M-am hotarat....adoptie (38)
Raspunsuri - Pagina 14
malinuta spune:
E foarte delicata povestioara asta si e clar ca mamica respectiva l-a dorit pt ca altfel, mai ales ca sotul "de drept" era plecat din tara, putea linistita sa faca intrerupere de sarcina. Poate ca a mizat pe toleranta lui sau poate ca a avut alte motive oricum nu asta conteaza acum. Nu-i foarte greu sa ne imaginam cat de profunda e criza dintre cei
2 soti in momnetul asta si faptul ca sunt afectati cu totii, mai ales copiii ( indif care al cui e). Nu cred insa ca daca isi va da copilul va scapa si de problemele ivite si e clar ca prapastia s-a produs intre ei.
Daca vrea sa-l dea si mai apoi peste cateva luni si-l vrea inapoi ???? Poate chiar o fi rodul unei iubiri adolescentine sau poate tatal "vitreg"(???), adica sotul, revine la sentimente mai nobile si conchide ca de fapt el tine la sotia lui si ce mai conteaza unul in plus, atunci nu-i vor incurca pe cei care si-l doresc, pe cei care l-au adoptat??
Apoi , prob e destul de dificil si la nivel juridic ( nu ma pricep)
La inceputul lui septembrie sper sa-mi finalizez odata atestatul, insa eu imi doresc nespus de mult o fetita ( chiar daca ar fi fost sa fie fetita bebelul, e mult prea riscant) Ar fi mai bine ca cea care si-l doreste sa astepte sa se limpezeasca apele, sa-i fie clarificat statutul bebelusului, iar mama sa fie absolut convinsa ca nu-l mai vrea si ca , mai tarziu, n-or s-o apuce sentimentalismele
malinuta spune:
Oricum grabiti-va si luati-l pana nu se razagnadeste si aduceti-l intr-o familie in care sa fie cu adevarat iubit si ocrotit, iar el insusi sa simta ca-i iubit si sa nu se considere mai tarziu un paria, marul discordiei interminabile dintre cei mari
Sa aveti mult norocel, voi cele care va doriti baietei si sa avem si noi cele care vrem fetite cu fundite si sa ni-l gasim cat mai curand cu putinta
valiburu spune:
La noi Aissa sau Liliana, se poate scimba informatia despre "jderul Justin- Daniel" de la incuviintare in vederea adoptiei la finalizat. Avem si certificat, avem de toate.... va rugam frumos...
Vali, Justin
valiburu spune:
[quote]Originally posted by aissa
Fetelor va supun o problema si o posibila pista pentru cele aflate in cautari:
- sa presupunem ca un bebe are si mama si tata in certificatul de nastere (cred) si urmeaza sa fie dat spre adoptie. Mama vrea sa il dea direct unei familii, adica nu ar dori sa-l stie pe la maternale sau prin centre. Oricum ea nu prea stie nimic despre legea adoptiilor, despre ce presupune ancheta sociala si cum decurge acest proces. Parerea mea e ca ea crede ca poate da copilul pur si simplu "din mana" unei familii. Dar asta se poate explica. Mai greu va fi cu tatal (intrebarea 1: daca mama e casatorita legal si naste un copil si se duce ea sa-l declare, sotul fiind absent, se trece automat la tata sotul?) care nu stiu cat va fi de cooperant....desi el sub nici o forma nu vrea acest copil.
Ce vreau eu sa va intreb (2) este: daca exista o cale ca o familie care vrea acel copil sa il ia direct, in plasament sau altfel, numai sa treaca copilul din bratele mamei naturale direct la cea adoptiva.
Daca vreuna din cele aflate in cautari gaseste solutie si e interesata sa-mi dea un PM pentru detalii. Baietelul are o luna si e undeva in Moldova. Mama nu a facut nici un drum la DPC, nu a anuntat deci pe nimeni ca vrea sa dea copilul. Dar e destul de urgent.
nu cred ca se poate ca tatal sa nu fie trecut in certificatul de nastere... iar pt adoptie trebuie si declaratia tatalui natural cum ca vrea sa-l dea spre adoptie. Nu cred ca intereseaza pe nimeni daca il recunoaste sau nu pe copil. Odata ce ei sunt casatoriti, ea poate aduce copilul oricui, dar tot cel cu care figureaza in certificatul de casatorie face declaratia pt adoptie care se pune la dosarul care merge la tribunal...
Il ajuta Doamne, Doamne si pe micutul moldovean
aissa spune:
Va rog sa nu deviem discutia spre ce e intre cei doi soti, motivatiile ei si posibilitati de impacare.... nu are nici o legatura (sau in fine, nu e ceva esential in problema). Asa cum spuneam, am dat mai multe amanunte decat as fi vrut tocmai ca eventuala persoana interesata sa inteleaga cat de cat situatia.
Am vrut sa ajut, am fost intrebata de cineva daca cunosc o familie care sa vrea acest baietel, v-am supus atentiei cateva date, raman la rugamintea sa nu mai discutam si in caz ca e vreuna din fete interesata, repet, am un numar de telefon al mamei.
Nu se iveste nimeni, asta e, vorba lui Valiburu, are Dumnezeu grija sa ii gaseasca o familie micutului.
Va pup si mult succes tuturor.
Cristina si ghighiloi
simona dragusin spune:
E clar ca noi romanii sintem tari la scenarii !
Malinuta NU E CLAR ca mamica respectiva a vrut copilul !
Biologica fetei mele a plecat insarcinata in luna a 2 a din satul unde locuia fara ca parintii ei sa banuie ceva.
A venit in Bucuresti la sora ei si ar fi avut timp berechet sa faca un avort.
Dar s-a gindit probabil sa nu faca o crima si sa dea o sansa copilului nenascut inca.
Si a colaborat f bine cu dpc-ul,s-a prezentat la tribunal etc(lucru pt care o respect si fetele care nu au gasit inca biologica ma inteleg)
Deci e f important ca "ele" sa colaboreze !
Fetele care i-si doresc baiat ar fi bine daca si-ar suna asistentele si le-ar intreba ce posibilitati exista !
Eu nu as da cu piciorul nici unei sanse fie ea cit de mica .
SIMONA si PATRICIA
liliana csaki spune:
Valiburu, se rezolva, felicitari si sa traiti sanatosi si fericiti 1000 de ani.
Vi se pare prea deplasat daca pe Mariaa o scoatem deocamdata din lista, n-a mai aparut pe-aici si-n plus am citit ca deocamdata mai incearca alta pista-sa fie cu noroc.
Cu celelalte fete care mai e situatia, mai stiti ceva?
liliana csaki spune:
Am pus poze din vacanta.
Carmens, te rog, pune-o pe domnisoara Otilia sa-mi mai dea si mie un telefon (mi-au furat telefonul din bagaje cand ma-ntorceam din vacanta), incerc sa-mi refac agenda. Rugamintea e valabila si pentru celelalte mamici ale caror numere le mai aveam.
aissa spune:
Liliana - pe Alexa Ioana o putem ridica in rang, in lista adica chiar si fara date, ca e la mamici deja. Iar pe Nely2 cred ca o putem sterge (daca se supara imi asum vina), are bebe de muuult (stie sigur tipa care i-a taiat si motul ) numai ca nu mai forumeste, asa ca nu cred ca va mai baga nasul pe aici.
Cristina si ghighiloi
aissa spune:
Liliana am vazut deocamdata doar primul album de la mare, acum il deschid pe al doilea, dar vroiam neaparat sa iti spun ca pozele cu Laura si delfinul m-au terminat, superba experienta, tare vreau si eu, om mare, sa inot cu delfinii asa ca imi dau seama ce placere a fost pe ea.
Iar David inotatorul....ce sa mai zic, imi place asa mult apa incat ii iubesc automat pe toti cei care se simt bine in apa. Abia astept sa inceapa si Alexandra mea sa guste balaceala ca anul asta am dat rateu.
Va pup....ce ma bucur de pozele tale!
Cristina si ghighiloi