De ce tinem copilul in casa pana la botez?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Si mai sunt si alte elemente de traditie care nu se mai respecta din cauza "racirii dragostei"
Stiati de pilda ca botezurile si nuntile se savarsesc canonic inainte de Sf Liturghie, caci noul crestin si proaspetii insuratei urmeaza sa primeasca Sfintele Taine la Liturghie?
Imaginati-va doi miri care se scoala cu noaptea-n cap si in loc sa piarda timpul cu lautarii, cu "barbieritul" ginerelui si impodobitul miresei, dau fuga la Biserica pentru a participa la Sf Liturghie, dupa ce in ajun s-au spovedit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Explicatia reiese din ce citeste preotul in timpul slujbei, din pacate nu mai tin minte exact (ceva cu "il ai pe diavol in tine, sau poti sa-l imbii sa intre in tine atita timp cat nu esti botezat"; in casa esti ferit ca ea a fost sfintita la boboteaza la sfestanii); am remarcat in timp ce vizionam caseta de la botezul copilului unui amic, facut la o manastire.

Chiar m-am gandit ca pana atunci nu stiam care-i explicatia, dar cum eu nu ma prea aplec asupra celor sfinte nu mi-am batut capul sa retin pt ca mi s-a parut outdated

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Nici nu stiam ca exista o astfel de superstitie.

Referitor la botez, vreau sa va intreb si eu ceva: voi mamicile ati participat la botezul bb-ilor? Ca eu sunt si acum frustata ca m-a tinut preotul afara din biserica la eveniment...

Daniella, mama lu' Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by daniella4

Nici nu stiam ca exista o astfel de superstitie.Referitor la botez, vreau sa va intreb si eu ceva: voi mamicile ati participat la botezul bb-ilor? Ca eu sunt si acum frustata ca m-a tinut preotul afara din biserica la eveniment...Daniella, mama lu' Alexis

Eu nu,ca am botezat-o inainte de 40 de zile.Dar nu resimt nici o frustrare in sensul asta.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

quote:
Originally posted by daniella4

voi mamicile ati participat la botezul bb-ilor? Ca eu sunt si acum frustata ca m-a tinut preotul afara din biserica la eveniment...

Daniella, mama lu' Alexis

-------------------------------------------------
La Andrei am participat si eu la slujba,chiar activ in final,am ajutat-o pe nasa sa-l imbrace ,pentru ca ea nu are copii si nu este foarte priceputa.
La Denisa ,evenimentul s-a produs acum o saptamana,in aceeasi biserica dar cu un alt preot,ginerele primului...
Am ramas interzisa cand m-au scos din biserica,stateam in usa ei si nu imi venea sa cred ca nu ma lasa sa particip si eu... Stateam ca blocata cu punga cu hainutele de la nasa in mana ,nici nu am realizat ca au ramas la mine.
In final ,cand au trebuit sa o imbrace a iesit sotu-meu si i-am predat hainutele,dar in orice caz, am ramas foarte frustrata si suparata ca nu m-au lasat sa iau parte la botezul fetitei mele..
Se vede treaba ca e buna vorba romanului-cate bordeie........

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szaboali spune:

Eu am participat de la inceput pentru ca prima data mi-a facut mie molidva cu fetita in brate iar dupa aceea a botezat-o pe ea si am stat si eu acolo in biserica, dar bineinteles in spatele nasilor. In schimb pe mine m-a socat cand a zis preotul ca trebuie sa fie prezenti si nasii(barbatii)asa sa stea si ei acolo. Afost foarte frumos...
Acum...sunt fel si fel de preoti fiecare cu ideile lui...

la pitici
la voi mamici

noapte buna

ali
poze IARINA(16.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Whaaaaat??!... hai mai, cum sa nu participi la botezul copilului tau? Eu clar as fi fost teribil de frustrata... dar ma mira grozav pt ca la noi a fost o ceremonie intreaga si chiar imi amintesc ca a fost un moment impresionant in care, dupa ce a fost copilul crestinat, preotul si nasa l-au dus si l-au asezat jos in fata altarului, si de acolo m-am dus si l-am luat eu pe micul crestin care mi-a fost cumva redat... a fost foarte frumos. N-am auzit niciodata de chestia asta pana acum, sa nu fie mama lasata sa participe la botez, ce explicatie are?

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szaboali spune:

Probabil nu avea molidva facuta. Dar eu stiu ca la botezul baieteilor se face mai intai molidva aia la mame si apoi incepe sa-l boteze pe micut, la fete in schimb se face molidva dupa aceea, nu stiu mie cum mi-a facut inainte , dar cum am mai spus depinde de preoti...

pupici la pitici
...si la mamici

noapte buna.

ali
poze IARINA(16.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Cu respect intreb si eu: ce e aia molidva?

[poze carmina
intalnire burtici

Varsta lui Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Eu stiu ca molifta se numeste e o rugaciune care se face mamei,mie mi-a facut-o preotul inainte de inceperea botezului,nu m-a bagat sub patrafir(am groaza de gestul asta)si apoi am participat la botez,normal...Dar care a fost explicatia preotilor care nu au lasat mama sa participe la botez?

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput