S-a modificat OU 148/2005
Raspunsuri - Pagina 8
anomis_ina spune:
Buna Marius!
Te rog fffff frumos , lamureste-ma si pe mine intr-o problema:
Mi s-a propus un contract de colaborare de catre o banca , in conditiile in care sunt in CIC de un an . Managerul cu care am vorbit m-a asigurat ca incheierea acestui contract nu imi va afecta primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului , dar eu sunt sceptica.Chiar daca e vorba de un contract de colaborare , nu sunt venituri profesionale ?!
Te rog , lumineaza-ma , caci nu stiu ce sa fac!
Cu bine.
daneta spune:
Buna seara tuturor
si in special lui Marius care ne lumineaza de fiecare data. Daca pana acum s-au pus intrebari cat de cat mai apropiate de adevar, va rog totusi sa o luati si pe a mea in calcul chiar daca pare total stupida. Dar sunt cam pe dinafara cu acest subiect, insa vreau sa ajut o persoana si vreau sa stiu daca am cum sa fac asta.Am tot urmarit forumul si intrebarile puse, am mai citit si legea , cam printre randuri recunosc, dar am nevoie si de un raspuns autorizat si mai mult prietenesc. Concret: vreau sa angajez o fata, studenta, necasatorita, si insarcinata in 4 luni. A mai lucrat in perioada 21.11.2005 - 01.02.2006, asadar 2luni si cateva zile, pt care i s-a eliberat o adeverinta de vechime in munca.Daca o angajez pentru 4-5 luni cat a mai ramas pana naste, are vreo importanta pentru obtinerea indemnizatiei de 600ron? Sau dati-mi va rog o sugestie cum o pot ajuta! Sincer, nu sunt asa batuta in cap, dar nu sunt deloc in tema cu stagiile astea de cotizare ... In speranta ca ma luati si pe mine in seama va multumesc tuturor!
silvi_2005 spune:
As avea si eu o intrebare, scuze daca cumva e un topic special pe tema asta si eu nu stiu.Daca plec in strainatate dupa 1.01.2007 si stau acolo o perioada, fara sa muncesc binenteles, este vreo problema privind plata indemnizatie de crestere a copilului? Se poate sa nu mi se acorde pe motiv ca nu stau in Romania, chiar daca domiciliul imi ramane aici? Teoretic stiu ca daca fac imputernicire mi-o poate ridica altcineva dar m-am gandit sa intreb totusi ca la noi in tara teoria e una si practica alta.
Marius poate ma poti ajuta tu cu un raspuns sau poate mai e cineva in situatia asta. Va multumesc mult de tot.
Silvi si bebe Alain
danutza33 spune:
silvi,din cate deduc eu (adik mi se pare normal sa fie asa), nu conteaza unde stai atata timp cat indemnizatia o poti primii chiar pe card, din cate am inteles eu, nici macar de imputernicire nu ai avea nevoie, dar poate stie altcineva mai multe???
marius spune:
quote:
Originally posted by anomis_ina
Buna Marius!
Te rog fffff frumos , lamureste-ma si pe mine intr-o problema:
Mi s-a propus un contract de colaborare de catre o banca , in conditiile in care sunt in CIC de un an . Managerul cu care am vorbit m-a asigurat ca incheierea acestui contract nu imi va afecta primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului , dar eu sunt sceptica.Chiar daca e vorba de un contract de colaborare , nu sunt venituri profesionale ?!
Te rog , lumineaza-ma , caci nu stiu ce sa fac!
Cu bine.
ina
Ba da sunt.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
marius spune:
quote:
Originally posted by daneta
Buna seara tuturor
si in special lui Marius care ne lumineaza de fiecare data. Daca pana acum s-au pus intrebari cat de cat mai apropiate de adevar, va rog totusi sa o luati si pe a mea in calcul chiar daca pare total stupida. Dar sunt cam pe dinafara cu acest subiect, insa vreau sa ajut o persoana si vreau sa stiu daca am cum sa fac asta.Am tot urmarit forumul si intrebarile puse, am mai citit si legea , cam printre randuri recunosc, dar am nevoie si de un raspuns autorizat si mai mult prietenesc. Concret: vreau sa angajez o fata, studenta, necasatorita, si insarcinata in 4 luni. A mai lucrat in perioada 21.11.2005 - 01.02.2006, asadar 2luni si cateva zile, pt care i s-a eliberat o adeverinta de vechime in munca.Daca o angajez pentru 4-5 luni cat a mai ramas pana naste, are vreo importanta pentru obtinerea indemnizatiei de 600ron? Sau dati-mi va rog o sugestie cum o pot ajuta! Sincer, nu sunt asa batuta in cap, dar nu sunt deloc in tema cu stagiile astea de cotizare ... In speranta ca ma luati si pe mine in seama va multumesc tuturor!
mamicutul lui baby Matei
Nu sunt sanse pt CIC. Dar pot sa fie pentru maternitate si postnatal.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
marius spune:
quote:
Originally posted by silvi_2005
As avea si eu o intrebare, scuze daca cumva e un topic special pe tema asta si eu nu stiu.Daca plec in strainatate dupa 1.01.2007 si stau acolo o perioada, fara sa muncesc binenteles, este vreo problema privind plata indemnizatie de crestere a copilului? Se poate sa nu mi se acorde pe motiv ca nu stau in Romania, chiar daca domiciliul imi ramane aici? Teoretic stiu ca daca fac imputernicire mi-o poate ridica altcineva dar m-am gandit sa intreb totusi ca la noi in tara teoria e una si practica alta.
Marius poate ma poti ajuta tu cu un raspuns sau poate mai e cineva in situatia asta. Va multumesc mult de tot.
Silvi si bebe Alain
Teoretic discutand pot sa fie probleme dar nu scrie nicaieri ca trebuie sa anunti tu ca esti plecata. Imputernicesti o persoana (notarial!!) pe mama de exemplu si e Ok.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
silvi_2005 spune:
Iti multumesc mult Marius, vom vedea ce va fi dupa intrarea nostra in UE, poate devenim intr-adevar cetateni europeni si nu conteaza pe unde stam. Eu vroiam sa merg in vizita pe o perioada de trei luni, dar daca se va intampla asta voi face cum e cel mai bine, nu voi anunta ca plec, sa nu le vina unora idei....
Silvi si bebe Alain
Zuzi spune:
Eu sunt in urmatoarea situatie: am nascut pe 27 mai, am stat 4 luni in concediu (cele 126 zile - nu stiu cum se numesc) si de la 1 oct ma intorc la servici.
Pentru a beneficia de cele 3 mil de la primarie am nevoie de urmatoarele acte:
- copie dupa CI;
- copie dupa certificatul de nastere al fetitei;
- 2 formulare am descarcat de pe site-ul primariei Cluj.
Ce alte acte mai am nevoie?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Zuzi
-andreea- spune:
Am si eu o nelamurire:
ce vechime in munca trebuie sa am la locul de munca in momentul in care am aflat ca sunt insarcinata, pentru a beneficia de indemnizatie dupa nastere pt cresterea copilului?
Sunt angajata in prezent de 4 luni, din 09.06.2006 la o firma noua. In trecut am lucrat la o alta societate in perioada 01.10.2005-01.06.2006, deci exista o pauza de 9 zile Vreau sa raman insarcinata dar nu vreau sa am probleme ulterioare cu indemnizatia de crestere a copulului;
este necesar o vechime minima la noul loc de munca pt a beneficia de aceasta indemnizatie?
Multumesc mult pt raspunsuri!
Sunt foarte importante pt mine si sotul meu!
Andreea.