S-a modificat OU 148/2005
Raspunsuri - Pagina 14
ghinetz spune:
Am mai citit cate ceva pe aici si m-am mai lamurit, nu si linistit. Recapitulez ce am inteles: trbuie sa ai cotizat inainte de a intra in CIC 12 luni fara intrerupere. Cum eu, cand voi naste, voi avea in decursul a 3 ani si 9 luni 2(doua) saptamani de pauza (am schimbat serviciul) si am stat acasa acest timp...imseamna ca adio CIC???
Mai mentionez: din februarie 2006 pana la 31 august am lucrat in doua parti, unul din joburi fiind cu 1/2 norma. Nu se cumuleaza? De asemenea sunt studenta la un program de master, cursuri de zi din 1 oct. 2005 pana in februarie 2007.
De pe 1 octombrie pana pe 16 octombrie nu am lucrat. Voi naste in iulie, DPN 26 iulie, mai exact, deci neintrerupt... 9 luni de zile
Sa-mi fac griji???
Oana DPN - 26 iulie 2007 si Stefan-Vladimir - 11 martei 2003
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
http://www.pragmaafterschool.ro
atudor spune:
Hello! Scriu si eu in speranta ca ma veti putea lamuri in legatura cu CIC-ul. Am nascut pe 31 octombrie, sunt inca in post-natal pana pe 4 februare 2007. Din acel moment trebuie, practic, sa intru in CIC. Ce acte sunt necesare pt asta? Le depun tot unde am depus actele pt alocatie si pt ajutorul de 1.900.000 (banuti pt primul copil)? E nevoie de ceva de la firma unde lucrez? Cine acorda concediul asta? vine de la sine timp de 2 ani? daca il intrerup la un moment dat, ce se intampla, anunt pe cineva?
Va multumesc anticipat
Ana lui Tiberiu Mihai
poze bb
andruskandu spune:
BUNA FETELOR, MAMICILOR SI VIITOARELORMA NUMESC ANDREEA SI SUNT MAMICA UNUI BAIETEL DE 6 LUNI, ANDREI.BUNA MARIUS. AS VREA SA STIU CUM E CU INDEMNIZATIA DE LA 1.01.2007 PT. MAMICI. DIN CATE AM INTELES VOR FI 600 PT MAMELE ASIGURATE SI 200 PT COPIL(ALOCATIE PANA LA 2 ANI). ATUNCI DISPAR CEI 24LEI? ESTE CUMVA IN DEZAVANTAJ PT CELE ASIGURATE NU ADUCE NIMIC BUN. SI CHESTIA ASTA CU 100 LEI PT CELE CARE SE INTORC LA MUNCA- S-A REDUS BONUSUL? PARCA MERGEM DIN RAU IN MAI RAU, NU-I ASA? TOTUSI AS VREA SA STIU CLAR CE ADUCE 2007 BUN PT. MAMICILE CARE DEJA IAU CELE 800 LEI RON. TOATE CELE BUNE SI ASTEPT CU NERABDARE UN RASPUNS
andruskandu spune:
Buna,Ana! Ai un bb super dulce. Poti afla toate informatiile necesare la nr. tel. 08008200200,dar numai daca suni din reteaua romtelecom, sau de pe internet, la www.telefonul copilului.ro. La telefon gasesti o voce draguta care iti va da toate informatiile necesare si nu se supara orice ai intreba in legatura cu acest subiect, poti vorbi oricat, e gratuit. Eu am vorbit de multe ori si m-a ajutat f. mult.
arissa spune:
Am si eu o intrebare. Mama mea spune ca, daca in perioada de CIC am si declar venituri obtinute din activitati independente, nu mai beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului. Eu sunt traducator autorizat si vroiam sa ma inregistrez ca persoana fizica autorizata, dar in cazul asta as renunta pentru o vreme. Ma poate ajuta cineva? Multumesc.
Rozi spune:
quote:
Originally posted by arissa
Am si eu o intrebare. Mama mea spune ca, daca in perioada de CIC am si declar venituri obtinute din activitati independente, nu mai beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului. Eu sunt traducator autorizat si vroiam sa ma inregistrez ca persoana fizica autorizata, dar in cazul asta as renunta pentru o vreme. Ma poate ajuta cineva? Multumesc.
Mama ta are dreptate - nu ai voie sa obtii venituri profesionale sau pierzi CIC-ul.
Rozi spune:
quote:
Originally posted by atudor
Hello! Scriu si eu in speranta ca ma veti putea lamuri in legatura cu CIC-ul. Am nascut pe 31 octombrie, sunt inca in post-natal pana pe 4 februare 2007. Din acel moment trebuie, practic, sa intru in CIC. Ce acte sunt necesare pt asta? Le depun tot unde am depus actele pt alocatie si pt ajutorul de 1.900.000 (banuti pt primul copil)? E nevoie de ceva de la firma unde lucrez? Cine acorda concediul asta? vine de la sine timp de 2 ani? daca il intrerup la un moment dat, ce se intampla, anunt pe cineva?
Pentru intrarea in CIC trebuie sa faci un dosar (tot pe subforumul asta este un subiect cu ce contine), pe care il depui la directia de munca. La angajator faci o cerere de intrare in CIC. Angajatorul trebuie sa-ti dea o adeverinta cu stagiul de cotizare din ultimul an anterior nasterii.
Daca intrerupi CIC, trebuie sa anunti tot la Directia de Munca, unde vei depune un alt dosar, asemenator primului, pentru obtinerea stimulentului. Acesta va fi de 100 RON. (vine pe langa alocatia de stat pentru copil de 200 RON)
Rozi spune:
quote:
Originally posted by andruskandu
BUNA FETELOR, MAMICILOR SI VIITOARELORMA NUMESC ANDREEA SI SUNT MAMICA UNUI BAIETEL DE 6 LUNI, ANDREI.BUNA MARIUS. AS VREA SA STIU CUM E CU INDEMNIZATIA DE LA 1.01.2007 PT. MAMICI. DIN CATE AM INTELES VOR FI 600 PT MAMELE ASIGURATE SI 200 PT COPIL(ALOCATIE PANA LA 2 ANI). ATUNCI DISPAR CEI 24LEI? ESTE CUMVA IN DEZAVANTAJ PT CELE ASIGURATE NU ADUCE NIMIC BUN. SI CHESTIA ASTA CU 100 LEI PT CELE CARE SE INTORC LA MUNCA- S-A REDUS BONUSUL? PARCA MERGEM DIN RAU IN MAI RAU, NU-I ASA? TOTUSI AS VREA SA STIU CLAR CE ADUCE 2007 BUN PT. MAMICILE CARE DEJA IAU CELE 800 LEI RON. TOATE CELE BUNE SI ASTEPT CU NERABDARE UN RASPUNS
Din 2007, alocatia de stat pentru copiii de pana in 2 ani va fi de 200 RON. Mamicile care au fost asigurate primesc 600 RON pt CIC, sau 100 RON daca renunta la CIC (pana implineste copilul 2 ani).
Alocatia de 24 RON dispare.
PS Te rog scrie cu litere mici, pe net literele mari echivaleaza cu strigate
irinad spune:
Buna,
1. Mi-e foarte clar ca in timpul CIC nu se pot obtine nici un fel de venituri profesionale. dar o bursa de student/master/doctorat se poate obtine??
2. Caz concret. intre terminarea CIC1 si bb2 aprox 10 luni, lucrate cu carte de munca, norma intreaga, dar la alt angajator decat cel de la care s-a primit CIC1. La depunerea cererii pt intrare in CIC2, tb act doveditor de la angajatorul actual, care acopera 10 luni, pt celelalte 2 luni se asimileaza perioada CIC1.Mai trebuie depus vreun act doveditor pt ele,sau exista evidente clare la Dir de Munca?
Irina