Ortodoxie din Postul Mare in Postul mare(25)
Raspunsuri - Pagina 5
mariuta spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Am luat examenul,cu nota buna!Multumesc lui Dumnezeu,ca m-a ajutat cu rugaciunile Maicii Sale,ale tuturor Sfintilor Lui,si cu ale voastre.
Bravo Irina, felicitari!
irina.c. spune:
Multumesc.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
star33 spune:
Fetelor, as vrea sa va spun ceva despre rugaciune. Sper sa nu pricinuiesc vreun rau sau sa fac sminteala.
De cateva zile am inceput sa citesc Paraclisul Maicii Domnului...uneori dimineata, alteori cand apuc in timpul zilei. Am observat ca, daca nu il citesc dimineata, am o stare ciudata peste zi, de nemultumire, de intristare fara un motiv anume, nu am chef de nimic, e tare rau. Dupa ce citesc Paraclisul, ma inviorez efectiv si imi dispar starile acelea. Asa am constatat pe pielea mea cat de mare este puterea rugaciunii si a Maicii Domnului !
Voua vi se intampla ceva asemenator? Poate puteti impartasi
star33 spune:
Ceva frumos si folositor despre aflarea voii lui Dumnezeu:
Deci atunci cānd voiti sa aflati voia lui Dumnezeu, lasati cu desavārsire pe cea a voastra dimpreuna cu orice alt gānd sau program si, cu multa smerenie, cereti īn rugaciunea voastra cunoasterea acesteia. Si orice se va īnchipui sau starui īn inima voastra, faceti-o, caci va fi dupa Dumnezeu. Cei ce au mai multa īndrazneala si deprindere īn a se ruga pentru aceasta aud īnlauntrul lor foarte lamurit vestirea, si se fac mai atenti īn viata lor, nefacānd nimic fara vestire dumnezeiasca.
Exista si alt mod de cunoastere a voii lui Dumnezeu, pe care, īn general, īl foloseste Biserica. Si aceasta este sfatul parintilor duhovnicesti si al duhovnicilor.
din Batranul Iosif Sihastrul - Nevointe, experiente, invataturi
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by star33
Fetelor, as vrea sa va spun ceva despre rugaciune. Sper sa nu pricinuiesc vreun rau sau sa fac sminteala.
(De ce itzi faci griji ca ai putea cauza cuiva un rau, de vreme ce spui un lucru bun? lucru bun ai spus, fi sigura de asta! lasa dar griji d-astea altora mai degraba!)
quote:
De cateva zile am inceput sa citesc Paraclisul Maicii Domnului...uneori dimineata, alteori cand apuc in timpul zilei. Am observat ca, daca nu il citesc dimineata, am o stare ciudata peste zi, de nemultumire, de intristare fara un motiv anume, nu am chef de nimic, e tare rau. Dupa ce citesc Paraclisul, ma inviorez efectiv si imi dispar starile acelea. Asa am constatat pe pielea mea cat de mare este puterea rugaciunii si a Maicii Domnului !
Bravo tzie ca ai inceput sa constatzi efectele rugaciunii in viatza ta! Bravo! Tzine-te de rugaciune mereu! ca bine itzi faci!
quote:
Deci atunci cānd voiti sa aflati voia lui Dumnezeu, lasati cu desavārsire pe cea a voastra dimpreuna cu orice alt gānd sau program si, cu multa smerenie, cereti īn rugaciunea voastra cunoasterea acesteia. Si orice se va īnchipui sau starui īn inima voastra, faceti-o, caci va fi dupa Dumnezeu. Cei ce au mai multa īndrazneala si deprindere īn a se ruga pentru aceasta aud īnlauntrul lor foarte lamurit vestirea, si se fac mai atenti īn viata lor, nefacānd nimic fara vestire dumnezeiasca.
Aici, in fragmentul asta, ceva 'lipseshte', o precizare importanta foarte, ce probabil s-a facut undeva mai inainte: "inima voastra" in care sa se comunice Voia LUI, TREBUIE sa fie curata! foarte curata trebuie sa fie!!...altfel...nu "functzioneaza" marele adevar al spuselor acestuia!
Vianne spune:
Fetelor, bine v-am gasit.... V-am dus dorul....
Star33, acum suntem in New York, Long Island mai precis si intr-o zi, cand am ajuns in sfarsit la o biserica romaneasca, am primit de la un domn aceasta rugaciune. Pe mine m-a uns la suflet vreau sa o scriu si pt voi toate... Se numeste Rugaciunea Bolnavului dar cred ca se poate rosti in orice imprejurare.
Ti-am cerut, Doamne, putere ca sa am succes in viata,
Dar m-ai facut neputincios ca sa invat sa ma supun.
Ti-am cerut sanatate ca sa infaptuiesc lucruri mari,
Dar am ajuns infirm ca sa savarsesc lucruri si mai mari
Si astfel viata mea sa primeasca o alta valoare.
Ti-am cerut bogatie ca sa fiu fericit,
Dar m-ai facut sarac ca sa fiu smerit.
Ti-am cerut stapanire ca sa fiu pretuit de oameni,
Dar am primit neputinta ca sa am mereu nevoie de tine.
Ti-am cerut prietenia celorlalti ca sa nu traiesc singur,
Dar Tu mi-ai dat o inima ca sa-i iubesc pe toti.
Ti-am cerut toate lucrurile care mi-ar fi putut aduce bucurie,
Dar Tu mi-ai dat viata ca sa ma bucur de toate lucrurile ei.
Nu am primit nimic din ce am cerut,
Dar am primit tot ceea ce nu nadajduisem.
Fara sa vreau, rugaciunile pe care nu le-am rostit, au fost auzite.
Sunt cel mai fericit dintre toti oamenii.
Iti multumesc, Doamne!
Sa va ajute Dumnezeu in tot ceea ce faceti, sa va dea liniste in suflet si numai ganduri bune.
Va imbratisez cu drag!
DARAEL spune:
Vianne - Interesanta rugaciune.... dar ma intreb: oare Tatal, care este Iubire ne da numai neputinta, saracie, infirmitate... samd ca sa fim fericiti ?
Atunci de ce Doamne sa mai cerem sanatate sau putinta de a face ceva sau altceva - de ce nu cerem direct aceste stari ca sa fim fericiti ?
Sau de ce mai cerem si ne rugam, atata timp cat, vorba ta, oricum primim raspuns doar la rugaciunile pe care nu le-am rostit......
E doar o intrebare de carcotas, evident...... dar, chiar si asa, carcotas fiind, mai spun si eu din cand in cand "Doamne, iarta-ne si ajuta-ne"...
Pace tuturor !
Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic
star33 spune:
quote:
Originally posted by Vianne
Fetelor, bine v-am gasit.... V-am dus dorul....
Star33, acum suntem in New York, Long Island mai precis si intr-o zi, cand am ajuns in sfarsit la o biserica romaneasca, am primit de la un domn aceasta rugaciune. Pe mine m-a uns la suflet vreau sa o scriu si pt voi toate... Se numeste Rugaciunea Bolnavului dar cred ca se poate rosti in orice imprejurare.
Draga Vianne, ce ma bucur ca ai revenit!! Te rugam sa mai treci pe aici, sa ne mai lasi cate un mesaj.
Frumoasa rugaciune, eu inteleg ca Dumnezeu ne smereste de cate ori este nevoie...daca ne "inaltam" prea mult crezand ca putem noi singuri realiza ceva, fie bogatie, fie cariera, orice, atunci ne mai da cate o lectie, ca sa intelegem ca El ne ajuta de fapt in toate realizarile. Nu neaparat ca Tatal ne da saracie, umilinta, suferinta. Eu stiu ca Dumnezeu este bun, ne vrea binele, vrea sa avem BUCURIE, PACE, nu suferinta.
Vianne spune:
Draga Nico, foarte bine ai explicat.... Si Dumnezeu ne da intotdeauna ceea ce crede EL ca avem nevoie. Eu una sunt tare fericita cand mai primesc cate o palma de la Dumnezeu, asta inseamna ca nu m-a uitat... Si, incercand sa invatam din toate aceste lectii, devenim mai smeriti si intelepti.
Nico, ai "Cararea imparatiei" de Parintele Arsenie? Ti-o pot trimite daca vrei, o am in calculator.
Pace in suflet sa aveti...
casandra spune:
-------------------
Vianne - Interesanta rugaciune.... dar ma intreb: oare Tatal, care este Iubire ne da numai neputinta, saracie, infirmitate... samd ca sa fim fericiti ?
-----------------------
De multe ori, doar in suferinta ne aducem aminte de Dumnezeu. Cand toate ne merg bine, ne bucuram de ce avem, traim doar clipa. Dar clipa va trece, si cu ea iluzia de fericire, datorata bucuriilor temporare. Vom putea fi fericiti, apoi, daca nu ne-am pregatit sufletul sa Il caute pe Dumnezeu?
----------------------
Atunci de ce Doamne sa mai cerem sanatate sau putinta de a face ceva sau altceva - de ce nu cerem direct aceste stari ca sa fim fericiti ?
----------------------
Tot e bine ca cerem, intelegi?
---------------------------
Sau de ce mai cerem si ne rugam, atata timp cat, vorba ta, oricum primim raspuns doar la rugaciunile pe care nu le-am rostit......
--------------------------
Pentru ca, prin rugaciune, ne recunoastem starea de neputinta si nevoia de Dumnezeu.