Ortodoxie din Postul Mare in Postul mare(25)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

am sa incerc la schitul Darvari;

sabina... sa ma abtin de la mancare ar fi usor.. dar asta nu ar insemna post... si per actuala nu e de asa natura incat si sufleteste sa pot tine post..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu-i nimic, tu incepe cu mancarea.
si ai rabdare.
totul dureaza.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Asa este, sa incepi cu mancarea si apoi simturile tale vor incepe sa posteasca pe rand. Si gandurile de vor cuminti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Porumbita,ce-ai facut,ai reusit sa te spovedesti?Un cuvant al Sf. Siluan Athonitul:Sfantul Siluan Athonitul – Lupta noastraLupta noastra se duce in fiecare zi si cu fiecare ceas.
Daca faci reprosuri fratelui tau, sau il judeci, sau il intristezi, ti-ai pierdut pacea.
Daca ai cazut în slava desarta, sau te inalti deasupra fratelui, ai pierdut harul.
Daca iti vine un gand desfranat si nu il indepartezi deîndata, sufletul tau pierde iubirea lui Dumnezeu si indrazneala in rugaciune.
Daca iubesti puterea sau banii, nu vei cunoaste niciodata iubirea lui Dumnezeu.
Dacă iti implinesti voia proprie, esti invins de vrajmasul si uratul intra in sufletul tau.
Daca urasti pe fratele tau, inseamna ca ai cazut din Dumnezeu, si un duh rau a pus stapanire pe tine.
Daca faci bine fratelui, atunci vei afla odihna constiintei.
Dacă iti tai voia proprie, vei izgoni pe vrajmas si vei dobandi pace in sufletul tau.
Daca ierti pe fratele tau si iubesti pe vrajmasi, atunci dobandesti iertarea pacatelor tale si Domnul iti va da sa cunosti iubirea Duhului Sfant.
Iar cand te smeresti intru totul, atunci afli odihna desavarsita in Dumnezeu.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Ziua buna, la toata lumea de pe aici! Vin cu o intrebare, poate ma puteti voi ajuta: pentru saptamana viitoare, de slujba Sfintei Paraschiva, cineva din corul bisercii ortodoxe franceze din Nantes m-a rugat sa ii fac rost de notele de la "Troparul Cuvioasei Parascheva (14 oct.)" pentru ca este obiceiul sa se cante in mai multe limbi, si vroiau sa il cante la slujba...Textul l-am gasit:

"Intru tine, Maica, cu osardie s-a mantuit cel dupa chip, ca luand Crucea, ai urmat lui Hristos si lucrand ai invatat sa nu se uite la trup, caci este trecator, ci sa poarte grija de suflet, de lucru cel nemuritor. Pentru aceasta si cu ingerii impreuna se bucura, Cuvioasa Maica Parascheva, duhul tau.

... si Condacul

Pe Sfanta, folositoarea celor ce sunt in nevoi, toti cu buna credinta sa o laudam, pe Preacinstita Parascheva; ca aceasta viata cea nestricacioasa lasand, pe cea nestricacioasa a luat-o in veci. Pentru aceasta marire a aflat si daruri de minuni cu porunca lui Dumnezeu."

...dar ei au nevoie si de melodie, ca sa il poata canta...Oare poate cineva sa imi trimeata notele? E relativ urgent, pana le transmit la Nantes, pana ei le invata, etc...

Multumesc frumos, Mirunda

Mergi la inceput

Buna,Mirunda!
O sa intreb si eu de note,dar arunca o intrebare si la schitul Darvari(am dat adresa mai sus),s-ar putea sa le aiba,am vazut ca incep un curs de muzica psaltica .Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

quote:
Originally posted by Mirunda

Ziua buna, la toata lumea de pe aici! Vin cu o intrebare, poate ma puteti voi ajuta: pentru saptamana viitoare, de slujba Sfintei Paraschiva, cineva din corul bisercii ortodoxe franceze din Nantes m-a rugat sa ii fac rost de notele de la "Troparul Cuvioasei Parascheva (14 oct.)" pentru ca este obiceiul sa se cante in mai multe limbi, si vroiau sa il cante la slujba...

Mirunda,
poate ca ai incercat deja dar zic si eu totusi...ai vorbit cu parintele Iulian sau Constantin de la Paris ? Poate au ei notele acolo si te pun in legatura cu cintarestii de la strana... Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Mirunda,ai rezolvat?Evanghelia zilei de azi:Invierea fiului vaduvei din Nain(Luca 7:11-16)Cuvant la Evanghelia zilei:"Atunci cand vedem lumina cea ascunsa a vietii noastre, care este Hristos, nu mai putem trai cum am facut-o inainte: Hristos cere ceva de la noi, cere sa cultivam in noi cunoasterea cea adevarata, cunoasterea lucrurilor celor care nu se vad, a lucrurilor tainice. Noi suntem obisnuiti sa cultivam in noi moartea, adica lucrurile trecatoare, asa cum a faut probabil si acest tanar: a cultivat in el lucrurile cele muritoare, cele care se iau de la noi odata cu trecerea din aceasta viata. Si sa ne amintim din nou cuvintele pe care i le spune Mantuitorul Mariei, sora lui Lazar: „Maria partea cea buna si-a ales, care nu se va lua de la ea". Orice am face noi pe pamant se ia de le noi, si drumul este spre cimitir. Dar atunci cand lumina care ne conduce este Hristos, cand ne iese in cale, sa nu-L pierdem. (...)Duminica trecuta a venit o tanara si mi-a spus ca un tanar doctorand roman a murit undeva pe un santier, unde lucra. Si era o minte luminata, care avea multe de invatat si de spus dupa aceea lumii. Noi avem impresia ca cei care mor, mor doar pentru ei, pentru ca asa trebuie sa se intample. Nu mor numai pentru ei: mor ca sa ne spuna si noua ca nu suntem vesnici, ca ceea ce traim acum este provizoriu, ca pentru a vedea in aceasta viata, si a nu ramane in orbire, trebuie sa cautam altceva. Si atunci cand l-am gasit, sa aprofundam, sa mergem pe fir pana ne vom vedea fata catre fata cu cel care este Adevarul, cu Hristos. Noi renuntam foarte repede, avem impresia ca atunci cand gasim putina credinta - si cu totii suntem la fel - nu vorbesc acum de altii, ci de noi, cei care suntem acum aici: avem impresia ca totul este facut. Suntem caldicei si ne compromitem in acest caldicel toata viata noastra."
sursa:http://www.mitropolia-paris.ro/?subject=cuvantari/20021006&lang=roIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Multumesc mult, fetelor, pentru ideile voastre, am reusit sa fac rost de note.

Mirunda

Mergi la inceput

cartea ,,Evanghelia versus Iuda,, -de DAnion Vasilehttp://www.danionvasile.ro/evanghelia-versus-iuda.phpIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput