Inregistrare bebe direct pe numele mamei adoptive
Fetelor cunoascatoare de legislatie si proceduri, va intreb si eu ceva in numele unei prietene fara acces la Internet.
Stiu ca nu e tocmai legal, vreau sa stiu daca vi se pare posibil.
S-ar putea ca o femeie care se duce sa nasca sa declare ca o cheama xy, adica numele mamei adoptive, iar la inregistrarea copilului sa se duca xy in persoana cu buletinul ei, imbracata in halat de spital?
Ca doar cei de la registratura nu stiu cine exact s-a internat, iar cand esri in travaliu nu iti cere nimeni buletinul, poti sa declari ce nume vrei, nu?
Cand am nascut eu ar fi mers fara probleme.
exista si motive, nu numai dorinta de a pacali legea, sa stiti...
-mama naturala e o verisoara a mamei adoptive si numai ei i-ar da copilul
- parintii ei nu stiu ca e gravida si daca ar abandona copilul ar cauta-o autoritatile acasa
-plus ca nu vrea sa-l abandoneze, vrea sa-l dea acestei familii
Totusi, daca o astfel de fapta este descoperita, care ar fi pedeapsa?
va multumesc
de fapt mi-e putin rusine sa intreb asa ceva, dar din punct de vedere moral parca nu e asa gresit, nu?
Raspunsuri
Alexa Ioana spune:
tare curioasa is ce raspunsuri o sa primesti, si cine de pe forumu' asta are curajul sa dea sfaturi care incurajeaza ilegalitatile...
cunoscandu'le pe fete, nu prea cred ...
e clar ca cel mai bine si mai sigur pentru toate partile implicate, deci singura cale, este cea legala. fiind rude, adoptia e mult mai usoara. mai ales ca biologica isi va da acordul fara probleme...
deci...
alexa si mami
mihaela_80 spune:
alexaioana :) mai, eu nu vreau sa ma incurajeze nimeni, mai ales ca nu e vorba de mine.
tocmai, am intrebat care este pedeapsa si daca pare posibil, ca s-ar putea foarte bine sa existe vreo etapa in care toata tarasenia sa fie data de gol.
nu pot da mai multe amanunte, dar mama biologica ar avea probleme mari cu familia daca s-ar afla asa ceva, e o situatie speciala.
am spus deja ca mi-e putin rusine sa intreb, nu ma certa si tu si mai tare
aissa spune:
Nu ma bag, am promis ca nu mai raspund la subiecte fierbinti, dar oricum nu stiu cum se face asa ceva.
Dar ii spuneam sotului meu (care e cat de cat in uniforma albastra) si mi-a zis ca "e de puscarie".
Nu stiu legi, articole cu pedepse...sincer nu m-as baga sub nici o forma la asa ceva.
Cristina si ghighiloi
Alexa Ioana spune:
oare n'ar putea vorbi cu cineva de la DPC, sa explice care'i situatia, sa spuna ca familia nu stie ca ii gravida, ca vrea sa dea copilul spre adoptie, si sa le ceara sfatul celor de acolo ??? ca sigur o sa inteleaga alea... mai ales daca tipa e majora...
alexa si mami
edit: scuze ca m'am stropsit asa !!!
oricum, continuu sa sustin calea legala. e cea mai simpla si cea mai sigura !
mihaela_80 spune:
fata cand o sa nasca n-o sa aiba nici 16 ani :( sta la ei in gazda pentru ca merge la liceu. acum a ramas si pe vara sub pretextul ca ii ajuta la firma, taica-su n-a mai vazut-o de patru luni, nu stie ca e gravida. maica-sa e in italia.
daca ar afla ar fi rau tare si pentru fata si pentru gazde, pentru ca e violent si coleric.
i-a venit ciclul pana in luna a patra, habar n-a avut ca e insarcinata
asta e. daca nu ii cunosteam ziceam ca e telenovela :(
Alexa Ioana spune:
nasoala situatie... mult noroc, sa se rezolve cat mai bine pentru toate partile implicate !
daca ma intalnesc zilele astea cu asistenta noastra, o intreb pe ea cum ar fi cel mai bine sa se procedeze intr'o astfel de situatie. poate nu strica si o parere "din interior".
alexa si mami
aissa spune:
Simona cu coruperea s-ar putea "intalni" daca s-ar apela la chestia aia cu declaratul de catre sot ca fiind tatal. Asa practic mama naturala nici nu ar aparea in acte.
Problema se pune cu "fals in declaratii".
E foarte incurcata, si daca merge la DPC sa explice aia de la DPC nu cred ca au dreptul sa aprobe efectuarea unui mis-mas de genul asta si nici nu stiu cine s-ar incumeta pentru ca mama nu e majora, nu are deci putere de decizie...nu stiu...e greu...greu-greu pentru ca trebuie ocolita legea, tatal naturalei zau ca nu stiu ce se poate face.
Mai e ceva....la internare hai sa spunem ca mama declara ca nu are buletin dar aia o vad ca e copila si cum sa mearga cineva de 30 de ani (presupun ca gazda nu are tot 16 ani) sa se declare ca fiind aia de a nascut. Nu stiu cum e circuitul actelor in spitale...zau ca nu ma pricep dar raman la parerea ca e cam periculos.
Cristina si ghighiloi
simona dragusin spune:
Ma refeream la faptul ca daca s-ar descoperii ar fi si corupere de minori deoarece "verisoara"a corupt minora sa-i dea copilul in conditii ...cel putin ilegale (inlocuirea)
SIMONA si PATRICIA
Witchie spune:
Un mic amanunt: eu cand m-am dus sa nasc si mi-au facut internarea mi-au cerut buletinul inainte sa imi dea haine de spital. Deci slabe sanse sa spuna ca o cheama altfel.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pe unde umbla Irina noaptea