Cum arata Dumnezeul tau?
Raspunsuri - Pagina 8
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by aduscaquote:fetele de pe DC www.youtube.com/watch?v=4Y33-RHhfho&search=alla" target="_blank">sexy babuscaViata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Originally posted by iren
va rog sa continuatzi
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"In aceste vremuri,
cineva nu poate fi crestin cu jumatate de inima,
ci fie in intregime, fie deloc."
Serafim Rose
iren spune:
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
yank spune:
quote:
Originally posted by adusca
si io cum is facuta dupa chipul si asemanarea lui, normal ca-s si io atee.
ce ma mira pe mine e ca in Romania acest lucru e de necrezut: "cum adica sa nu crezi?"
am mai povestit asta pe forum, redau ca mi-e lene sa scriu iar:
vine un client cat eram io in pravalie si ma saluta: "Hristos a inviat"
n-am ce face si-i raspund: "asa cica, nu-mi dau cu parerea"
el: "aaaa, sunteti de alta religie"
io: "nu, sunt atee"
el: "inteleg, faceti parte dintr-o secta"
io: "nuuuuuuu, suuuuuuuunt ateeeeeeee"
el: "da, am inteles, credeti in alceva"
io: "nu dom'le, nu cred in nimic"
el: "adica, aveti alta credinta, am priceput, baptista cumva?"
io: "dom'le, daca ziceam ca-s agnostica te bagam in ceata, asa-i?"
el: "a? ce-ati zis?"
io: "adevarat a'nviat"
fetele de pe DC www.youtube.com/watch?v=4Y33-RHhfho&search=alla" target="_blank">sexy babusca
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Precis nu ai magazin pe Magheru!
Si acum on topic:
Ar trebui sa facem o sedinta de spiritism si sa il chemam pe Moise,el ne-ar spune cum arata,cu toate ca l-a vazut pe Dzeu intors cu spatele.Se pare ca nu il poti privi din fata,singurul Moise caruia ia dat voie sa il vada.Sa impamantenit ideea ca Dumnezeu trebuie sa fie un barbat.Nu este,nu este nici barbat nici femeie,este ALfa si Omega in acelasi timp (dupa a mea parere mai mult Alfa) nu are o forma,este o forta care nu are nimic material.
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by yank
Si acum on topic:
Ar trebui sa facem o sedinta de spiritism si sa il chemam pe Moise,el ne-ar spune cum arata,cu toate ca l-a vazut pe Dzeu intors cu spatele.Se pare ca nu il poti privi din fata,singurul Moise caruia ia dat voie sa il vada.Sa impamantenit ideea ca Dumnezeu trebuie sa fie un barbat.Nu este,nu este nici barbat nici femeie,este ALfa si Omega in acelasi timp (dupa a mea parere mai mult Alfa) nu are o forma,este o forta care nu are nimic material.
Life`s a bitch and then you die
Avand in vedere ca Moise e acum deja langa Dumnezeu, fiind inviat (dupa cum relateaza NT -nu ca tu crezi in asta, da ca idee)- ah, cate dispute teologice a creat teoria asta- sedinta de spiritism ar fi fara succes
I plan on living forever. So far, so good
ymcar spune:
Imi dau si eu cu parerea... sa le luam pe rand:
-Preotii. Nu neg ca exista exceptii, preoti cu har si cu credinta. Dar majoritatea sunt niste impostori, niste hoti, niste oameni fara Dumnezeu. Vreti exemple? Incepand cu colonelul Teoctist(sau e deja general?), toti marii bisericii ortodoxe romane plini de averi si terminand cu pedofilii catolici din SUA s.a.m.d. Si in biserica, precum si in politica e lupta pentru ciolan, putere, avere. In facultatea de teologie e probabil cea mai mare mafie din toate facultatile din Romania. Exemplul lui peste! Stiu, o sa mi se raspunda ceva cu "nu face ce face popa, fa ce zice popa". Dar ma indoiesc ca astia pot fi numiti trimisii lui Dumnezeu!
-Biserica (institutie). Probabil cea mai puternica institurie transnationala din lume si cea mai bogata. De-a lungul veacurilor si-a schimbat discursul si metodele. Autor de genocid in timpul cruciadelor, tortionar apocaliptic pe vremea inchizitiei, adopta azi o tactica in ton cu moda, mai toleranta.... Fatarnicia intruchipata care inlocuieste pe "crede si nu cerceta" si arderea pe rug a oamenilor de stiinta cu utilizarea tehnicii de ultima ora si calcularea calendarului propriu pe scule IBM. De ce se plimba papa cu masina si avionul? Sunt uneltele diavolului prin excelenta!!!! E poate singura institutie ce scapa oricarui control extern, e deasupra legilor, statelor, guvernelor, are puterea de manipula masele in interesul propriu: acapararea de averi inimaginabile si putere. Pentru care nu ezita sa genereze conflictte si razboaie chiar daca pe fata propavaduieste pacea.
-Biserica-templu are o incarcatura spirituala reala. Ma indoiesc ca e data de preotii care o "slujesc". Mai degraba de sufletul pus in ridicarea ei si de spiritele celor ce ii trec pragul gandind (aproape) toti la Dumnezeu
-biblia e o colectie de scrieri pe care anumiti capi ai bisericii au hotarat sa le pastreze pentru ca se potriveau intereselor lor, in timp ce alte scrieri au fost vanate si distruse. Nu avem nici o gatantie ca aceste scrieri au vreo legatura cu Dumnezeu, ba mai mult sunt multe aspecte care se bat cap in cap sau care se stie cu precizie ca sunt incorecte istoric. Un text oarecare impus constiintei oamenilor, ba cu forta, ba prin viclenie de mamutul fara coloana vertebrala numit biserica.
-Dumnezeu cel unic nu cred ca are legatura nici cu biserica, nici cu religiile si nici cu popii. E ceva ce depaseste puterea noastra de cunoastere si intelegere. E mai presus de interesele bisericii si de hotiile popilor, de istorisirile bibliei. Depinde de fiecare cat crede, cat simte, cat se apropie de spiritul Lui.
Din punctul meu de vedere nu ii faci pe plac lui Dumnezeu mergand la biserica, dand bani bisericii, rugandu-te in biserica. Ci avand constiinta curata, facand bine direct celor care chiar au nevoie, dovedind omenie, toleranta, fiind cinstit fata de ceilalti. Si majoritatea oamenilor sunt foarte departe de asta.
Life stinks
mihaela_80 spune:
ymcar,
cu exceptia ultimului rand sunt foarte de acord cu tine. si mai adaug ceva: presupunand ca exista Diavolul ( o forta a Raului, preocupata sa ne ispiteasca pe noi etc), de ce sa nu luam in calcul ca si-ar putea baga coada chiar in biserica, scripturi, mesaje ale preotilor etc.
ba chiar e demonstrat ( vezi inchizitia, misoginismul bisericii, comportamentul unor preoti)
si inca ceva: mi se pare total lipsit de logica si chiar si de bun-simt, sa fiu sincera, ca Iuda sa fie considerat cel mai nenorocit om din istorie, etc, etc, pentru ca a implinit, de fapt , voia lui Dumnezeu (ma refer la adevarul biblic si nu la adevarul in sine). Adica, Dumnezeu isi trimite fiul pe pamant sa se jertfeasca pentru oameni, ii si spune ca trebuie sa faca chestia asta, ba chiar ii indica faptul ca va muri pe cruce. Avea sa se intample oricum, nu? Ba chiar fiul isi dorea ca agonia asteptarii sa se incheie odata.
Si atunci de ce sa ne suparam pe Iuda pentru ca le-a indicat soldatilor locul in care se afla Isus?
Fara "tradarea" lui totul ar fi avut alt curs? Sau l-ar fi prins soldatii oricukm a doua zi in timpul unei predici in multime?
addinel spune:
www.costinkara.go.ro/Ai_sa_fugi/" target="_blank">http://www.costinkara.go.ro/Ai_sa_fugi/
referitor la acest topic... cati ati fugi?
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
ymcar spune:
Pai eu as fugi imediat din urmatorul motiv: daca acel scenariu chiar s-ar intampla sansele ca eventualul glonte sa fie incasat pentru Hristos sunt zero. Ar fi de fapt un glonte incasat pentru ca doi dezaxati s-au apucat sa se creada mana lui Dumnezeu. Eu ma indoiesc ca Dumnezeu ar folosi mitraliera, asa cum ma indoiesc ca El ar fi fost vreodata de acord cu cruciadele, inchizitia si multe altele.
Life stinks
addinel spune:
quote:
Originally posted by ymcar
Pai eu as fugi imediat din urmatorul motiv: daca acel scenariu chiar s-ar intampla sansele ca eventualul glonte sa fie incasat pentru Hristos sunt zero. Ar fi de fapt un glonte incasat pentru ca doi dezaxati s-au apucat sa se creada mana lui Dumnezeu. Eu ma indoiesc ca Dumnezeu ar folosi mitraliera, asa cum ma indoiesc ca El ar fi fost vreodata de acord cu cruciadele, inchizitia si multe altele.
Life stinks
ymcar, ai luat-o la modul propriu... intrebarea mea era la figurat... adica: cam cati dintre cei care propovaduiesc (prea tare) si fac un caz din credinta lor ar fi in stare sa fac vreun sacrificiu real pentru biserica/ dumnezeire.
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
gandacelu spune:
un link interesant:
http://saraca.1plan.net/biblioteca/ultima_rebeliune_adevarata.htm
cateva fragmente pentru a va deschide apetitul:
„Ateismul”, scria in anii de mai apoi parintele Serafim, „adevaratul ateism „existential” arzand de ura impotriva unui Dumnezeu aparent nedrept sau nemilostiv, este o stare spirituala; este o incercare reala de lupta cu adevaratul Dumnezeu, ale Carui cai sunt atat de inexplicabile chiar si pentru cei foarte credinciosi, si se cunoaste ca nu doar o data s-a sfarsit intr-o viziune orbitoare a Lui, Cel pe care adevaratul ateu il cauta in realitate. Hristos este Cel ce lucreaza in sufletele acestea. Antihristul nu este de gasit in marii contestatari, ci in micii sustinatori, al caror Hristos se afla doar pe buze. Nietzsche, numindu-se pe sine Antihrist, si-a dovedit astfel nutrirea intensa pentru Hristos...”
In jurnalul sau, parintele Serafim scria: „Noi, cei ce ne zicem crestini, nu trebuie sa asteptam nimic altceva decat sa fim rastigniti. Caci a fi crestin inseamna a te rastigni, in aceste vremuri si in oricare alte vremuri, de cand Hristos a venit intaia data. Viata Sa este model – si avertisment – pentru noi toti. Trebuie sa fim rastigniti individual, mistic, caci rastignirea deplina este singura cale catre inviere. Daca vom invia cu Hristos, trebuie mai intai sa ne smerim impreuna cu El – chiar pana la umilinta cea din urma, cea de a fi inghititi si scuipati afara de lumea cea neintelegatoare.”
„Si trebuie sa fim rastigniti la vedere, in ochii lumii, caci Imparatia lui Hristos nu este din aceasta lume, si lumea nu o poate primi, nici macar un singur reprezentant al ei, nici pentru o singura clipa. Lumea il poate accepta doar pe Antihrist, acum sau in orice alta vreme.”
„Nu-i de mirare, atunci, ca este dificil sa fii crestin – nu este dificil, este imposibil. Nimeni nu poate accepta cu buna-stiinta un mod de viata care, cu cat este trait mai autentic, cu atat mai mult duce spre auto-distrugere. Si din aceasta cauza ne razvratim mereu, incercam sa ne usuram viata, incercam sa fim crestini pe jumatate, incercam sa dobandim ce-i mai bun din ambele lumi. Trebuie pana la urma sa alegem – fericirea noastra zace intr-una din cele doua lumi, nu in ambele.”