Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(24)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Fetelor, as vrea sa merg intr-un pelerinaj de 2 zile organizat la man. Prislop, va rog sa va rugati pentru mine sa pot merge . Ca de multe ori am renuntat sa merg in pelerinaje din cauza unor "motive" care apareau, mi-e si frica sa imi mai propun ceva!

Si azi am avut o ispita care mi-a dat peste cap postul de azi: a venit la mine prietena mea cu 2 prajituri sa le mancam !!

Fericiti cei care l-au cunoscut pe pr. Lavrentie de la Frasinei, am citit ca era un mare duhovnic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Doina,daca ne ajuta Dumnezeu vrem ca vara asta sa mergem la manastirile din Valcea,ca n-am fost niciodata.Si sper sa ajungem si la Frasinei

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)

"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

irino, sa m-anunti cand, ca te-astept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by fdoina

quote:
Originally posted by irina.c.

Doina,daca ne ajuta Dumnezeu vrem ca vara asta sa mergem la manastirile din Valcea,ca n-am fost niciodata.Si sper sa ajungem si la FrasineiIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

irino, sa m-anunti cand, ca te-astept

Teoretic,dupa 24 iulie.Practic-sa vedem cum da Dumnezeu.In orice caz,pana in toamna tot sper sa ajungem in zona,pentru un sfarsit de saptamana.Te anunt eu,ca nu scap ocazia sa te cunosc personal.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

"....eu am intalnit si atei -oameni deosebiti (adica loiali, sinceri, generosi, inimosi, cu coloana vertebrala , destepti etc etc)
Iar de necredinciosi - oameni deosebiti e plin pamantul
Mai mult, aproape toti protestantii pe care-i cunosc sunt oameni deosebiti. Uneori chiar ma enervez cand ma gandesc ce deosebiti sunt(ca sa nu se interpreteze nu's cum traduc: ma simt neputincioasa pana la furie, as da mult sa-i vad in Biserica, fiindca tare-mi plac, ca oameni...

Dar mie nu-mi spun nimic oamenii deosebiti, fiindca eu cred ca tot ce-i doar omenesc e pieritor. Eu sunt la vanatoare de oameni duhovnicesti.

Astia sunt mult mai rari. De cele mai multe ori nici macar nu sunt simpatici. Iau totul prea in serios, si nu-i intereseaza decat mantuirea. Din pricina asta par chiar egoisti. Lumea -i considera cel mai adesea usor ticniti si oricum, lipsiti de haz. Ii recunosti usor dupa o caracteristica suparatoare: nu se tulbura usor, nu ii impresionezi nici daca-i lauzi, nici daca-i acuzi, nici daca le propui sa faca ceva minunat, nici daca ii ameninti . Si mai au o trasatura enervanta: au prostul obicei sa nu faca nimic de capul lor. Tu ii propui sa faca o fapta mareata, o chestie care va schimba in bine viata a mii de oameni, si respectivul vine si-ti spune" sa vad, sa intreb duhovnicul, s-ar putea sa fie o ispita"
Eh, ca sa trag concluziile, vreau sa zic ca la inceput ti se pare ca respectivul a luat-o razna rau de tot, dar daca te binecuvanteaza Dumnezeu sa cunosti un asemenea om, si ai rabdare sa-l asculti , se prea poate sa te ia apoi cu ameteala numai la gandul ca ai putea intr-o zi sa ramai fara el

Si ca sa fiu si on topic, oamenii astia inteleg Scripturile, nu le interpreteaza, ca ei se inchina lui Hristos in Duhul."(scris de fdoina la subiectul Biblia)

Le sta bine acestor frumoase ganduri si aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

hai sa va spun o questie draguta, ca sa-mi ocup timpul, ca am prea mult poate citeste si Nicol (cred ca asa am retinut c-o cheama pe fata care vrea sa ajunga la Pr Arsenie la Prislop) si se destinde un pic
Eu m-am obisnuit ca atunci cand ma pregatesc sa ajung la Frasinei, sa mi se-ntample ceva: ori copiii se imbolnavesc, ori apare ceva care-i musai sa fac chiar in ziua aia, ori m-apuca insomniile ca ce-oi face eu cu copiii acolo daca e aglomerat, ori da vreo zapada si vine zvonul ca la Valcea e blocata soseaua etc etc , cine obisnuieste sa se spovedeasca stie despre ce vorbesc
In mod clar, cand plec, totdeauna, dar absolut toata lumea e suparata pe mine ca "tocmai acum mi-am gasit sa plec, cum aleg eu tocmai momentele astea"bineinteles, cand vin, furtuna a trecut
Saptamana asta, de pilda, a venit mama de la tara, cu o masea umflata, de marti am fos in fiecare zi cu ea la stomatolog, in fiecare zi a fost mai rau...si fireste mama nu vede cu ochi buni plecarile mele la manastire , dar de obicei evit sa-i spun cand plec. Acum parca e ceva mai bine, maine se duce iar la dintar, singura de data asta, ca eu m-am hotarat sa nu tin nici de data asta cont de...cursul evenimentelor...si sa vedeti ca de maine totul va fi bine

Joanna, te credeam fata serioasa, da vad ca nu esti... ma lua un val de ingamfare, cand ma vazui citata la "fraze celebre" ...si tocmai reusise Denizel sa ma smereasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

de la laurentiu dumitru...

Rugați-vă pentru Sorin

Mulți tineri, profesori, creștini din Galati sunt alături de SORIN - un tânar de 18 ani, elev la cel mai bun liceu din oraș, care în urma unui efort fizic (la o banală oră de educație fizică) a suferit un atac cerebral și a intrat în comă. Să ne unim rugăciunile pentru el! Nu merită să moară… e un tânăr nevinovat, un suflet bun, curat, cuminte… fără ifosele, bravările pe care majoritatea tinerilor de vârsta lui le manifestă. În timp ce vă scriu am primit un mesaj că și maicile de la M-rea Techirghiol împreună cu părintele Arsenie Papacioc se roagă pentru el…
Încă o dată vă rog, rugați-vă pentru Sorin!
Dați pomelnice pentru el, postați anunțul acesta pe forumurile ortodoxe și faceți ce mai știți!…Cât ne stă în putință, să-l ajutăm pentru că-l iubim și-l vrem împreună mergător cu noi pe Cale. Doamne ajută!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

de la laurentiu dumitru...

Rugați-vă pentru Sorin

Nu merită să moară… e un tânăr nevinovat, un suflet bun, curat, cuminte… fără ifosele, bravările pe care majoritatea tinerilor de vârsta lui le manifestă.

Amuzanta stare duhovniceasca. Acest Sorin nu merita sa moara, pentru un altul cu ifose si teribilisme te mai gindesti daca sa te rogi sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:

Joanna, te credeam fata serioasa, da vad ca nu esti... ma lua un val de ingamfare, cand ma vazui citata la "fraze celebre" ...si tocmai reusise Denizel sa ma smereasca

Sa-i transmit pastorului bisericii pe care o frecventeaza acest lucru? Sa se ia masuri ca vad ca denizel isi face de cap. Asa ceva.....

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:

hai sa va spun o questie draguta, ca sa-mi ocup timpul, ca am prea mult poate citeste si Nicol (cred ca asa am retinut c-o cheama pe fata care vrea sa ajunga la Pr Arsenie la Prislop) si se destinde un pic
Eu m-am obisnuit ca atunci cand ma pregatesc sa ajung la Frasinei, sa mi se-ntample ceva: ori copiii se imbolnavesc, ori apare ceva care-i musai sa fac chiar in ziua aia, ori m-apuca insomniile ca ce-oi face eu cu copiii acolo daca e aglomerat, ori da vreo zapada si vine zvonul ca la Valcea e blocata soseaua etc etc , cine obisnuieste sa se spovedeasca stie despre ce vorbesc
In mod clar, cand plec, totdeauna, dar absolut toata lumea e suparata pe mine ca "tocmai acum mi-am gasit sa plec, cum aleg eu tocmai momentele astea"bineinteles, cand vin, furtuna a trecut
Saptamana asta, de pilda, a venit mama de la tara, cu o masea umflata, de marti am fos in fiecare zi cu ea la stomatolog, in fiecare zi a fost mai rau...si fireste mama nu vede cu ochi buni plecarile mele la manastire , dar de obicei evit sa-i spun cand plec. Acum parca e ceva mai bine, maine se duce iar la dintar, singura de data asta, ca eu m-am hotarat sa nu tin nici de data asta cont de...cursul evenimentelor...si sa vedeti ca de maine totul va fi bine

Iubita, ma bucur tare mult sa citesc randurile tale si sa vad ca si la altii apar ispite cand e vorba de mers la manastire...cu ceva timp in urma m-au chemat niste prieteni intr-un pelerinaj super: man. Rohia, man. Bistrita...locuri unde nu stiu daca o sa ajung curand, DAR ce sa vedeti, s-a opus si maica-mea (ca cine sunt prietenii respectivi, ca sunt seriosi sau nu, etc), plus ca nepoata-mea dadea test la engleza si vroia sa fiu langa ea si uite-asa am renuntat. Dar atat de mult imi doream sa merg, ca aerul pe care il respir !!

Acum, vorba Doinei, nu o sa mai iau nimic in seama si sper din tot sufletul ca o sa ajung la Prislop. Desi parca vad ca iar intervine ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Nicol,tine-te tare si du-te,ca indata te mariti,vin copiii si o sa pleci si mai greu de-acasa.
Gandacelu, Cum merge cu revista,te-ai apucat de nr.2?
Doina,Dumnezeu sa te ajute sa ajungi!Si eu intentionez sa merg maine la parintele,sper sa nu intervina nimic.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput