familie cu 16 copii

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Casandra, o forma de abuz mi se pare si faptul cand copii au ca "job" grija fratilor lor, treburile gospodaresti, sau lucrul in contructii...
Bunica mea a fost singura care a avut de suferit intr-o familie numeroasa...dar copiii astia toti sunt la fel...toti au de suferit...

Uite sa incerci sa cauti documentarele pe discovery sa ii vezi live...

Afectiune poti sa imparti la 16 copii, poate chiar la 20...dar atunci nu mai poti face nimic altceva...nici homeschooling, nici mancare, nici shopping, nici alti copii...angajezi pe altii sa o faca si tie iti raman in grija DOAR COPIII!!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Jocelyn, totusi, ai copii?
Daca nu, te rog sa ma crezi ca nu ai cum sa intelegi ce simte un parinte pentru copiii sai, indiferent ca are 1 sau 100.
Si e mai mult decat rautacios sa acuzi o mama ca nu are afectiune pentru copiii ei, fara sa stii despre ce vorbesti.
Ca sa il parafrazez pe Eminescu, nu din carti ai sa afli taina vietii, ci traieste, chinuieste si ai sa auzi cum iarba creste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nici tu Casandra nu te poti pune in pielea acelor 16 copii oricit de mult ai vrea. Tu judeci prin prisma unei mame cu un singur copil si intr-o lume de fantezie 16 suna feeric si marinimos si credincios si frumos si tot ce vrei tu...dar adevarul crud il traiesc acei 16 copii...ca spalat si calcat si avut grija de cei mici si muncit la casa 39000 de ore si...si...si...si

Incearca macar pentru o secunda sa vezi situatia din partea celalata nu doar din ideea de mama eroina crestina si aproape de Dumnezeu.

Incearca sa pui copilul tau la treaba..si nu treaba ci MUNCA zilnica nonstop fara simbata si duminica.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Sanziana, te cred ca bunica ta a suferit.
Dar, despre copiii astia, de unde stii ca sufera?
Nu am vazut serialele de pe Discovery.
Cum adica, au job sa aiba grija de fratii mai mici?
Eu am avut frati mai mici si am avut o copilarie, extraordinar de implinita, in ciuda greutatilor si lipsurilor, avand in vedere ca am copilarit in epoca de trista amintire. Cum prezenta unui frate te face sa suferi, cand e un prilej bucurie, ai cu cine sa vorbesti, cu cine sa te joci, cui sa ii citesti, sa ii canti? Noi am fost 4, dar imi aduc aminte ca o bateam pe mama la cap sa mai aiba copii, ca sa avem cu cine sa ne jucam. Si le mai faceam baie, cand erau mici. Dar o faceam cu placere. Si lor le placea mai mult cu mine decat cu bunica-mea sau cu maica-mea. Si am mai spalat si vase, mai faceam si curat, stateam la cozi, mergeam la cules de vie, de porumb, am zugravit, ....
Dar nu am resimtit-o nicicand ca o corvoada, mai ales daca nu eram singura si mai aveam u frate pe langa mine, cu care vorbeam intr-una, ne veseleam si trecea timpul mai repede.

Mergi la inceput

Pai Casandra daca tu nici macar nu ai vazut serialele, noi atunci latram la luna. Tu idealizezi o situatie de care nu ai cunostinta...

Mergi la inceput

Nu am vazut serialele, dar am citit despre ei.
Admit ca poate imi scapa mie ceva.
Dar tu daca le-ai vazut, lumineaza-ma si pe mine.
Spune-mi, daca poti, obiectiv, cum decurge o zi de-a lor, cum ai vazut-o la televizor, ca eu nu am inteles pana acum ce va inspaimanta.

Mergi la inceput

O zi obisnuita incepe cu coada de la baie. Fiecare copil mai mare are in sarcina unul sau doi copii mai mici cu care trebuie sa stea in permanenta (schimbat scutec, spalat, dat mincare, etc). Ei numesc sistemul asta buddy system.

La 8 dimineata au rugaciune (nimic de speriat aici). O fetitza de 13 ani are in sarcina micul dejun pentru 18 oameni. O fetitza de 14 ani are in sarcina prinzul pentru 18 oameni. Au dimineata cite 2-3 ore scoala. Dupa amiaza este pentru studiu individual (dar totusi fiecare are acel 1-2 copilash/i in grija) si pentru facut chores in casa. Unii spala rufe (aici mai vine o vecina si ii ajuta), unii calca, unii construiesc la casa, unii gradinaresc...in sfirsit dupa amiaza se face toata treaba.

Cum poti lasa facutul mincarii in grija unui copil????Nu mai mult nici mai putin de 18 oameni? ZILNIC. Mama este vazuta doar supreveghind si dind instructiuni cum merge armata de copii.

Tatal este mai mult plecat.

Revin la cele 39000 de ore muncite la casa noua. Impartind 39000 de ore la 730 (2 ani) de zile si vezi cit iese...53 de ore muncite de familie pe zi...impartit la 10 (banuiesc ca cei sugari si mititei rau nu muncesc la casa)...imi ies 5 ore pe zi. In situatia in care nu au simbata si duminica. Este normal? Ti-ai pune copilul tau sa munceasca la constructii 5 ore pe zi?

Sincer am obosit si ma retrag pentru ca realizez ca am argumentat fara ca tu sa fii macar informata, in schimb m-ai atacat pe mine subtil ca nu as ajuta pe cei saraci, pe Jocelyn ca nu ar avea copii, etc...Nu are rost sa mai vin cu argumente cind tu nici macar nu stii despre ce vorbesc. Tu idealizezi si ii vezi intr-o lumina utopica iar eu argumentez concret si la obiect.

Mergi la inceput

Anamaria, eu nu te-am acuzat ca nu ii ajuti pe saraci. Am spus doar ca sunt atatia alti copii care trebuie intr-adevar compatimiti.
Stii ce inseamna copil chinuit, lipsit de dragostea parinteasca?

De ce crezi ca ei ar trebui compatimiti? Pentru ca sunt 16?
Or fi 16, dar parintii lor pot sa ii intretina.

Au o casa cu 9 bai, 4 masini de spalat si 8 usacatoare. Ca au muncit si ei la constructia casei? Au muncit. 5 ore pe zi? 5 ore. Crezi ca au suferit, gandindu-se ca muncesc la casa lor, imaginandu-si ce frumoasa va fi?
Ce ar fi trebuit sa faca parintii?
Sa ii tina inghesuiti intr-o casuta? Sau sa ii invete ca prin munca totul este posibil?
Sau sa nu ii faca, nu? Cum de au indraznit sa faca atatia copii? Cum de au indraznit sa isi construiasca singuri casa?

De ce crezi ca ei sufera, si nu ca sunt mandrii de ce au realizat?
De ce crezi ca un alt copil langa tine este o povara? Sau ca schimbatul scutecului e o povara mult prea grea pentru un frate mai mare?

Pe aici adolescentii, fie ei singuri la parinti, muncesc, fac baby-sitting, taie iarba, transporta pizza, strang bani pentru colegiu.
Parintii nu ii tin in puf, ci ii pregatesc pentru viata.

Din ce ai povestit despre sotul tau, am inteles ca tu generalizezi si iti imaginezi ca ceea ce a simtit el simte orice copil dintr-o familie mai numeroasa, daca este implicat in activitatile gospodaresti.

Iar Jocelyn tot insista ca acestia nu au parte de afectiunea parintilor. Realizezi ca este o acuzatie foarte grava? Si inainte sa vorbesti despre afectiunea dintre mama si copil, n-ar trebui ca macar o data in viata sa o fi simtit? Cum poti cuantiza ce simte o mama pentru copilul sau? Te uiti la televizor, compari cu modelul pe care ti l-ai format, si concluzionezi: lipsa afectiunii.

Din ce spui tu despre viata lor, observ ca sunt foarte organizati.
E normal ca tatal sa fie mai mult plecat. Cineva trebuie sa aduca si bani in casa.

Vrei sa spui ca mama nu gateste deloc?
Am vazut o poza cu ei, la bucatarie erau mai multi copii. Toti faceau cate ceva, inclusiv mama, n-am vazut doar o fata care sa gateasca singura.
Si ce fel de mancare mananca? Poate fac mancaruri foarte usor de preparat.

Iar munca in constructii, ce inseamna, de fapt?
Am vazut ca pe aici casele se ridica mult mai usor si mai repede decat in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

esti ireala! idealizezi totul...si ..iarta-ma...nu sesizezi privarea de copilarie, lipsa de educatie adecvata si tratarea ca pe adult partener!
tot n-am sesizat raspuns... TU i-ai face asa ceva copilului tau?

Mergi la inceput

Ce sa ii fac, frati?
Daca da, atunci toti ar fi copiii mei, nu?
Si mi-as dori sa se inteleaga bine.
Cu adevarat, lucrurile sunt mult mai simple decat par.
Una e sa ai alaturi un copil strain si alta pe fratele tau mai mic, pe care il iubesti si de care te ocupi cu dragoste.
Imi aduc aminte ca ma bateam cu fratele meu care sa aiba grija de cei mici. Si daca aveam bani de buzunar, ma duceam sa le cumpar lor napolitane. Si strangeam bani sa le cumpar bermude si mai stiu ce altceva. Nu ca m-ar fi obligat cineva.
Relatiile dintre frati sunt mai firesti dacat par, privite din afara.

Si daca vrei altceva, protestezi.
Un copil, daca vrea sa protesteze, o face, fiti fara grija.
Daca nu o fac, inseamna ca sunt multumiti.

Mergi la inceput