Indemnizatie?
Raspunsuri - Pagina 3
teo0 spune:
quote:
Originally posted by pisimuky
Am si eu cateva intrebari referitoare la indemnizatie. In prezent sunt in concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani ( in oct. 2006 fiul meu va implini aceasta varsta ), am contractul de munca suspendat pana la 22 oct. 2006. Stiu ca perioada de concediu se considera stagiu de cotizare. Intrebarea mea este : ce fac dupa ce se incheie concediul ca sa am acoperita toata perioada anului pana nasc ( in dec.) in cazul in care firma la care lucrez da faliment. ( inca nu se stie clar ce se va intampla ). Deci, daca sa zicem nu mai lucrez, ce sa fac, imi da medicul de familie concediul medical (prenatal ) si atunci se considera perioada respectiva ca stagiu de cotizare. Mai era ceva : am inteles ca daca nu lucrez voi luna 6 milioane, iar daca am fost incadrata in campul muncii iau 8. Voi ce ziceti ?
pai nu poti intra in somaj?, somajul se considera stadiu de cotizare
teo0 spune:
Astazi am fost anuntat ca s-a respins dosarul deoarece nu are 213 zile lucrate in ultimele 12 luni :((( ci 210.
Apare undeva in lege asa ceva?
Au zis ca in cazul in care are lucrate 10 luni in ultimele 12, suma zilelor in care a cotizat trebe sa fie de 213.
luna 1 - 19 zile de cotizatie luna sept 2005
lunile 2-9 - lucrate integral in perioada 1dec 2005 - 1 iulie 2006
luna 10 - pe 24 aug s-a nascut bebeul
hribg spune:
Cine imi poate raspunde?????Daca nu am 10 luni lucrate cum pot beneficia de indemnizatia ptr cresterea copilului?
marius spune:
Pai nu poti. Daca legea scie ca trebuie sa ai si nu ai... nu poti.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
buzatu_alev spune:
Vreau sa aflu si eu daca pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului daca m-am angajat la o firma pe 1 ianuarie 2007 si as vrea sa raman in luna aprilie 2007 insarcinata? Deci o sa am lunile necesare ptr indemnizatie?Se pun in calcul si lunile de concediu medical?Alea 2 din a 7-a luna de sarcina? Multumesc.
buzatu_alev spune:
Vreau si eu un raspuns urgent daca se poate.Va rog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daca pana in luna a 7-a de sarcina am 10 luni lucrate in cartea de munca, si daca intru in concediu medical o sa mi se mai ia in calcul aceste 2 luni in cartea de munca? O sa pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului???
buzatu_alev spune:
As vrea si eu sa stiu, daca, am inceput sa muncesc din ianuarie 2007 in ce luna pot sa raman insarcinata ca sa pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului???????????
roxanaz spune:
ti s-a raspuns deja de doua ori ca da, ai dreptul la CIC. incearca sa citesti raspunsurile inainte de a posta din nou
Roxana