ceva sugestii. Probabil ca e mai dificila comunicarea in felul asta, dar imi pareti tare talentate si-as aprecia un sfat din partea voastra.
Poze
Caroline spune:
quote:
Originally posted by pitilache
Multumesc foarte mult pentru aprecieri.
Intr-adevar poate s-ar fi potrivit mai bine sa fie blatul din sticla fumurie, dar nu exista...
Poate exista o metoda sa-l colorezi.
Taburetele sunt cumparate din Egipt sau dintr-un magazin egiptean din Montreal?
pitilache spune:
Am uitat de taburete. Sunt luate din Cairo, de la mama lor intr-adevar! Dar sa stii ca am mai vazut variatiuni si in alte magazine, siner nu mai imi aduc aminte daca in Canada sau in alta parte. In magazine cu mobilier oriental. Tot de acolo am mai luat si doua perne din piele maro pe care initial le umplusem cu haine vechi neutilizabile. Ulterior le-am umplut cu un burete care din pacate este prea moale si nu le poate folosi decat cineva cu o greutate foarte mica, cum este baiatul nostru. La noi se lasa prea jos. Poate ma sfatuiti si voi ce altceva as putea folosi.
Multumesc!
Roxana
lena spune:
turturica uite ce te-as sfatui eu: alege lucruri in casa numai care iti fac placere...stilul sa fie unitar, adica, ceva de genul: vrei o casa futurista cu alb, negru, argintiu...sticla si chestii din astea, ramai pe stil, vrei o casa in stil colonial, marouri, lemn, piele, iarasi ramai pe stil...si mai ales alege o culoare dominanta, casele chiar fff colorate potrivit zen nu sunt armonioase...deci sa zicem ca-ti place albastru...incearca sa te "rotesti" in jurul ei.
asa per ansamblu sunt cateva reguli de retinut:
-casele "aerisite" dau senzatia de spatialitate, deci cat mai putin mobila, daca se poate accesorizare la "greu" de exemplu, cosuletele de lemn in care iti depozitezi reviste, paturici de acoperit cand stai pe canapea la tv, etc, etc.
-aer personal...asta e ceea ce da stil unei case, de exemplu, mie imi plac fotografiile alb-negru peisaj, asta ca exemplu...altcuiva ii place "arta africana"...s-a dovedit psihologic ca daca te inconjori de lucrurile cate te "motiveaza" sau "linistesc" in viata, casa iti devine o oaza de liniste
-nu te "incadra" in tendinte sau ceea ce vezi la prieteni decat daca ti se potriveste...cu scuzele de rigoare, stiu ca se "purta" la un moment dat in romania combinatia albastru-galben-oranj, ceva de genul asta, care pe mine una ma termina "psihic" cand o vedeam.
-ca sa ma refer aici strict la parerile stilistilor, tot ceea ce redevine "artistic" prin prisma "personala" este ceea ce defineste casa ta...mai concret, cred ca si in elvetia exista piata de vechituri...ei bine, sunt oameni care adauga o nota originala casei, doar vopsind si refacand sa zicem o mobila veche-gen secretaire...in tonuri moderne si deci in acelasi timp isi satisfac setea de "trecut"
-gandeste-te in acelasi timp la functionalitatea casei...de exemplu o canapea de piele se curata mai usor decat una de stofa, mai ales daca mai vrei sau ai copii...daca esti ecologista, sau pur si simplu detesti pielea naturala, exista piele ecologica la nivel extrem de bun calitativ!!
hai ca m-am intins cat o clatita, dar mai am d-astea, daca va intereseaza, mai revin.
Lena si t-rex Freya
turturica spune:
lena, foarte bune sfaturile tale . Eu personal as fi interesata sa mai scrii pe tema asta. Cred ca baiul la mine e ca nu stiu inca ce ma defineste ca stil personal.
Eu ma uit des la o emisiune pe BBC numita Changing Rooms in care cupluri de vecini/prieteni renoveaza cu ajutorul unui designer interior o incapere din casa celeilalte perechi. Iar transformarile sint mereu surprinzatoare si mi-am dat seama ca lucruri care inainte as fi zis ca nu-mi plac, de fapt n-arata chiar asa de rau.
pitilache, ma apuc chiar acum de facut poze si revin. Mersi de ajutor.
Poze