De ce tinem copilul in casa pana la botez?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by AB

Cata in NT n u-s experta ca n-am atatea discutii in contradictoriu, dar cauta ce s-a zis la regulile de botez... e ceva legat de purificare completa a corpului.

Botezul e mai complet decat mikveh dpdv crestin din cauza interventiei lui Isus. Si de aceea meri o data la "mikveh"-ul caldare cand esti prunc, da-n prezenta Duhului Sfant (prin intermediul preotului). S-apoi gata cu chestiile perodice in care nu aveai prezenta divina.

ei.bi. si ceata de pitigoi

Io ma confuzez din ce in ce mai tare. Daca baia s-a scos pt ca a fost inlocuita cu botezul care le purifica si pe femei, nu numai pe barbati, atunci de ce chestiunea cu femeia "impura" dupa nastere si la menstruatie a ramas?

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Eu nu cred ca e o superstitie, cred ca e mai degraba o recomandare care isi are originea in faptul ca in perioada scursa pana la botez, care din cate stiu eu in mod normal se face pe la 1 luna, atat mama cat si copilul sunt fragili si predispusi la tot felul de imbolnaviri. Prin urmare, este "cuminte" sa nu iasa in multime, in locuri aglomerate, sa nu faca eforturi deosebite (mama), calatorii care obosesc, etc. Nu cred ca are nimic in comun cu superstitiile gen "nu-i taia unghiile/nu-i pune pampers/nu te mira cand esti gravida/etc". Mai degraba a fost imbracata in timp toata treaba in superstitie ca mijloc de a convinge oamenii sa respecte recomandarea.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Imi cer scuze, nu am mai citit restul raspunsurilor. Ii dau crezare lui Catalina. Si eu cred acelasi lucru.
DIn experienta noastra: David a fst prematur de 6 saptamani, pana la 10 zile nu a iesit (ptr ca am fst in maternitate); cum ne-a dat drumul acasa, am inceput sa iesim in parc (nu in aglomeratii ca sa nu ia virusi). Mai ales ca era frumos, si ma gandeam ca nu are ce sa ii faca rau.
L-am botezat la 39 de zile.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

hai sa va spun ce stiu eu, adica ce am aflat dupa ce am nascut acum aprox 2 ani
cand am iesit cu bebe din spital avea 3 zile, la o saptamana m-am dus la biserica sa-mi fac slujba aceea de 8 zile, desi nu sunt prea bisericoasa recunosc, cred in Dumnezeu, dar nu merg duminica de duminca la biserica.
am asteptat sa termine slujba stateam afata in curte, ieise preotul
afara si incepe sa strige cine e pt molifta sa vina, ma duc si eu si spun ca am nascut curand si vrea sa mi se faca slujba de 8 zile.

Preotul are o reactie exploziva, incepe sa urle la mine ca ce caut afara eu afara din casa inainte de 40 zile, ca nu am voie sa ies decat la dr, ca acum se prind toate farmecele de mine si de copil, ca ce n-am nici o baba in casa care sa-mi spuna lucrurile astea si sa vina ea la biserica in locul meu????
Imi zice sa ma duc acasa imediat si sa trimit pe cineva acum o sticla cu apa si un bilet pe care sa scrie numele meu si de botez si al fetitei.
imi venea sa intru in pamant de rusine, ma gandeam ce idee idioata am avut sa ma duc.

In fine ma duc acasa, il trimit pe unchiul meu ca era la noi, si face il spune si lui ca nu e bine ce am facut, bla, bla si ca sa beau 3 zile din apa aia pe stomacul gol si restul sa o pun in apa de baita, dar sa nu arunc apa din cadita decat afara pe pamant.
In fine, cam asta a fost desi sunt un off topic, ca aici discutai mai mult de botez.

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

quote:
Originally posted by szaboali

Atunci cand iti bagi capul sub patrahirul preotului si iti citeste cateva rugaciuni. Si dupa aceea cu copilul in brate.La noi in zona asta asa se numeste. Cica mama e "spurcata" si nu are voie sa intre in biserica numai dupa ce s-a "curatat"...intelegi ce vreau sa spun?

la pitici
la mamici

ali
poze IARINA(16.02.2006)

nu

cum adica e spurcata? de ce e spurcata?

toate obiceiurile astea nu au nici cea mai vaga legatura cu Biblia.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

...ci doar cu ortodoxia (as adauga eu) care face din obiceiuri pagane litera de lege in biserica.

Si incetati odata fetelor cu teoria conform careia "mama e spurcata si necurata dupa nastere"!

Sa-mi spuna mie una care s-a simtit asa si se simte asa dupa ce a adus pe lume viata: un copil, un dar de la Dumnezeu, o binecuvantare!

De la noi, de la femeile care vrem/facem si avem deja copii ar trebui sa inceapa schimbarea lucrurilor! Nu uitati ca preotii sunt BARBATI! Iar in biserica ortodoxa misoginismul e la loc de cinste!

Mama, ce m-am enervat! Auzi acolo...spucate si necurate....Iar barbatii sunt sfinti, nu? Poate, daca ma gandesc ca pt ca nu eram maritata cu "el" pe mine nu m-a impartasit (dimpotriva, am primit canoane, pt ca-s pacatoasa), dar "el" a fost impartasit (probabil ca el era vazut drept "crai").

PS. Imi cer scuze daca am jignit credintele unora dintre voi, dar am considerat ca am dreptul la libera exprimare.

Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Tzuni, si eu m-as fi uitat luuuung la un preot care mi-ar fi spus asa ceva. Si m-as fi dus in alta parte.
Mada, daca pana si preotul ajunge sa urle la oameni...

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

M-am enervat ieri si-am uitat sa raspund la intrebarea subiectului. Cred ca se recomanda sa nu scoti copilul din casa pana la botez pt ca daca se intampla ceva si D-ne fereste, moare, biserica ortodoxa nu ti-l ingroapa cu slujba, pt ca micutul nu era botezat. Zic si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Tzuni, ,
e cea mai tare chestie asta...adica daca mie imi murea copilul la 3 zile, atunci cand mi-a facut septicemie, nu ar fi avut slujba pt ca nu era botezat????????
In fine,deja subiectu a devenit morbido-scarry asa ca...cred ca nici macar nu vreau sa stiu raspunsul, pe cuvant!

In fine, eu nu ma simt necurata in nici un fel. Am nascut un prunc care zambeste cu gura pana la urechi cand ma vede si care ma cearta cand nu ma teleportez langa el la primul strigat. Mi se pare o chestie care, daca nu te apropie de dumnezeu, cu sigurantza nu ar trebui sa te indeparteze...

Magda, mama de Nichita (9 mai 2006)

poze cu noi:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/magghyc/my_photos
povestea nasterii unui pitic luptator:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77586

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Hm... dar daca copilul se naste mort, ce se intampla?
Eu stiu ca sunt parinti care doresc sa inhumeze copiii care mor la nastere sau inainte, insa nu am idee daca se face vreo slujba religioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu mi-am tinut copilul in casa, nu m-am simtit murdara pentru ca am nascut. Murdara sunt cand pacatuiesc, in nici intr-un caz cand nasti sau mai stiu eu ce.
Uite, de aia am trecut eu la Catolici cand am fost mica. Toate obiceiurile astea nu au nici o legatura cu religia, cu poruncile lui Dumnezeu.

Mada, m-a socat reactia preotului. Ca un om care se presupune ca trebuie sa calauzeasca oamenii pe un drum bun sa spuna asa ceva.... no comment, si ca el sunt atat de muuuuuuuultiiiiii....

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by Tzuni

M-am enervat ieri si-am uitat sa raspund la intrebarea subiectului. Cred ca se recomanda sa nu scoti copilul din casa pana la botez pt ca daca se intampla ceva si D-ne fereste, moare, biserica ortodoxa nu ti-l ingroapa cu slujba, pt ca micutul nu era botezat. Zic si eu...

What?????????? Am citit bine??????????? Asta e pozitia oficiala a Bisericii ortodoxe?????? In ce hal a decazut....

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput