Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(24)
Raspunsuri - Pagina 3
fdoina spune:
ah, Catalina, iarta-ma , am inteles eu gresit, ca tu ai scris traditie, nu Traditie, ce ti-e si cu majusculele astea
joanna spune:
Jocelyn,se pare ca te atrage lumea ortodoxa inapoi.Asta-i lucru minunat.
Sigur gasesti o biserica ortodoxa ca sa te duci duminica la Liturgie.
Maica Domnului sa te duca,Sfintii sa te ajute,ingerul sa-ti stea pe umar!
Cântarea Heruvicului, sa dea Bunul Dumnezeu sa o canti cu noi:
"Noi, care în chip tainic închipuim pe Heruvimii cei cu ochi mulți și cântăm cântarea cea întreit sfântă, să lepădăm dela mintea noastră toată grija acestei lumi, Pentru că să primim în sufletele noastre și să ne împărtășim cu împăratul tuturor, Cel ce este nevăzut înconjorat de cetele cerești ale îngerilor.''
Doamne ajuta,
Jocelyn spune:
irina, treaba cu Sabina ma priveste. Nu stiu ce-ti inchipui tu de crezi ca poti sa imi planifici ce si unde sa scriu
fdoina, nu mi-am propus sa impresionez pe nimeni si in nici un caz pe Sabina care, repet, este o persoana mult prea fina si inteligenta ca sa nu-si dea seama daca ar fi o mare ipocrizie sa fac asta- vis-a-vis de comentariile mele si iarasi, nu trebuie sa dau socoteala nimanui.
sper sa fie bucuros xeno la gandul ca il iubesti si ca ai apela mai degraba la el. apreciez dorinta ta de a-i considera pe cei din jur mai presus decat tine, asa cum ne sugera Isus. poti sa fii sigura ca daca ai avea nevoie de ajutorul meu nu as ezita si ma rog pentru sora ta. Sper ca nu vei blestema si acest lucru.
joanna imi pare rau ca trebuie sa te dezamagesc dar cum nu am fost niciodata ortodoxa nu are cum sa ma atraga inapoi. eu voi merge la biserica sambata in continuare si am studiat suficient pentru a lua o hotarare in privinta religiei la care am aderat. multumesc pentru grija.
I plan on living forever. So far, so good
gandacelu spune:
Jocelyn... hai sa iti spun cum vedem noi lucrurile...
am incercat sa ne cream un spatiu unde sa scriem despre viata spirituala, ferit de ceruri cu atei sau altii care gandesc altfel decat noi - e loc destul pe forum pentru astfel de topice - dupa ce ne-am certat de 2 ani pe temele astea, ne-am dat seama ca discutiile de acest gen nu duc nicaieri
bineintels, acest topic este public, oricine poate citi sau scrie
as vrea numai sa va aduc aminte ca noi cautam un loc unde sa crestem impreuna, nu mai avem chef de certuri inutile... am obosit!
bineinteles ca sunt multe lucruri cu care cititorii nostri nu sunt de acord - ii rugam sa deschida topice separate (ii rugam, nu ii obligam) si sa puna aici doar linkurile, pentru a discuta acolo despre subiectele lor incendiare
am incercat sa ne cream aici un coltisor de Rai... se vede treaba ca am gresit, se vede ca am uitat ce a zis Pr. Serafim, ca asta e o mare ispita si chiar o erezie. pe de alta parte, am mai uitat ceva: nu putem creste, asa cum am fi dorit pe acest topic, numai in vreme de pace, ca numai "razboaiele" ne calesc, ne intaresc si ne deschid ochii. razboaiele cu propriile patimi, nu cu voi, la mine de exemplu cu mandria. nu i-am cerut iertare lui xenocid din mandrie si pentru ca nu o pot face cu ipocrizie si iata unde s-a ajuns - mie imi e clar ca mai am multe de invatat in viata - de asta si nu de altceva cer tuturor participantilor la discutie care au fost afectati in vreun fel de cuvintele mele - CER IERTARE!
cu totii iubim pacea, iar pacea cere compromisuri
asta cat despre subiectul cu xenocid
cat despre interventiile tale aici, re;pet, ar fi frumos din partea ta, desi nu e obligatoriu, ca sa nu intri sa aduci vrajba - daca ai ceva de comunicat, o poti face pe alt topic - IN NUMELE PACII SI AL IUBIRII PE CARE O CERI DE LA NOI
e usor sa vii sa dai cu bata si apoi sa plangi ca n-ai fost primita cu flori, ca nu avem dragoste - datoria noastra este, desigur, sa avem dragoste, dar si datoria ta este aceeasi - numai ca tu numai vii si ne ceri noua asta ca si cum ai avea - aici e paradoxul - daca vrei sa acuzi pe cineva de ceva, este usor sa o faci, pentru ca atentia tuturor va cadea pe acele acuzatii, nu pe persoana ta, totusi numai simplul fapt ca vii si acuzi iti arata "iubirea" - de aici si reactia noastra
fiecare se crede buricu pamantului pe aici, fiecare are dreptate, fiecare vrea sa aiba ultimul cuvant - nu numai noi, jocelyn, uita-te si la tine!
uita-te la tine si vei intelege ca suntem oameni cu totii, cu neputintele noastre, unii mai avem si greutati, altii poate au avut o zi mai grea, unii sunt mai tensionati din fire... nu suntem ingeri! e usor sa ne arati cu degetul, chiar si noi iti dam dreptate: nu suntem ingeri! suntem gospodine!:)) dar faptul ca vii cu atata superioritate si ne arati cu degetul, crede-ma, nu e frumos din partea ta, nu pentru ca n-ar fi adevarat, repet, suntem de acord cu tine, ci pentru ca si tu, ca si noi, esti in aceeasi barca. faptul ca ne acuzi si te asezi automat pe o pozitie superioara prin asta, nu te face mai buna. ce e comic e ca dupa toate astea, mai vrei sa te primim si cu flori!
noi gresim ca nu te primim cu flori, Domnul Iisus sa ne ierte!
traim vremurile cand bascalia e mai apreciata decat omenia, si asta se vede din plin aici. a-ti bate joc de cineva il coboara pe acela, dar te coboara si pe tine mai mult, pentru ca ce spui tu despre cineva poate sau nu poate fi adevarat, dar faptul ca ai spus-o iti arata calitatea umana.
eu l-am facut pe xenocid idiot fara a-mi batea joc de el, cum a facut el cand a intrat aici (de nenumarate ori, subliniez)
faptul ca lumea s-a scandalizat la ce am spus eu nu la ce a spus el imi arata in ce lume traim
eu am gresit, imi dau seama, am gresit cand am sperat ca mai sunt unii care-l prefera pe paleologu, nu vacanta mare
vad bine ca traim sub zodia vacanta mare, in care cine e mai bascalios e mai cool, cine calca cu bocancii in suflete e adulat, pentru ca a rade alaturi de el te face sa te simti superior aceluia in care s-a intrat cu bocancii
ne e sete de superioritate... vedete de 2 lei, traim din aplauze virtuale intr-o schizofrenie in care intotdeauna doi se bat care sa stinga lumina
da, sunteti cool, dragii mei, cu totii, si dupa-aia?
dupa aia trebuie sa urmeze alta bascalie ca sa nu se auda cum suna golul din suflete... pentru ca suna dureros, nu?
Jocelyn spune:
gandacelu, te inseli, nu am vrut sa aduc nici o vrajba si nici nu intru aici ca sa incing spiritele... cred ca erau incinse demult cand am intrat si eu sa scriu ceva. si nici nu m-am referit la tine cand am "interferat" ci la faptul ca Sabinei i s-a dat bila neagra si chestia asta m-a deranjat... si comentariile mele ar fi fost indiferent daca Sabina era ortodoxa, musulmana sau protestanta, asta nu are nici o relevanta pentru mine in acest context.
de cate ori am intrat aici am fost luata peste picior. nu, nu ma asteptam sa fiu primita cu flori dar nici cu atata rautate!
in acelasi timp nu ma consider mai sfanta ci doar mai obiectiva- strict in problema discutata mai sus. dar imi pare rau, tot nu cred ca aveti vreun drept de a-mi cere sa nu mai scriu ca va deranjez armonia. Eu v-am deranjat armonia? Unde am dat cu bata? Cum crezi tu ca poti face idiot pe cineva fara sa iti bati joc de el? Cred ca faci o mare confuzie! Armonia v-o stricati singure daca nu sunteti impacate cu Dumnezeu. Si pacea nu se tine cu compromisuri, eu asa am inteles de la Dumnezeu.
Si conform semnaturii Irinei, care, de fapt, e titlul unei carti scrise de un protestant, eu am coborat din barca fiindca numai asa invat sa merg pe mare.
Te-ai gandit vreodata ca putem invata unii de la altii? ...
Andrada spune:
Gindacel, in final Xeno a spus adevarul iar tu l-ai jignit (si-ai continuat). Nu incerca sa transformi o disputa personala in cruciada. Nu pe Papacioc si nici ortodoxia aperi tu aici.
A
PS Jignirile si artagul nu capata justificare nici daca ai considera serios ca ortodoxia este singurul mod de viata spiritual si este continuu atacat de astronomi si manelisti.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
fdoina spune:
gandacel, m-ai emotionat
si daca-mi permiti o singura corecturapacea nu cere compromisuri, ca pacea vine din iubire, nu din ipocrizie, cum singura ai spus...ca noi mai avem ceva drum pana sa facem pace, cu noi si cu ceilalti, asta e alta poveste
Jocelyn, iti multumesc ca te rogi pentru Irina...dar...
eu ma bucur mult ca Dumnezeu ne-a oferit prilejul, noua, celor care scriem pe aici, sa facem putina rugaciune, ca rugaciunea e cea mai mare fapta buna
dar cred ca rugaciunea ne va ajuta mai mult noua, decat Irinei
ma bucur mult pentru fete , daca fac rugaciune
ma bucur mult pentru mine, ca nu ma lasa Dumnezeu sa stau toata ziua sa insir vorbe goale pe aici
dar de nadajduit, nu nadajduiesc nimic de la rugaciunile noastre, ci de la ale Sfintilor
Jocelyn spune:
Dar ce fdoina? Fara "dar" nu se putea? Sau crezi rugaciunile mele nu ajung mai sus de tavan? Ce rost are "dar", explica-mi si mie, pe de-a dreptul ca nu avem nevoie de masti.
joanna spune:
Anca,o reverenta pentru tine.
eu ma intreb cu ce se folosesc fetele protestante din cuvintele noatre de pe aici ,ca noi ati auzit cum suntem.Oare chiar meritam sa fim citite?Nu,noi nu meritam dar le atrage ceva..Oare ce?
Cand nu raspund,si cand raspund ce gandesc,si de ce o fac?De ce ,de ce, de ce?Oare ele nu cauta inca?Oare nu?Oare poticnirea in pacatele noastre vizibile da vreo explicatie la ceva?
Intreb si eu ca omu'.
In ortodoxie se considera ca rugaciunea se ridica mai sus de tavan pentru puterea credintei persoanei pentru care ne rugam si nu a celui ce trimite rugaciunea.