Inregistrare bebe direct pe numele mamei adoptive
Raspunsuri - Pagina 2
Alexa Ioana spune:
aissa, eu ma refeream sa mearga la DPC sa explice ca nu vrea copilul, ca ii imposobil sa afle taica'so, si sa se mearga pe calea legala, dar sa nu afle parintii ei (eventual corespondenta cu DPC sau citatiile de la tribunal la deschiderea procedurii sa mearga pe alta adresa, eventual la gazde)... in sensul asta, nu cu falsul si cu nedeclararea identitatii, etc.
alexa si mami
aissa spune:
Da Alexa...inteleg...dar la aia ma refeream si eu ca nu cred ca se poate....nu au portite cei din DPC. Si in caz ca e majora tb sa intrebe parintii, darmite la o minora... Foarte complicata treaba, macar daca era majora ma gandesc ca mergea adoptie in familie ca inteleg ca e grad de rudenie intre ele, poate in cazul ala nu mai erau intrebati parintii naturalei. Dar fiind minora nu cred ca are drept de decizie....insa merita un drum si intrebat, cu riscul sa se sesizeze careva si sa urmareasca mai departe "cazul".
Witchie daca se duce in travaliu si zice ca n-are buletin la ea ce ii face, nu o naste? I-l cere, zice ca l-a uitat si il aduce cineva....nu ar fi asta primul caz.
Cristina si ghighiloi
Alexa Ioana spune:
da, ai dreptate. la minore, si la deschiderea procedurii, trebuie tutorele/parintele biologicei sa dea cu subsemnatul ca e de acord ca biologica sa renunte la copil, bla bla bla...
si ai dreptate si cu "sesizatul" DPC'ului... cine stie ce excese de zel ii apuca, cand nu'i cazu...
repet, daca pot da de asistenta mea zilele astea, o intreb, ca ne intelegem super bine si pot sa discut cu ea.
alexa si mami
alinaxeni spune:
Despre legalitate nu-mi pot da cu parerea, dar am o cunostinta care exact asa a procedat.Nu ne-a spus direct cum a facut dar am vazut-o un timp dupa care a disparut o luna si a reaparut cu un copil nou nascut.A spus ca a nascut ea....?????????
Am aflat mai tarziu de la un amic comun, caruia i s-au confesat,ca a dat spagi la spital,mama naturala a venit si a nascut iar in acte a fost trecuta ea si a ramas internata cu copilul.
Mai bine ar merge la DPC si ar discuta cu cei de aacolo,sigur se va gasi o solutie,eventual ar putea contacta si un ONG care sustine mamele singure.
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
ina_nz spune:
Poate sa nasca acasa si sa mearga cealalta mama sa declare copilul
Doar ca medicii ar putea spune ca nu sunt semne de nastere......cu ceva bani cred ca se rezolva si asta
Or sa se mearga la spital pe la trei dimineata si avand totul "aranjat" cu o asistenta/moasa. Naste una si declara copilu ailalta
da sa nu spuneti ca v-am zis io
Ina
irina_g spune:
Desi, ca si Aissa, mi-am promis ca nu mai scriu la subiecte fierbinti, vreau sa spun ca minciuna are picioare scurte si pina la urma se afla.
Stiu un caz in care mama copilului nu vroia cu nici un chip sa afle parintii (desi era majora) si, din cauza ca a facut cum i-a trecut prin cap ca sa scape de copil, acum o paste puscaria.
Din ce mi-a spus mie DPC-ul, in cazul in care mama este minora, tb acordul parintilor si nu se ia in considerare decl ca vrea sa dea copilul psre adoptie tocmai datorita faptului ca e minora si ca s-ar putea razgindi la majorat.
Asta e pozitia DPC din discutia mea cu ei.
Bafta sa reuseasca cum e mai bine pentru ea si copil. Toate in asa fel incat sa nu o pasca puscaria.
Mie personal mi se pare o ilegalitate ce vrea sa faca si nu o incurajez sa faca asta.
Sa stea strimb si sa judece drept si sa gaseasca cea mai bnna solutie in limitele legii.
Bafta inca o data
Irina si Mihai
RaluD spune:
Capul face, capul trage.
Sa-i spuna fata maica-sii si sa dea copilul spre adoptie, ca asta e caz de puscarie...
Mai stiu o fata, saraca, tot cu parinti severi, minora si gravida. Ar face orice numai sa nu le spuna parintilor. Chiar asa, frate, sa-ti bagi gatu-n lat ca sa nu le spui alor tai ca ai calcat pe bec...
Toate situatiile astea sunt intr-o masura justificate, dar acuma, a facut-o, trebuie sa-si asume consecintele. Punct.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
http://83.103.236.3/Andrei/index.htm
mimsi spune:
Salutare!
Mi-a ramas mintea la subiect inca de ieri dar n-am scris pt ca nu stiam ce.
Dar uitati ce idee mi-a venit: dat fiind ca pustoaica nu e majora e imposibil sa nu afle parintii firesti (cu rezerva ca daca prietena ta si fata in cauza sunt rude pana-n gr. IV pot intra pe adoptie in familie) - data fiind situatia in cauza (pustoaica sta la prietena ta) pur si simplu pustoaica naste, i se face certificat de nastere normal cu numele mamei pe el (ca presupun ca tatal nu va recunoaste copila), numai ca acel certificat de nastere va fi tinut departe de okii oricarui privitor. Pe scurt: pustoaica n-a fost gravida, prietena ta are un copil (chiar daca din acte reiese altceva). Peste 2 ani, cand mama naturala va fi majora (si automat nu va mai avea nevoie de consimtamantul parintilor) prietena ta adopta copilul (pe care de fapt ea la crescut). Suna a telenovela? Mie mi se pare OK ca varianta.
Mimsi si Alexia(10.09.2005)
irina_g spune:
Mimsi, ce onoare pe capul nostru .
Cam rar te vede lume pe aici. Ce mai faci? Ce face printesa? Gata, ai finalizat cu totul? Ai inceput serviciul?
Asteptam vesti de la tine.
pe Alexia din partea mea.
Irina si Mihai
mihaela_80 spune:
mimsi, asta e solutia pe care i-am propus-o si eu. mai mult, mi se pare o idee buna sa-i faca fetei si mutatie in apt lor, ca sa poata merge la vaccinari etc la medicul de familie din oras.
problema e ca nu vrea sotul. el crede ca e riscant sa investeasca sentimente, bani, energie etc intr-un copil care le poate fi luat oricand pentru ca mama s-ar putea sa se ataseze de copil si sa se razgandeasca.fata oricum va locui cu ei in casa macar urmatorii trei ani, pana termina liceul si daca bebe nu e pe numele lui el nu vrea sa-l invete sa-i spuna tata.
dar vreau sa va intreb ceva: tatal ei are drept de veto in problema adoptiei? adica, daca fata, chiar majora fiind, vrea sa dea copilul, tatal va fi intrebat daca il vrea el? si daca spune ca da ii va fi dat lui?
daca afla peste 2 ani ca a fost mintit s-ar putea s-o faca numai din incapatanare.
mai, nu exista nici o modalitate legala de a sari peste parintii ei?
si inca ceva: odata copilul adoptat, poate sa vina tatal natural sa ceara test de paternitate si sa aiba vreun drept?