Ortodoxie din Postul Mare in Postul mare(25)
Raspunsuri - Pagina 2
irina.c. spune:
quote:chiar,ce idee bunaIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by casandra
...
Dar, poate e bolnav omul.
Daca e asa, ma iteb si eu, de ce nu se duc la parintele Tanase, care ofera gazduire napastuitilor, ca acestia sa isi poata creste copiii.
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
bagoiu spune:
Ce sa spun, Anca, ca si eu tot cu Cosmina am vorbit?
Ei au primit o casa prin ANL in Cluj si din cauza asta s-au inglodat in niste datorii groaznice. Din Bucuresti sunt parintii lui, dar nici ei nu au vreo posibilitate financiara. Acum, cat stau in Bucuresti stau la ei.
Ei nu se vaita si cum o stiu e pe O. nu o va face. Cosmina insa mi-a zis ca avea tot timpul lacrimi in ochi.
Acum, ce sa zic, saraci sunt multi pe lumea asta, problema e ca sunt toti bolnavi si nu au bani sa se trateze si au ajuns la complicatii.
Nu stiu daca trebuie sa ii judecam chiar asa, O. e omul care isi da si sufletul pt omul de langa ea, au datorii si pe nimeni alaturi de ei.
Nu au un telefon la care sa ii sun, astept sa ma sune ea, sa vorbesc cu cei care o mai cunosc si sa ii scoatem cumva din starea asta.
Sa ne rugam Maicii Domnului pt ei si copilasii lor!
irina.c. spune:
Bine ca au unde sta.Irina,sa ne tii la curent.Pe langa bani cu ce ii mai putem ajuta?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose
star33 spune:
Iubitele, imi pare tare rau pentru familia in discutie...dar cred ca solutia ar fi ca el sau ea sa-si gaseasca ceva de lucru, invatamantul este o sansa, cum bine ati spus voi.
In alta ordine de idei, vreau sa va spun ca puteti comanda GRATUIT un DVD (CD) cu materiale de pe ortodoxmedia.ro, la linkul: http://www.ortodoxmedia.com/dvd-gratuit.php
Eu am primit 2 CD-uri supeeerbe, cu carti, cantari, conferinte, filme, audio, Pr. Tanase, Pr. Iustin Parvu, Pr. Savatie, Maica Siluana, Danion, etc, etc... Va recomand cu caldura sa faceti comanda la linkul de mai sus. Pupici !
star33 spune:
Dragelor, vreau sa va povestesc un film superb...am plans!! El si ea, tineri, frumosi, el foarte credincios, ea Il cunoaste pe Dumnezeu prin el...incep o viata frumoasa impreuna, au un copil...dar fericirea le este umbrita de boala ei...cancer. Lupta amandoi cu boala, Il roaga, Il implora pe Dumnezeu sa o salveze, sa faca o minune...si cred in asta, ca Dumnezeu poate face minuni, ca El a inviat din morti oameni si a vindecat atatia bolnavi !!...si totusi ea moare...ce durere si disperare la sotul ei, cate lacrimi, cata suferinta!...si el, in disperarea lui se revolta...apoi, gandeste:
"Iisus a plans la moartea lui Lazar, impreuna cu surorile lui....desi El stia ca Lazar va invia...si totusi nu le-a curmat suferinta, nu le-a spus ca Lazar va invia...sa nu mai planga!"
Filmul se incheie cu nadejdea ca ei vor fi impreuna pentru VESNICIE, ca se vor intalni candva...ACOLO SUS...ca MINUNEA pe care o asteptau ei sa se intample este tocmai aceasta: se vor intalni pentru vesnicie...
Poate ca acesta este un raspuns la nedumerirea noastra de ce uneori Dumnezeu nu face o minune...cand noi credem cu putere in El...cand imploram ajutorul Lui...cand stim ca numai El este scaparea noastra...
(Filmul se numeste "Charly" si este difuzat pe HBO....merita vazut)
irina.c. spune:
Buna,dragelor!Hai ca am aparut si eu.Daca vreti sa vedeti ilustrata expresia ,,fatza neagra de suparare,, va trimit o poza cu mine dupa examen.Am picat total in afara celor 3 subiecte si a trebuit sa-mi folosesc din plin creativitatea si memoria ca sa scriu ceva.Oricum cam jumatate cred ca nu s-au prezentat si inca vreo 20% au iesit din examen.Asta e,ce sa zic,asa-mi trebuie daca nu plec din invatamant.
Gandacelu ,bine ca ne-ai zis.Tu cum te mai simti?Ca si eu am racit vineri,am zacut in pat doua zile,nici la biserica n-am ajuns ieri,ca sa-i cer parintelui binecuvantare pentru examen.
Nicol eu n-am HBO,dar o sa caut filmul.
Adita,pe unde ai disparut,esti bine?Sa nu uitam s-o pomenim pe Adita la rugaciune.
Cand iesim la un suc,ceva?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose
star33 spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Buna,dragelor!Hai ca am aparut si eu.Daca vreti sa vedeti ilustrata expresia ,,fatza neagra de suparare,, va trimit o poza cu mine dupa examen.Am picat total in afara celor 3 subiecte si a trebuit sa-mi folosesc din plin creativitatea si memoria ca sa scriu ceva.Oricum cam jumatate cred ca nu s-au prezentat si inca vreo 20% au iesit din examen.Asta e,ce sa zic,asa-mi trebuie daca nu plec din invatamant.
Hei hei Irina invingatoareaaa! Sa stii ca m-am gandit azi la tine cai ai examen, sa iti ajute Dumnezeu sa il iei! Noi toate stim ca stai foarte bine cu creativitatea, asa ca asteptam vesti bune!
fdoina spune:
Iote colea, am cautat pe la Pr Paisie Aghioritul niste cuvinte care parca pentru mine le-a zis cuviosul:
Bine este sa citesti carti duhovnicesti, dar mai bine este sa le pui in lucrare, sa traiesti duhovniceste.
Fericiti sunt cei ce nu propavaduiesc Evanghelia prin cuvinte, ci o traiesc si o propavaduiesc prin tacerea lor, prin harul lui Dumnezeu, care ii si tradeaza.
Fericiti sunt cei ce se bucura cand sunt clevetiti pe nedrept, iar nu atunci cand sunt laudati pe drept pentru viata lor virtuoasa. Aici este semnul sfinteniei si nu in nevointa seaca a faptelor trupesti si in numarul mare al nevointelor, care, atunci cand nu se fac cu smerenie si cu scopul de a omori pe omul cel vechi, creeaza numai simtaminte false.
Fericiti sunt copiii care de mici au trait intr-un mediu duhovnicesc, si astfel, fara osteneala, au sporit in viata duhovniceasca.
Dar de trei ori fericiti sunt copiii nedreptatiti, care nu au fost ajutati deloc (ci dimpotriva, au fost imbranciti spre rau), dar care de indata ce au auzit de Hristos si-au curatat ochii si, cu o intoarcere de 180 de grade, si-au lustruit deodata sufletul lor, iesind din sfera de atractie a pamantului si miscandu-se in orbita duhovniceasca.