plimbare gemeni

plimbare gemeni | Autor: alda

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
noi nu prea avem timp de stat pe net, asa ca nu stiu ce ati mai scris, sper ca sunteti bine si la fel si bebelusii. :)
Noi suntem bine, avem o luna si jumatate, papam inca laptic de la mami.
Eu as vrea sa aflu cum iesiti voi la plimbare cu caruciorul cu bebelusii. Caruciorul nostru nu incape nici pe usa apartamentului, nici pe usa blocului si pana acum am iesit doar pe balcon. :( Alta problema este ca manerul nu este reversibil, asa or fi toate carucioarele de gemeni, cu o singura pozitie a manerului?
Mie mi-ar placea sa vad tot timpul bebelusele, nu sa fie cu fata spre directia de mers, mai ales pana la un an.
Ma gandeam sa ies cu un carucior de un bb, sa le pun una langa alta, dar ma tem ca o sa le cam inghesui saracutele.
Va pup,
Alexandra@Daria (24 mai 2003)&Cosmina&Medeea (22 aprilie 2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craita spune:

Draga Alda, sincer nu ai alta optiune decat sa schimbi carutul cu unul care se poate plia. Sotul meu a luat unul (e adevarat ca foarte scump) din Bucuresti, marca Inglesina (sincer nu stiu de la ce magazin). Se plia pe lungime si astfel incapea pe orice usa. Trebuie sa scoti fetele la plimbare. Le va face foarte bine lor si tie pentru ca pe langa un somn mai bun si avantajele expunerii la soare, sa vezi ce de felicitari ai sa primesti de la trecatori si ce mandra ai sa te simti. Mie cel putin, tare imi mai crestea inima cand ieseam cu ele la plimbare. Adevarul este ca era complicat-scoteam carutul, apoi pe rand pe cate una si o puneam in carut si de cele mai multe ori plangea ori una ori alta, ori amandoua ca raman singure, dar ce sa-i faci, trece si cresc mari si va fi mai usor.
Oricum, trebuie sa iei neaparat alt carut. Nu poti sa le tii doar in casa si nici sa le asezi intr-un carut de o persoana. Poate doar sa iei 2 de o persoana si sa te ajute inca cineva la plimbare.
Bafta!

, mama Craitei si Crinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alda spune:

Mioara, ai dreptate, stiu ca trebuie scoase afara in fiecare zi, ca le face foarte bine.
Dar, pana la o luna, pentru ca au fost micute, dr. pediatra ne-a sfatuit sa nu iesim afara decat pe balcon, oricum, noi stam la etajul 1, iar langa bloc sunt o multime de copaci, e ca o mica padure, nu se vede blocul alaturat din cauza copacilor, e tare frumos; apoi, caruciorul se pliaza, dar eu nu as vrea sa las nici o clipa o bebelusa singura langa bloc, in carucior, nici macar o secunda si nici caruciorul gol nu l-as lasa, umbla tot felul de oameni pe aici...si animale :)... si nu sunt paranoica :).
As vrea sa stiu daca manerul caruciorului tau se poate muta sau are doar o singura pozitie, pe spate.
Toate carucioarele pe care le-am vazut eu asa erau si daca exista si carucioare cu maner reversibil o sa caut si probabil ca o sa cumpar unul nou.
Multumesc mult de raspuns,
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

quote:
Originally posted by alda

Mioara, ai dreptate, stiu ca trebuie scoase afara in fiecare zi, ca le face foarte bine.
Dar, pana la o luna, pentru ca au fost micute, dr. pediatra ne-a sfatuit sa nu iesim afara decat pe balcon, oricum, noi stam la etajul 1, iar langa bloc sunt o multime de copaci, e ca o mica padure, nu se vede blocul alaturat din cauza copacilor, e tare frumos; apoi, caruciorul se pliaza, dar eu nu as vrea sa las nici o clipa o bebelusa singura langa bloc, in carucior, nici macar o secunda si nici caruciorul gol nu l-as lasa, umbla tot felul de oameni pe aici...si animale :)... si nu sunt paranoica :).
As vrea sa stiu daca manerul caruciorului tau se poate muta sau are doar o singura pozitie, pe spate.
Toate carucioarele pe care le-am vazut eu asa erau si daca exista si carucioare cu maner reversibil o sa caut si probabil ca o sa cumpar unul nou.
Multumesc mult de raspuns,
Alexandra

Alda, eu am vazut carucioare pt gemeni numai cu maner fix. stiu ca e aiurea, ca nu-i vezi, daca le bate soarele din fata nu ai cum sa-i protejezi prea bine, dar ... asta e. In primele luni eu i-am scos afara numai cand mai era cineva cu mine sa ma ajute. Duceam carutul jos pliat si il lasam in holul blocului desfacut ( eu stau la et. 5), apoi coboram cu cealalata persoana cu cate un copil in brate, ii instalam in carutz si ieseam din bloc. Desi e un bloc cu 10 et., a ajuns f. repede sa ma stie lumea ( suntem un fel de vedete ale blocului) si nimeni niciodata nu a pus mana sa imi ia ceva din carut. Si s-a intamplat sa urc cu copilasii si sa ma pot intoarce dupa carutul gol 15-20 min. mai tarziu.
Acum, cand sunt mai mari ies si singura cu ei, daca nu e nimeni sa ma ajute. Duc carutul jos in timp ce ei stau singurei intr-un loc unde nu pot sa cada sau sa faca vreo prostioara, apoi ii iau pe amandoi in brate si cobor si pe ei( e o adevarata aventura de fiecare data, amandoi foindu-se in toate directiile, vrand sa apese pe butoane sau sa se uite in oglinda din lift, sa sune la usa vecinei, sa traga de usa...). Si acum carutul il las in holul blocului, nu direct afara.

Sanatate multa si crestere usoara!

Laura de Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre

Filmulete cu shtrumphi

Atat suntem de mari

Mergi la inceput

Nu stiu de ce fel de maner vorbiti. Al meu era fix, iar fetele aveau fata in directia de mers, nu spre mine. Eu stateam la etajul unu si duceam carutul in hol, nu afara, pentru ca dupa ce le instalam nu aveam de coborat deccat 3 trepte si ma descurcam. De multe ori erau copii ai vecinilor si cand plecam si cand ma intorceam si uneori chiar ma ajutau cu carutul sau macar se uitau la fete. Cert este ca am avut si ajutor, nu am fost nevoita sa ma descurc de foarte multe ori singura. De regula se intampla sambata si duminica, pentru ca in timpul saptamanii aveam dadaca si era mult mai simplu. Acum e si mai usor ca stam la casa si am scapat. Le dau drumul in curte si gata.

, mama Craitei si Crinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capsunica. spune:

Draga Alda, eu sunt tare curioasa ce fel de carut ai, pentru ca zici ca e asa de mare. Nici carutul nostru nu e cu maner reversibil, si cand este soarele in fata, intorc carutul si il trag dupa mine. e un pic mai dificil, dar asta este. A nostru a costat destul de mult, si totusi mi se pare cam mic. Da-mi si mie un link sa il vad pe al tau. Noi ca sa iesim afara, il sun pe sotul meu sa vina sa ne coboare apoi se intoarce la servici. As putea si singura, dar mi-e mai comod asa. Carutul nostru are 15 kilograme si mi-e un pic greu sa-l cobor eu singura, mai ales ca se pliaza pe latime.
Cat despre plimbat, eu sincera sa fiu, afara imi incarc bateriile. Eu ma plimb singura cu fetitele. Nu am nici bona nici menajera. Dar cand ajung in parc, ma intalnesc cu alte mamici, cu bebeii lor. Ai sa vezi ce usor legi prietenii cand esti la plimbare. Practic atragi atentia fara sa-ti dai seama. O sa te obisnuiesti si cu asta. Si inca ceva, sa-ti iei si aparatoare de ploaie. Nu am crezut ca poate fi atat de utila. Eu am luat-o ca pe un moft, dar am folosit-o de nenumarate ori. Daca incepe sa picure, o pun repede, si ma duc la o terasa acoperita, si stau pana se opreste ploaia. Daca nu as avea-o, ar trebui sa stau in casa in zilele cand e innourat afara.

Craita, ai avut carutul ala care costa aproape 29 milioane la fetitele tale????

Capsunica si fetitele ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alda spune:

Buna Capsunica,
nici noi nu avem nici bona, nici menajera, iar tati nu are cum sa vina sa ne ajute, e la sv si nu poate pleca. Caruciorul este primit de la nasi, nu e cumparat de noi, nu am nici un link sa ti-l pot arata, e tare dragut dar e destul de greu, il ridic foarte greu si se pliaza din laterale, nu din maner, ca al Mioarei.
Caruciorul nostru nu iese nici macar pe usa blocului, decat pliat, asa ca ar trebui sa-l las afara desfacut, dar nu am alta solutie, se pare. :(
Insa ideea cu aparatorile de ploaie, pe care le pot folosi si pentru vant e foarte buna, eu nu ma gandisem, acum ramane sa imi fac curaj si sa car monstrul asta de carut pe scari, pana jos.
Ce mai fac bebelusele tale?
Alexandra&Daria&Cosmina&Medeea

Mergi la inceput

Nu, mi se parea ca 17 milioane a fost extrem de scump, dar 29?!!
Oricum, a meritata banii, a rezistat la multe si inca il mai avem, chiar daca nu-l mai folosesc.

, mama Craitei si Crinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Carutul nostru a costat 2 600 000lei (vechi), e facut de DHS (aia care fac si biciclete)si e luat dintr-un depozit din Iasi. Noi l-am primit cadou de la sora mea. E pliaza, are 3 pozitii la scaune, il folosim de 11 luni si inca e f. bun.

Laura de Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Noi am avut carucior cu maner reversibil. Dar era prost din alt pdv: copiii nu aveau fiecare locul lui, nu erau separati si caruciorul nu avea centuri. Asa ca l-am schimbat. Al doilea era model sport, de vara, era foarte usor, se plia repede, numai ca nu era rezistent si in 4-5 luni s-a stricat. Al treilea era Graco, pe care l-am folosit pana-n 2 ani si ceva.
Primele luni si eu imi "plimbam" copii pe balcon (sunt nascuti in noiembrie, asa ca nu a fost mare pierdere). Intr-adevar, e foarte bine sa-ti scoti copii afara, dar daca nu poti altfel si balconul e bun, trebuie sa tinem cont si de posibilitatile noastre fizice.

La plimbare puteam sa ies doar cu cineva (nu ai vreo vecina disponibila sa te ajute 5 min la iesire, 5 min la intrare?).

Dupa ce au inceput sa mearga, puteam sa ies si singura. In plus, am vorbit cu administratorul sa-l tinem carucior la parter, in camaruta unde se plateste intretinerea.

Succes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronici spune:

Eu inca nu am nascut dar cred ca o sa tin carutul in garaj acoperit cu ceva (folie de plastic). Stau la etajul 2 dar nu cred ca o sa-l car pe scari tot timpul.
:)

veronici
17+ cu doi

Mergi la inceput