sens divin ?
Raspunsuri - Pagina 4
xenocid spune:
Daca nici la un asemenea subiect deschis un urma unei tragedii nu va puteti abtine de la minuscule dispute teologice ...
Orgel's second rule: "Evolution is cleverer than you are."
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Daca nici la un asemenea subiect deschis un urma unei tragedii nu va puteti abtine de la minuscule dispute teologice ...
Ai dreptate Xenocid! Daca ai,ai ! ...macar daca ar fi strict "dispute teologice" cum spui... da iaca cum mai degraba le rasar unora ca shi "dispute" personale mai mult.... dar ai dreptate ca afara de lacrimi shi condoleantze altceva nu mai ar fi trebuit sa fie scris aici!
(io zic c-am solicitat destul de limpede "un armistitziu" pe acest "loc", daaaa... daca "ma striga"! io ce sa fac? )
irina.c. spune:
quote:Mai,asta e parerea ta,treaba ta,te-am contestat eu cumva?Eu n-am zis nimic de mantuire,am spus care cred eu ca e semnificatia suferintei in viata crestina,si care e rolul lui Dumnezeu aici.Daca nu esti de acord spune,,eu cred asa,,-dar nu imi zi ca scriu prostii si ce alte chestii ai spus mai sus,daca vrei sa porti un dialog.Daca vrei doar sa-ti arati superioritatea,ok,ai castigat,eu ma retrag.Chiar nu putem duce o conversatie civilizata,trebuie sa se ajunga la jigniri ?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by ManyHopequote:Irina, cu tot respectul shi consideratzia cuvenite, itzi raspund ca DA! imi recunosc "comentariile" ca "deplasate", cum spui tu, shi mi le asum 100% ca ALE MELE! caci da, sunt "deplasate"!
Originally posted by irina.c.
Si eu te rog sa termini cu comentariile deplasate si sa ne respecti.Fiecare are parerea lui si nu trebuie sa-ti dea tie socoteala de ea.
Pot sa te anuntz ca inadins sunt "deplasate"...dar intzelegi tu oare incotro sunt "deplasate" ? adica de unde vin? shi incotro arata? shi inspre ce cauta a "de_plasa" invatzatura ce-o numeshti creshtina autentica de-o presari/tzi ocazional in chip nepotrivit aici?Imi ceri "sa respect" greshelile ? asta vrei tu? de asta ai nevoie? asta tzi-ar folosi? daca tu spui ceva aiurea shi "te-ash respecta", atunci ar trebui dupa tine "sa intonez in cor" probabil:
"Da Irina!
Asha este Irina!
Ai dreptate Irina!
Asha este drept Irina!
Asta e "pozitzia oficiala a BOR" Irina, chiar pozitzia ta este aceasta!
Bravo Irina! Sunt de acord cu tine Irina 1000 la suta!"
> asha ar fi bine? atunci ai fi multzumita shi impacata shi nu mi-ai mai "atrage atentzia" ca "nu intzeleg" sau ca "scot" ce n-ar fi, nu? daca ash zice ca tine, atunci s-ar chema ca ash intzelege...adica daca ash numi o gresheala a ta ca e 'lucru bun', ar insemna ca am intzeles shi nu m-ai mai admonesta, nu m-ai mai pune la punct... dar daca numesc ca shi gresheala ceva ce este o gresheala...atunci iata ca "nu intzeleg" sau "interpretez" sau "nu respect persoana/ele"!
NICIDECUM IRINA ! NICIDECUM ! cu tine n-am nimic shi cu nimeni nimic n-am, nimic n-am shi nici nu tzin in contra nimanui, cu atat mai putzin a ta (asha sa sti!)... decat greshelile pe unde le intalnesc... mai le sanctzionez cateodata numai...nu mereu sa sti! shi tocmai ca din "respectul" ala ce zici tu ca nu-l tzin am tacut adanc la cate gresheli "s-au vehiculat frecvent" in postarile unora! Asha sa sti ca am facut. (...daaa... "pana cand Doamne? pana cand?")
Scrie Irina la acest subiect, citez:
"... Hristos a suferit,Sfintii au suferit,noi suferim-mantuire fara suferinta,si fara moarte nu exista. ..."
Raspunde ManyHope fara pic de respect... pentru eroare! dar cu ... interes pentru suflet,citez:
" NU Irina, NU E ASHA! (ai prins lucrurile numai pe jumatate, cam cum o cantareatza dupa ureche apuca ceva dintr-un cantec, dar nu pe tot shi nu bine shi mai falseaza cand se pune pe cantat!)
NU SPUNE ASHA IRINA! NU 'moartea' SHI 'suferintzele' CONDITZIONEAZA/ASIGURA MANTUIREA, CI DIMPOTRIVA = VIATZA! CURATZIA/SFINTENIA! DE EL-VIATZA DEPINDE MANTUIREA SUFLETELOR! DE CAT SUNT DE CURATE ATARNA MNTUIREA LOR! IAR NU DE 'moarte' SAU 'suferintze' CUM GREEEESHIT TE-AI EXPRIMAT !"Ashadar Irina, daca "respectul" ce mi-l solicitzi e (in traducere) "sa tac", tzi-l acord indata, dar taci tu! te rog! shi nu-mi mai adresa vorbe "deplasate" intr-o directzie inversa de aia de jos spre in Sus, la Care caut! ...adica de ce imi ceri tu mie ce tu nu faci? asta io nu prea o pot... "deplasa" !
--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Mai,asta e parerea ta,treaba ta,te-am contestat eu cumva?
(Irina, tu ai impresia ca la "parerea mea" tzin? la vorbele mele? sau chiar la mine? ca adica imi pun eu mie parte? ba nu de mine imi pasa cat de EL, de ADEVAR! ca pe mine nu dau multe parale, pentru ca nici nu fac, stiu asta! ci numai ce este din EL in mine are pretz! atat. restul... "oale shi ulcele"-s, iar ca maine nime' numele macar nu mi-a mai sti!)
quote:
Eu n-am zis nimic de mantuire,am spus care cred eu ca e semnificatia suferintei in viata crestina,si care e rolul lui Dumnezeu aici.Daca nu esti de acord spune,,eu cred asa,
(Bine! Asha mai merge. Nu itzi reprosheaza nimeni ca nu le sti toate perfect, (caci "nimeni nu s-a nascut invatzat" shi toate se pot invatza) insa a cauta a impune inaintea altora ceva nepotrivit ca norma...nu mai e simpla "convingere personala" !)
Iata: "semnificatzia suferintzei in viatza crestinei sau crestinului", este tocmai anularea "semnificatziei" ei, adica asta e "biruirea ei", e "biruita" in sensul ca nu mai reusheste suferintza sa abata pe urmatoarea/rul lui Hristos de la Cale, nu mai poate deturna pe omul duhovnicesc ca pe unul pamantesc de la drumul care duce in Sus, caci prin credintza e "ineficientizata" total,e "devalorizata" suferintza pana ca nu mai ishi poate implini menirea in nici un fel, menirea ei de-a strica destinatzia finala Cereasca a duhului omului urmator de Hristos !
Asemeni este cu moartea: moartea inceteaza a mai fi evenimentul central din viatza persoanei crestine, nu mai e cea mai mare frica shi nu mai e nici cheltuiala materiala cea mai substantziala shi mai impopotzonata din existentza crestinei/lui, cum se poate vedea la omenirea toata,la oamenii din toate timpurile, culturile, credintzele ca au procedat shi procedeaza TOCMAI din frica de moarte...din disperare de-a firii pamanteshti! ...shi astfel, moartea sau perspectiva ei, nu mai determina trairea omului ce-L urmeaza, ci crestina sau crestinul ishi urmeaza vietzuirea in chip neabatut, in ciuda inevitabilei mortzi! (ca doar se stie caAaaate mai face omul firesc din frica de moarte shi care alminteri, de n-ar avea frica aia uriasha,colosala,copleshitoare, nu le-ar mai face nici acela!)
Tu Irina STI asta! Cantzi asta! Cantzi:
"Hristos a inviat din morti
Cu moartea pe moarte calcand
Si celor din mormanturi
Viata daruindu-le."
...iar in Carte, la Intaia Epistola catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel, in penultimul capitol zice
" ...atunci va fi cuvantul care este scris: 'Moartea a fost inghitita de biruinta. Unde iti este moarte, biruinta ta? Unde iti este, moarte, boldul tau?' ... Dar sa dam multumire lui Dumnezeu, care ne-a dat biruinta prin Domnul nostru Iisus Hristos !" (adica "multumirea","impacarea" nu de moarte poate fi! ci numai de viatza shi catre CEL Care Este Viatza !)
Este ashadar limpede ca "suferintzele shi chiar moartea", prin credintza, ishi pierd fortza lor determinant-distructiva asupra moralului shi vietzuirii dupa randuielile LUI, ca ele nu mai sunt capabile din pricina credintzei in EL, sa strice/deturneze o viatza pana la nivelul ca omul, in loc de Cer, sa sfarsheasca in iad!
Da, ele-suferintzele pot fi un factor favorizant credintei unora(dar NU tu-tu-ror! shi NU in chip in-dis-pen-sa-bil!), caci din cauza impotrivirilor carnii suferinde fatza de ascultarea duhului, duhul mai tare se sileshte sa tzina calea cea ingusta... e prilejul aratarii tariei credintzei shi e prilej de sporire a credintzei, ce efort trebuie sa faca impotriva determinismului trupului, mintzii&sufletului in suferinta... insa de la asta pana la a considera ca e buna suferintza! aduce bine necazul! cu cat e mai grea povara, cu atat e omul mai sfant! sau ca suferintza shi moartea determina mantuirea...ca astea sunt componente principale shi indispensabile mantuirii...ca participa la mantuire in chip activ shi pozitiv...e distantza ca de la cer la pamant (adica invers!), pentru ca DA! "suferintza shi moartea" participa la mantuire, dar NUMAI ca s-o impiedice,s-o strice!
quote:
-dar nu imi zi ca scriu prostii si ce alte chestii ai spus mai sus,daca vrei sa porti un dialog.Daca vrei doar sa-ti arati superioritatea,ok,ai castigat,eu ma retrag.Chiar nu putem duce o conversatie civilizata,trebuie sa se ajunga la jigniri ?
(Aici ai dreptate Irina, ma iarta te rog de potzi, am intrecut orice masura a bunului simtz chiar, itzi cer iertare pentru toate shi pentru fiecare vorba ce tzi-o fi adus durere...eu tocmai contra dureriilor vorbesc shi uite ca le provoc...atata pricepere de putzina am, ma iarta! am exagerat peste poate... probabil pentru ca m-am adresat tzie am mers "pana in panzele albe", pentru ca tu esti o persoana ambitzioasa care nu se lasa niciodata - shi foarte bine faci ca nu cedezi la nimic din ce nu e bine shi ca rezishti la orice! bravo tzie! ... numai ca inaintea LUI, a Adevarului shi a Dreptatzii, a Curatziei nu putem tzine ambitzie nimeni de vrem a ne mantui, ci doar smerenie, supunere veritabila trebuie sa avem, iar ambitzia shi incapatzanarea impotriva raului s-o facem shi atat! iar nu ca sa ne ambitzionam/impotrivim aici unele/ii contra altora sa ne nimicim reciproc, ci singur raului shi pacatelor shi greshelilor sa ne impotrivim, fara sa tzinem cont prin ce sau prin cine ar vrea sa se manifeste-dezvolte-inmultzeasca! impotriva acestora sa ne impotrivim fara sa cedam! = eu asta caut shi probabil de aia am mers pana asha departe...probabil mult prea departe, iarta-ma! te rog nu "te retrage" Irina, sa ne impacam !)