sambata sau duminica??

sambata sau duminica?? | Autor: krelia

Link direct la acest mesaj

Se spune ca "nu se spala duminica"...duminica trecand drept zi sfanta...si majoritatea sunt convinsa ca procedam asa.
De curand insa, cineva mi-a rasturnat "teoria", spunandu-mi ca de fapt, ziua sfanta nu este duminica, ci..sambata...conform Bibliei...si ca...prima zi a saptamananii...ar fi de fapt, duminica.

pana la urma, pentru Dumnezeu nu avem nevoie de o anumita zi sfanta...noi trebuie sa-l sarbatorim pe el in fiecare zi.....insa, totusi...din punct de vedere religios..cum este corect??
Sambata e considerata sarbatoare/zi sfanta...sau duminica??

..caci..dk ma intorc la vechiul testament, sambata - sabat - zi sfanta...noul testament..duminica - prima zi a saptamanii...Imparatul Constantin care a decis ca zi de odihna si sarbatoare duminica..in locul sambetei...

PS.....daca moderatorii considera ca subiectul ar sta mai bine la zona artelor, il voi muta degraba.

No more kinky stuff! Soon to be a married woman!

Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Mai bine te lamuresti aici:
http://www.crestinul.ro/simbatasaudumineca.htm

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cri. spune:

Krelia, io habar n-aveam de povestea cu imparatul....etc
eu credeam ca faza cu duminica sarbatoare/zi sfanta se trage de la faptul ca DD a creat lumea in 6 zile si in a 7-a s-a odihnit.

Oricum, stai linistita.....cu rosii nu dam (e scumpe soro)

Don't worry, be happy!
Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nici-o grija! Dumnezeu nu "bate" pt. ca muncesti si vrei sa fii curata. "Bate" daca furi, omori...
Eu spal cand am timp. Poate fi si Pastele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Initial creeata de krelia
...Imparatul Constantin care a decis ca zi de odihna si sarbatoare duminica..in locul sambetei...

PS.....daca moderatorii considera ca subiectul ar sta mai bine la zona artelor, il voi muta degraba.

...Neaparat...la...zona...artelor.
Lipsa...mare...subiecte...Dezeu...si...sfinti

Constantin...Sfantu'...cu ma'sa...omorat...cumnat...doi copii...otravit...doua neveste...

Mare...om

Ne...vedem...la...zona...artelor
Astept...provincia

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nici eu nu spal rufe duminica (num pun masina sa le spele). Nu fac cu aspiratorul, nu cos, haine calc foarte rar,dar vasele le spal intotdeauna pentru ca altfel pana luni s-ar aduna un munte

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Initial creeata de krelia

Se spune ca "nu se spala duminica"...duminica trecand drept zi sfanta...si majoritatea sunt convinsa ca procedam asa.
De curand insa, cineva mi-a rasturnat "teoria", spunandu-mi ca de fapt, ziua sfanta nu este duminica, ci..sambata...conform Bibliei...si ca...prima zi a saptamananii...ar fi de fapt, duminica.

pana la urma, pentru Dumnezeu nu avem nevoie de o anumita zi sfanta...noi trebuie sa-l sarbatorim pe el in fiecare zi.....insa, totusi...din punct de vedere religios..cum este corect??
Sambata e considerata sarbatoare/zi sfanta...sau duminica??

..caci..dk ma intorc la vechiul testament, sambata - sabat - zi sfanta...noul testament..duminica - prima zi a saptamanii...Imparatul Constantin care a decis ca zi de odihna si sarbatoare duminica..in locul sambetei...

Te convertisi, soro??

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Dupa legea veche, sambata (Sabatul) era ziua sfanta.
Insa, cu Isus Hristos se aplica legea cea noua. Cum EL a inviat a3a zi, adica Duminica, in amintirea Invierii Lui, si a rascumpararii noastre, noi pastram acum ca zi de sarbatoare, duminica.

Asta stiu eu.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Eu spal cand am de spalat.Nu conteaza ce zi a saptamanii este.

Refuz sa cred ca asta e ceea ce conteaza in ochii lui Dumnezeu.

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

Iti spun eu: nu se spala in Sambata Mortilor....cand se fac parastasuri la tine in familie si la alte sarbatori trecut cu cruce rosie in calendar (care au loc sambata)...

Iar duminica nu se spala.......

Sunt sigura ca putem evita ziua de duminica si ziele de sambata(in care sunt sarbatori)...

Raman 5 zile in care poti spala toata lume!!!

multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Pentru mine, duminica e sfanta, nu spal rufe si nu cos!
Asa am fost crescuta! Asa facea si mama!

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput