Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(24)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Jocelyn, iti multumesc ca te rogi pentru Irina...dar...
eu ma bucur mult ca Dumnezeu ne-a oferit prilejul, noua, celor care scriem pe aici, sa facem putina rugaciune, ca rugaciunea e cea mai mare fapta buna
dar cred ca rugaciunea ne va ajuta mai mult noua, decat Irinei
ma bucur mult pentru fete , daca fac rugaciune
ma bucur mult pentru mine, ca nu ma lasa Dumnezeu sa stau toata ziua sa insir vorbe goale pe aici
dar de nadajduit, nu nadajduiesc nimic de la rugaciunile noastre, ci de la ale Sfintilor

Jocelyn, hai cu mine si cu Pistruiciul la inot, hai pe malul Garlei, hai oriunde, numai nu mai intra vreodata pe topicul asta. Ce vrei? Ce vrei mai mult decat ai primit deja? Lasa aici raiul de tip copy-edit-paste si hai sa ne vedem de ale noastre.

Gandacelu', acum intelegi de ce ziceam ca Dumnezeu e parasit si uitat? :(((((

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by joanna

In ortodoxie se considera ca rugaciunea se ridica mai sus de tavan pentru puterea credintei persoanei pentru care ne rugam si nu a celui ce trimite rugaciunea.

Joanna

Răutatea se înmoaie si se potoleste cu blândetea, iar nu cu altă răutate (Sf. Ioan Hrisostom).

Daca ar fi asa rugaciunea n-ar ajunge nici pana la lustra in unele cazuri. Biblia ne invata ca ceea ce vom cere cu credinta, in Numele Lui Isus, vom primi. Dumnezeu raspunde rugaciunilor celui care le face chiar daca prin asta raspunde si celui pentru care persoana se roaga. Si cand si persoana pentru care ne rugam are credinta si se roaga si ea cu atat mai bine.

O sa ma rog si pentru persoanele care sunt prea aspre cu altii si prea ingaduitoare cu sine. Dumnezeu face minuni in viata noastra.

Denizelu' nu vezi ca toata lumea ma vrea aici? de ce sa plec asa repede? :)
Serios vorbind, tu de ce sa pleci? De dragoste toti au nevoie... chiar daca nu o inteleg, o inteleg gresit sau nu vor sa o inteleaga.

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Jocelyn,din punctul tau de vedere nu ai decat dreptate.
Da ce sa fac cu tonele de mandrie de dupa asta??
Cred ca numa' la mine exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
In ortodoxie se considera ca rugaciunea se ridica mai sus de tavan pentru puterea credintei persoanei pentru care ne rugam si nu a celui ce trimite rugaciunea.

Inseamna ca aceasta ortodoxie nu are nici o legatura cu Invatatura Domnului Iisus. Daca este asa, atunci cum ramine cu rugaciunile pentru persoanele care nu cred ? cum ramine cu rugaciunile voastre pentru Alin ?

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Elena,poti tu masura credinta lui Alin?Stii tu ce e in sufletul lui?
Eu nu.
Elena,nu te tulbura de ce spun eu....tu stii de ce.Sunt desconsiderata din start,nestiind cu adevarat puterea credintei ,ceea ce ma face sa pot crede ca si Alin poate avea micutul bob de mustar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Jocelyn, denizel, sa ma iertati daca am jignit cumva fara sa vreau

eu am o perceptie putin diferita a rugaciunii, nu stiu daca am dreptate, dar asa simt
Cred cu tarie ca eu nu am adevarata rugaciune, aceea pe care doar Sfintii o au. In consecinta, faptul ca eu fac rugaciune, asa cum pot si cum ma pricep, imi ajuta mie, ma imbogateste, ma apropie de Dumnezeu, imi schimba putin sufletul.
Iar rugaciunea aceea cu credinta, rugaciunea puternica, rugaciunea cu indrazneala la Dumnezeu, o fac doar Sfintii. Si daca eu ii pomenesc in rugaciunile mele, ma vor pomeni si ei in rugaciunile lor, si PENTRU RUGACIUNEA SI DRAGOSTEA LOR, Domnul ma va auzi si pe mine, nevrednica...

scuze ca m-am intins, stiu ca povestile astea va plictisesc, dar n-am vrut sa credeti ca am ceva cu rugaciunea voastra...ca mai devreme jocelyn zicea ceva de blestem si imi pare rau ca rastalmaciti totul fara pic de bunavointa
si vreau sa mai spun ca remarca aceea cu xeno era doar o gluma, sper sa ma incredintez totdeauna ajutorului dumnezeiesc, nu omenesc, iar faptul ca tu ai luat-o in serios, jo, si ca te-ai gandit sa-mi dai exemplul cu irina, nu a fost deloc fericit, unele lucruri dor, chiar cand intentia e binevoitoare, si e de preferat sa nu luam totul atat de personal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn
Si conform semnaturii Irinei, care, de fapt, e titlul unei carti scrise de un protestant, eu am coborat din barca fiindca numai asa invat sa merg pe mare.Te-ai gandit vreodata ca putem invata unii de la altii? ...*****************************************************
I plan on living forever. So far, so good

Bravo,ai coborat din barca,mergi pe ape,felicitari.Putem trece mai departe acum?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Rugaciunea .....

Doina,asa este, noi nu facem rugaciune cu adevarat ca nu ne indepartam de primele ei trepte:cu cc cuvantul,cu gandul si cu inima(si asta este tare departe de noi).Celelate patru trepte apartin sfintilor.
Cert este ca acolo unde inceteaza rugaciunea incepe demonizarea.
Rugaciunea scurta,in tot locul si in tot timpul atat cat putem.Si nici pe aceea nu o facem noi ci ne da Bunul o mana de ajutor si mai crestem putin.Sa nu gandim ah ce rugaciune inalta am facut astazi ... ca nu e gandul bun.
Toate invataturile date de Sfintii Parinti au deja in ele un strat de smerenie pe care noi nici nu il vedem, de cat de orbiti suntem de pacat.Mandria ne orbeste,smerenia ne-ar deschide ochii.
Nu vreau sa se auda ca o deznadejde ci ca un ceas desteptator.

Imi place sa cred ca omul de unul singur nu are ganduri de hula asupra lui Dumnezeu ,a Duhului Sfant,Iisus, Maica Domnului,Sfinti,Biserica,Traditie.
Ii sunt imprumutate... ghici de cine?Nu ca fara ala rau noi nu ne-am descurca in pacate..nuuu nu.De aici speranta mea cu bobul de mustar in fiecare om,fie el chiar si cel mai rau,adica hulitor.

Si uite asa v-am plictisit suficient.

Iertati-ma,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Eu raman la parerea mea ca discutiile astea tot ajuta la ceva: asa bine ne dam cu totii arama pe fata in ele... vorba unui clasic in viata, asa cevaaaaaaa... mai aflam unii despre altii, deh!

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Joanna, nu m-ai tulburat cu absolut nimic,doar m-a mirat afirmatia ta, pentru ca ceea ce spui tu, cu tot respectul, dar NU este Dreapta Credinta lasata de Domnul Iisus. Si nu ca o spun eu, o eretica, ci sunt sigura ca o vei gasi si in invatatura Sfintilor Parinti. Daca ar fi asa cum spui tu, atunci rugaciunile Monicai pentru fiul sau, Sf. Augustin, pe vremea cand acesta era necredincios si traia o viata in pacat, n-ar fi avut nici o valoare, nu ? dar oare credintza ei fierbinte si dragostea ei mare pentru Dumnezeu n-a contat deloc atunci cand se ruga pentru fiul sau cel necredincios (pe acea vreme) ?
Apoi ce rost ar avea toate rugaciunile mamelor care au copii sau soti necredinciosi, daca Dumnezeu raspunde tinand cont numai de cel pentru care se face rugaciunea ??
Sau cum ramine cu ce scrie in Sf. Scriptura : "caci mare putere are rugaciunea celui neprihanit". De ce nu se spune "caci mare putere are rugaciunea care se face pentru cel care are credinta mare" ?

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput