M-am hotarat....adoptie (38)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

La multi ani, Victor!
Sa cresti maaaaare, sanatos si cuminte!

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

La multi ani, Victoras ! Sa cresti mare si sanatos si sa aduci multe bucurii parintilor tat !

Ce spuneti de asta ?

http://www.adevarulonline.ro/2006-08-24/Prima%20Pagina/sute-de-bebelusi-furati-din-spitale_195919.html

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urziceanu spune:

Rozi sa-ti traiasca flacaiasul! la multi ani Victor,sa cresti mare ,cuminte si sanatos!
Robert draga iti urez si tie sa cresti mare,sanatos .La multi ani pentru maine.
Pupici,

Mai avem niste poze noi.

Mergi la inceput

Io cred ca madam Bertzi aia e cam paralela.
Ok, presupunem ca o familie gaseste o fata care isi da copilul. Dar ca sa rezolve cu actele, mai devreme sau mai tarziu tot la DPC se ajunge ca altfel nu poate incheia adoptia. Ca se ia copilul in plasament de urgenta: e o masura prevazuta de lege, e pe riscul familiei pentru ca daca mama se razgandeste sau il vrea cineva din familie tot il pierd, nu? Deci cum poate sa zica ccc ca fura copiii? Sunt eu tampita si nu pricep??? Sau madam vrea sa stea copiii prin centre sau la maternale, sau in paturi de spital neintorsi de pe o parte cu lunile (fetele cu care m-am intalnit primavara trecuta, in 2005 adica, stiu cat de stramb era capul Alexandrei mele de la stat pe o parte timp de 2 luni). Mare idiotenie....sa mor daca pricep pentru ce face ea lobby? Pentru a sta copilul in conditii de provizorat cine stie pe unde si pentru a reintegra copii in familii care nu-i vor si sa ii aduca pe urma in spitale batuti si maltratati.
Scuze daca sunt dura....sunt intr-o stare super proasta de 2 zile si ma irit destul de rapid....

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

LA MULTI ANI VICTOR
Sa cresti mare, sanatos si sa fii fericit alaturi de mami si taty.

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelia alin spune:

Buna dimineata tuturor!
Este adevarat ca nu am posibilitatea gasirii unui bebelus decat in judetul din care provin?Mi-a zis cineva ca bebelusul trebuie sa fie neaparat din Arges(Pitesti),si ca nu pot lua din Satu Mare sa zicem.
Asistentii DPC au lista cu toti bebelusii din toata tara,apti pentru adoptie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

LA MULTI ANI VICTOR!
Rozi, sa-ti aduca numai bucuri!

Adelia poti lua bb de unde poti si de unde gasesti !

SIMONA si PATRICIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Cam asta e si parerea mea Cristina. Doamna asta este total pe dinafara. De cand a lua un copil in plasament de urgenta se numeste furt ? Refuz sa cred ca, din dorinta de a avea un copil, cineva risca sa ia un copil fara a urma calea legala.
Cum adica 15% din adoptii sunt ilegale ? Daca este adoptie inseamna s-a trecut prin toate etapele inclusiv prin tribunal. Ce vrea ea sa zica ca si cei din justitie sunt implicati ? ( judecatori, procurori ).Dosarele de adoptie le intocmesc cei de la DPC care sunt supervizati de "autoritatea centrala romana in domeniul adoptei" , deci vinovatii sunt si in gradina ORA.
Pana acum am auzit doar acuzatii dar nu am auzit sa fi gasit vreun vinovat - fie el prin maternitati, fie la DPC sau in alta parte. Nimic concret.

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaJianu spune:

buna
stiu ca nu am scris decat acum cateva luni cand am inceput sa demaram procesul de adoptie dar sa stiti ca va citesc in fiecare zi. imi place tot timpul sa vad ce ati mai facut. noi abia suntem in stadiul in care avem atestat si cautam un copil.
oricum, ce m-a determinat azi sa scriu si eu este ce v-a revoltat si pe voi: declaratia doamnei Bertzi. in loc sa incerce sa usureze procesul de adoptie, pe ei ii preocupa lucrurile neimportante. si cum pot sa spuna ca adoptia se face ilegal dc copii sunt luati in plasament?! nu inteleg, care este ilegalitatea? daca ar fi ilegal am mai putea sa adoptam copii respectivi?
si ce solutie gasesc ei pentru copilasii care zac prin spitale cu lunile? pe ei nu-i intereseaza decat legile si teoria, dar sa se implice si sa vada ce se intampla daca un copil este tinut mult prin spitale, sa vada cum se dezvolta un copil tinut asa, nu-i intereseaza.
sunt f revoltata, mai ales ca suntem in cautari si vad clar ca copii adoptabili mici nu exista (si mici ma refer sub un an, nu am pretentia sa fie de o luna doua). ce sa fac? sa astept ca copilul meu sa fie crescut de altii timp de un an doi si apoi sa reusesc sa-l iau, sau sa iau copilul in plasament ca sa fiu sigura ca de la inceput are tot ce-i trebuie?!
nu stiu de ce oameni care nu au nici in clin nici in maneca cu adoptia se ocupa de aceasta lege...
gata m-am descarcat!
madalina
PS:va multumesc ca existati, altfel nu as fi reusit sa fac nici 10% din ce am facut pana acum

Mergi la inceput

Carmen, chiar nu stiu ce vrea femeia aia, e tra-la-la fara discutie. Asa cum spui si tu, se trece prin toate furcile birocratice, inclusiv tribunal ca sa finalizezi deci cum sa fie ilegala adoptia? Ce cred eu ca vrea ea sa zica....e ca nu se depun eforturi prea mari in convingerea familei naturale sa pastreze copilul, adica sa se roage cineva de ei sa si-l creasca. In fine...nu stiu cine a pus-o pe asta sefa ca...ea nu administreaza adoptia cu buna credinta, ea are focalizat interesul pe familia naturala. Lucru care n-ar fi de condamnat daca nu am stii ce patesc bietii copii nedoriti reintegrati in familie numai ca sa li se pape (sau bea) alocatia.
Adelia, cum a zis si Simona, poti cauta oriunde in tara! Invers se poate pune problema (parca asa zicea o fata pe aici), ca ar avea prioritate cei din Satu Mare sa zicem la copii din Satu Mare fata de cuplurile din alte judete.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput