Mamici casnice (56)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

miha , nu se intimpla nik cu frisca daca o pui la fiert? ce consistenta capata?

alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Alina,devine lichida,bineinteles,dar cand se raceste se intareste din nou.E foarte buna.Un soi de frisca cu ciocolata.

Lucia,sa dai si la fete o feliuta de tort,da?

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Miha da mai asta e reteta numai ca vezi tu, nu stiam de detaliul destul de important cu tinutul cremei 2-3 ore la rece. Deci pe asta o fac.Alina nu se intampla nimic cu frisca pentru ca am mai facut ceva in genul asta si cand se raceste, se poate bate si iese ca o crema.Bineinteles ca le dau si fetelor, cum sa nu le dau.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! Liviu - desene si picturi noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Salut!

Chiar daca nu am mai scris,sa stiti ca v-am urmarit,pas cu pas.

Miha,in ce zona stai?Noi avem niste prieteni buni in Tatarasi,ei abia s-au mutat pe la 2 baieti si astept sa-si puna net si acasa,cica nu prea le convine,preturi mari si servicii care nu sunt de calitate...eu cred ca peste tot e la fel!

Si eu ma gandesc la vacanta si parca nu mai vine luna august,dar ce ne facem cu vremea asta?Eu inca nu am trecut copilasii mei pe hainute de vara(rochitele,pantalonasi scurti....),ufff si e mijlocul lui iunie

Flavia,iti recomand ceai cu multa lamaie si miere de albine...

Poli,e inca micut bb-ul tau,mi-e dor de vremea cand era si Ana Maria asa ...parca aveam mai mult timp liber(dormea mai mult )

Peste drum de mine se construieste un magazin Kauffland,ce ziceti e buna treaba?La noi in oras nu avem nici metro,nici moll,suntem un oras cam micut dar zic eu ca e totusi placut

Dana cu Paul (8.09.2000)& Ana Maria (6.09.2004)

Mergi la inceput

lucia, miha, multumesc de raspuns. acu' intreb si io ca prostu', blatul? de care?
luna, si la noi se face kaufland:)

alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Intrat, salutat, n1u ma lasa Isa sa scriu, impinge 0tasta0tura 0si mai nou daca nu ma uit la ea, ma mushca de picior... zimbeste si zice mama, mama

Sper sa revin

Isabella la un anishor
Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)

Poze cu ingerasul lui mami, Isabella de la 6 la 10 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre

Mergi la inceput

Lunna,noi stam in Nicolina,dar Tatarasi-ul ne e foarte cunoscut.Si serviciile celor de la firmele de net.

Alina
,uite ca iti dau toata reteta.Sa stii ca tortul e bestial.

Tort de ciocolata cu trufe (Truffle Cake)

Pentru foi:
6 galbenusuri
5 albusuri
2/3 pah. zahar (150 g)
1/2 lingurita tartar sau suc de lamiie
2 linguri apa fierbinte
2 linguri cacao
5 linguri faina
2 linguri amidon

Pentru sirop:
3 linguri apa
2 linguri zahar
1 lingura lichior (eu am folosit de ciocolata)

Pentru crema:
150 g ciocolata (de preferinta amaruie)
2 pahare frisca lichida (minim 30% grasime, eu am folosit La Dorna, cutie rosie, 32%)

Pentru trufe:
150 g ciocolata
1/3 pah. frisca lichida
1 lingurita lichior

200 g ciocolata pentru glasarea bomboanelor si ornarea tortului

Foile:
Se incalzeste cuptorul la 190 grade (foc mediu). Se deseneaza pe hirtie de copt, cu ajutorul unei farfurii, 8 cercuri de 20 cm. (eu am avut doar 2 hirtii pe care le-am folosit alternativ, de citeva ori, pina am copt toate foile, dar daca aveti un aragaz mai mare, puteti coace mai multe foi o data).
Se bat albusurile spuma cu 50 g zahar.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar (100 g) pina se albeste compozitia. Batind incontinuu, se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si se incorporeaza atent in galbenusuri.
Se incorporeaza albusurile cu atentie, in 3 reprize.
Se unge hirtia de copt cu unt si se intinde aluatul cu lingura in cercurile desenate (merg cam 3 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata (mie mi-au iesit 10 foi din cantitatile de mai sus).
Se coc foile 5-8 minute. Atentie sa nu se arda. Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hirtie si se pun pe un platou.

Siropul:
Se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.

Crema:
E mai bine sa se inceapa pregatirea ei cu o zi inainte de asamblarea tortului. Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata si se lasa la racit. Se tine la rece citeva ore bune. Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pina se intareste.

Trufele
:
Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata, se adauga lichiorul si se pune la rece. Peste citeva ore se ia din compozita intarita cu lingurita si se formeaza bilute cu diametrul de circa 2 cm. Se pun bomboanele pe hirtie de copt/pergament si se baga la congelator pentru o ora. Se topeste ciocolata si se glaseaza trufele. Se lasa la intarit.

Asamblarea tortului:
Se insiropeaza fiecare foaie cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema. Intregul tort se unge cu crema pe suprafata si margini. Se aseaza trufele pe tort si se orneaza cu ciocolata rasa.

Pare complicat dar nu este.Doar ca necesita timp.Si e super bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Danelutza....asta-i doar inceputul,stai sa vezi

Dana cu Paul (8.09.2000)& Ana Maria (6.09.2004)

A ajunge la admiratia oamenilor e foarte mult, dar mai mult inca este a ajunge la iubirea tuturor

Mergi la inceput

miha, multam de reteta! pt miinile mele nu prea dibace cu torturile pare cam greu, dar oricum o salvez pt cind o sa am chef sa-mi uimesc invitatii:)))

alexa

Mergi la inceput

Alina,eu am facut tortul asta de mai multe ori.Si chiar ca am uimit pe toata lumea. Mai multe detalii gasesti la Deserturile Nataliei.

Mergi la inceput