familie cu 16 copii

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

sinzi, imi place ca nu te lasi, repeti aceleasi argumente de nu stiu cate ori poate poate se intelege ceva, si eu sunt la fel si ma amuz cand mai gasesc pe cate altcineva cu aceleasi tendinte.

acum intr-adevar nu pot sa spun decat ca sunt de acord cu tot ce ai motivat tu si eu mai sus . niste parinti, chiar si unii nemaipomeniti, niste superman si superwoman care jongleaza cu organizarea timpului si treburilor nu vor avea cum sa le ofere tuturor afectiunea necesara zilnic. Oricate argumente pro s-ar aduce pentru aceasta familie, copiii aceia sunt privati (sau unii dintre ei) de suportul emotional si de afectiunea necesara asa ca restul incepe sa conteze mult mai putin.

E posibil ca acest lucru sa se vada mai putin acum dar consecintele vor fi mai grave cand vor ajunge adulti.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

casandra, una e sa.ti alegi un alt mod de viata si alta e sa pui copiii sa se creasca singuri numai ca pt cu ai facut atat de multi incat nu mai faci fatza. Munca pe santier, facutul mancarii, spalat etc. ce legatura au toate activitatile astea cu niste copii sub 14 ani?? Cate roabe de nisip ai carat tu acasa la tine, cate oale de sarmale ai facut si asa mai departe?
Am mai zis, din partea mea poate sa traiasca si in maini, numai ca aici problema sta putin altfel.
daca sunt fericiti, daca au bucurii? probabil ca da, cei mici care inca nu au scos capul in lume nu cunosc alt stil de viata, insa cand vor ajunge la casa lor si vor avea colegi (acuma nici colegi de scoala nu au) si vor vedea ca ai lor copii stau cu orele si bat berbunca pe strada se va intreba ce facea el in loc sa se joace? Ghici ce?

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

uite acu mi-a venit in cap o intrebare, ca am citit treaba cu banii: daca tot a avut atatia bani pt campanie, de ce nu au angajat o femeie in cas acare sa-i ajute cu treburile si in felul asta sa mai elibereze un pic copiii???

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by tinatache

uite acu mi-a venit in cap o intrebare, ca am citit treaba cu banii: daca tot a avut atatia bani pt campanie, de ce nu au angajat o femeie in cas acare sa-i ajute cu treburile si in felul asta sa mai elibereze un pic copiii???

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

asta da intrebare... cred ca vor sa dovedeasca ca pot singuri. In mod sigur situatia nu este chiar asa, din cate am citit eu fac parte dintr-o secta, nu?

Dar ce femeie se angajeaza la ei?... poate vreo 3 femei.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Exact.Nu vreau sa intram in nici un fel de disputa de ordin religios, dar, chiar, de ce e subiectul acesta postat aici, la 'credinta"?

Eu am fost diriginta unui elev care mai avea 11 sau 14 (nu mai tin minte) frati si surori- mama lui era gravida, si le-am pierdut urma, nu stiu la cati s-au "oprit".

Copiii erau bine imbracati si hraniti ( comunitatea religioasa din care fac parte avea grija de asta) insa tatal lor era un mic tiran..ii batea groaznic, nu aveau voie sa auda muzica"usoara". La serile pe care le organizam cu clasa, venea, ajuta la mutatul bancilor, etc, iar cand sa inceapa muzica fugea acasa.Ciudat, caci muzica lor religioasa era f. apropiata de "disco" de atunci, cu chiuieli si batut din palme.Cert e ca erau "tinuti" foarte strict - mai avea cativa frati si surori in diferite clase in liceu - si stia toata lumea asta si ii compatimea, nu aveau viata normala a unor copii/adolescenti.

V

PS. Iar cu homeschooling-ul, lasati...Eu am facultate, un master si tot felu' de cursuri si traininguri, dar nu m-as baza ca pot pregati un copil la toate materiile asa cum trebuie, cu tot ce e nou in domeniu.Si femeia aia, care e tot timpul gravida sau in curs de..si faca mancare, spala, etc, cand mai are timp sa pregateasca fiecare copil, la nivele diferite? Ca muncitori necalificati si menajera, poate, desi si pentru astea iti trebuie un certificat..
veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Cu homeschool eu stiu ca la anumite intervale de timp copiii se duc sa sustina lucrari si examene ca sa dovedeasca insusirea cunostintelor, cel putin asa stiam ca se procedeaza in America (sau doar in unele state?).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

pt cele care ii laudati...ati avut frati mai mici? pe care parintii sa-i lase complet in grija ta. Stiti cum e sa vrei sa iesi cu colegii de varsta ta si sa trebuiasca sa tarasti un pitic dupa tine? sa trebuiasca sa-l schimbi, hranesti, sa-l distrezi pe cel mic... cand tu aveai chef sa citesti sau te te uiti la TV, sa-ti faci temele sau pur si simplu sa stai cu burta in sus? sa iesi, adolescenta fiind, la o intalnire...cu trena dupa tine... sa mergi la scoala la sedinte cu parintii? sa trebuiasca sa faci teme... sa o incasezi daca faceau vreo boacana, pt ca deh, ii aveai sub directa supraveghere...

sau...ati stat vreodata de vorba cu copii aflati in situatiile astea?

sau..mai simplu...v-ati impovara propriul copil cu asa ceva?

daca da...si tot vedeti situatia ca fiind roza... in opinia mea personala, sunteti sado-maso!
daca nu....ma iertati...dar admiratia voastra mi se pare nefondata

cat despre home-schooling cu atatatia... pe nivele diferite... de catre o persoana in situatia descrisa mai sus....s-avem iertare...e penibil si sa gandesti ca se poate realiza...daramite sa ai pretentia ca o faci efectiv! ii organizezi in ture? hai mama gatiti voi 2 ore... mai schimbati ceva scutece...ca dupa aia fac aia fac eu simultan cu vioi, in timp ce alaptez...matematica, engleza, dans si bune maniere, fizica si chimie, la nivele diferite...in timp ce mai schimbati o tura de scutece...si mai construiti 2-3 castele pt cei mici, ca sa nu ne perturbeze prea tare procesul educational....

una e sa-ti implici si responsabilizezi copilul de mic...alta e sa-l tratezi ca pe un partener de drum cu responsabilitati egale cu ale tale...

nu mai punctez aspectul afectiv, pt ca au comentat fetele destule

Mergi la inceput

Degeaba mai... tre sa-i admiram ca au avut curajul sa faca atatia copii. As zice mai degraba ... inconstienta, oricat de dur ar parea. Ca sa nu mai vorbesc de justificarea cu Dumnezeu pe care o aduc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Daca inaintasii nostrii ar fi asteptat sa aiba bunastare ca sa aiba copii, nu stiu cati dintre noi am fi existat vreodata.

Bunica sotului a fost o taranca saraca. Toata viata a muncit din greu sa isi creasca cei 2 copii, pe care i-a avut. Iar copiii nu au huzurit si au trebuit sa munceasca, la camp, sa hraneasca animalele, pentru ca altfel nu aveau ce manca. Iar copiii si i-au iubit si respectat mama, toata viata, desi au muncit pe branci. Acum, e de vina mama lor pentru ca a facut copii, desi nu le putea asigura prosperitatea? Privind in urma, copiii ei sunt mai realizati decat, sa zicem, verisorii lor, care au avut o copilarie indestulata, dar nu au fost pregatiti, la maturitate, sa ia viata in piept, si nu au mai avut alaturi parintii, care sa faca totul pentru ei.

Mergi la inceput

Ca traiesc in prosperitate sau in saracie conteaza mai putin decat lipsa afectivitatii parintilor care lasa sechele grave, motiv pentru care atat de multi adulti sunt dereglati emotional si chiar psihic.

Mergi la inceput