Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(24)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Dragelor, scriu din nou cu o rugaminte : Gindacico, imi trebuie din nou adresa ta (sau macar aia de e-mail), ca feciorul mi-a facut "ordine" in calculator acu vreo doua luni si mi-e o rusine de tine de mor.
Apoi, daca vreti sa corespondam pe e-mail, trimiteti-mi adresele voastre pe PM, ca tare mi-ar place sa mai tinem legatura, poate am vreo nelamurire vreodata.
Vad ca v-ati mutat cu locuinta, nu-i rau dar tot o sa mai fie draguti carora le veti sta ca sarea-n ochi. Ce sa faci, credinta si ego-ul nu pot face casa buna, credinta pune o oglinda in fata ego-ului, in care acesta se reflecta si descopera ca "imparatul este gol". Si asta doare.
Numai Dumnezeu ne da puterea de-a ne privi din exterior, de-a ne vedea in lumina diminetii asa cum sintem : meschini si egocentrici. Este un realism delirant pentru unii, sarmanii si mi-aduce aminte de o gluma legata de internet : un caine il intreaba pe altul ce face. Si asta-i raspunde "scriu pe un forum". Iar primul, mirat, zice "pai tu esti un caine, cum sa scrii pe un forum ?" iar al doilea-i raspunde "pe internet nu stie nimeni". Asa si noi, una zicem si alta sintem si doar Dumnezeu ne ajuta sa luptam a ne transforma in cei adevarati care vrem sa fim.
Va sarut cu drag,
Anemaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Amu, ce ma bucur ca nu ne-ai lasat de tot, mi-era asa dor
si sunt sigura ca nu numai mie

Mergi la inceput

Azi este pomenit de trei ani de la adormire Cuviosul Ghelasie, multnevoitorul si multpatimitorul, de la Frasinei(+ 2 iulie 2003)

Avva Ghelasie din Frasinei a fost Fiu Duhovnicesc al Avvei Arsenie Praja, Pustnicul din Cheile Rametului, Urmas de Duh al Df Neofit cel Mare, Purtatorul de Icoana.

"Avva al meu, Avva al meu,
Chiar nevrednic cum sunt,
In Vesnicie
Te voi Cinsti,
Ca pe Parintele meu
Ce m-a facut
Daruire lui Dumnezeu."

Avva Ghelasie a adormit intru Domnul la Pomenirea Asezarii Vesmantului Nascatoarei de Dumnezeu in Vlaherne si a Sf Voievod Stefan cel Mare, citindu-i-se Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului[/i], la Icosul al 11-lea.

"-Pomeniti-ne, Parinte!
-Cum sa nu, fiule. Pomeniti-ma si voi in rugaciunile voastre."

Mergi la inceput

poate am timp mai pe seara sa scriu cateva randuri din "mistica mortii"a Parintelui, ca-s tare frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Amu,ce bine ca ai revenit!Astazi este Duminica a 3-a dupa Rusalii,in care se va citi Ev. Matei 6, 22-23 Despre grijile vietii.Eu iubesc tare mult Evanghelia asta,fiindca mereu am tendinta sa ma ingrijorez pentru diverse,uitand ca e pacat sa-mi fac griji.Un scurt cuvant al par. Cleopa la duminica de astazi- Iubiti credinciosi, Concluzia Evangheliei de astazi este cuprinsa intr-o singura fraza: Cautati mai intii Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua (Matei 6, 33). Zadarnic ne ostenim zi si noapte pentru cele trecatoare. In zadar alergam fara rost dupa lucruri nefolositoare care pier odata cu noi. Ba uneori nici somn nu avem, nici sfintele sarbatori nu le mai tinem, nici la biserica nu gasim timp sa mergem, nici acasa nu ne rugam, nici carti sfinte nu citim, nici pe cei bolnavi nu-i cercetam, nici de moartea cea grabnica si de judecata lui Dumnezeu nu ne mai aducem aminte. Toti dorim cit mai multe. Toti visam averi, cinste, sanatate si viata fericita. Dar de faptele crestinesti, de rugaciune, de iertare, de pocainta si de Dumnezeu aproape toti uitam. De aceea este in lume atita suferinta si sint atitea boli si certuri in familie, pentru ca am uitat de Dumnezeu. Am uitat de poruncile Lui, de dragostea Lui, de Biserica Lui, de mintuitoarele invataturi ale Sfintei Evanghelii, punind nadejdea numai in miinile, in mintea si in mindria noastra. Poate de aceea multi crestini nu au adevarata pace si multumire sufleteasca. Sa ne intoarcem din nou la Dumnezeu, la rugaciune, la lucrarea faptelor bune. Dumnezeu ne asteapta. Sa nu ne mai mindrim cu mintea noastra, sa nu ne punem nadejdea in miinile noastre, nici in viata aceasta trecatoare. Ci numai in Dumnezeu sa credem, in El sa nadajduim, Lui numai sa I ne inchinam, la Biserica lui Hristos sa mergem cit mai des si prin pocainta si viata crestineasca sa lucram ogorul mintuirii noastre. In toate cele bune sa fim intii. Si la lucrul miinilor si la biserica si la milostenie si la post si la rugaciune. Cu miinile sa lucram, dar cu mintea sa ne rugam. Cu picioarele sa calatorim pe calea vietii, dar cu limba sa laudam pe Dumnezeu si sa dam sfaturi duhovnicesti. Sa crestem copiii in frica de Dumnezeu, sa traim in pace cu iubitorii de pace, iar de cei rai, razvratitori, eretici si robiti de patimi sa ne ferim, ca sa nu cadem in cursele lor. Sa nu ne biruim nici de mindria hainelor, nici de laudele sau ocara oamenilor, nici de betie sau cumplita desfrinare sau de multimea grijilor pamintesti care stapinesc astazi toata lumea. De vom face asa, vom duce aici viata linistita, vom avea timp mai mult de rugaciune, si vom fi fericiti si pe pamint si in cer. Atunci vom putea cinta impreuna cu proorocul David: Bogatii au saracit si au flaminzit, iar cei ce-L cauta pe Domnul nu se vor lipsi de tot binele (Psalm 33, 10). Amin.Va doresc o duminica frumoasa tuturor!Doina,cum a fost la Frasinei?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

din volumul "Omul- HOTARUL de Taina", cap "Iata-ma gol la Hotarul VESNICIEI si al mortii. Toata bogatia mea va fi IUBIREA mea, asemanarea CHIPULUI DUMNEZEIESC. Ar trebui sa fiu imbracat in IUBIRE ca intr-un vesmant de podoaba, dar eu ca un pacatos, DOAMNE, DOAMNE IISUSE, m-am IMPARTASIT cu TRUPUL Tau DUMNEZEIESC. Imbraca-ma cu TRUPUL Tau. PREA SFINTE DUHULE SFINTE, de asemeni reda-mi LUMINA VIETII si a VESNICIEI.
*

PARINTE DUMNEZEIESC, Inima mea nu este un altar unde sa te primesc, dar TRUPUL Lui HRISTOS si LUMINA PREASFANTULUI DUH vorface un mic coltisor pe Inima in care sa fie si BINECUVANTAREA Ta.
DOAMNE,DOAMNE, iata-ma la rascrucea vietii mele...
*

DOAMNE, da-mi Milostivirea Ta. DOAMNE, da-mi strigarea talharului pe CRUCE, care a putut primi IERTAREA Ta. De acum nu mi-a mai ramas decat INCHINAREA ultima. Nu mai fac pe filosoful. Nu mai am indrazneala si obraznicia sa ma gandesc la cele Ceresti, ma INCHIN doar, milostivirii Tale, DOAMNE.
*

Maica Domnului, stiu ca ai si pentru mine o picatura de IUBIRE, desi te-am suparat atat de mult.
Sfantul meu Inger, mi-e rusine de insistenta ta de o Viata, sa fac cele bune, si nu te-am ascultat.
O, voi, toti Sfintii, fiti-mi acum ajutatori!" "Mistica mortii", al Pr Ghelasie de la Frasinei:

Mergi la inceput

Dragelor,va dau si eu o veste,cu ajutorul lui Dumnezeu o sa fiu din nou mamica in martie anul viitor.Suntem un pic cam surprinsi,iar eu sunt si cu stresul examenului.Rugati-va si pentru noi,sa fie totul bine.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Felicitari Irina si sarcina usoara!

Alin

*segmentation fault*

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

Felicitari Irina si sarcina usoara!Alin*segmentation fault*

Alin,multumesc tare mult!(si bine ai revenit )Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Irina

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput