Clubul moldovencelor de peste Prut (28)
Raspunsuri - Pagina 5
CristinaGoji spune:
Diana(Doroti) Mult succes, sa ai nastere usoara, iti tin pumnii, sa ne anunte sotul cand ajunge acasa dupa ce nasti!
Rodica Vasea demult nu mai e in Cluj, a facut rezidentiatul in Chisinau. De ginceoloaga moldoveanca - cred ca e vorba de Svetlana Chetrari, o stiu pe ea, si e tare dreaguta. Am mai fost pe la ea la consult. Dar o cunoscuta de-a mea trebuia sa nasca cu ea, si tocmai atunci i s-a imbolnavit baietelul si n-o putut veni la nastere. Apoi tare urat s-o mai purtat cu cunoscuta asta a mea la spital. Nu zic ca-i vinovata doctorita ca i s-o imbolnavit copilul, dar cine stie daca nu se intampla si la mine asa. MAi ales am auzit ca sotul doctoritei e cam bolnav, nu stiu daca e adevarat. Asa ca nu vreau sa risc sa raman fara doctorita la nastere. Da tu oricum intreaba de cine-i vorba, poate e alta doctorita. Merci.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_goji/album?.dir=3929
bb in burtik 17+
doroti_5 spune:
fetelor sun la ambulanta si ma duc la spital
doroti_5 39+5 cu Natalita-Elena
evolutia bebe
foto mami pina la bb si dupa
alionushca spune:
Salutare fete dragi si scumpe.
Nu aduc scuze ca de mult nu am intrat -pentru ca-i clar sunt o nerusinata
Doroti sa dea dumnezeu sa fie totul bine, sa ai o nastere usoara si sa-ti mai doresti vreo trei bebelusi in viitor
Helga cumnata mea lucreaza intr-o farmacie - si am s-o intreb azi daca a intilnit ea teste de ovulatie. da de ce nu incerci sa telefonezi la farmaciile Felicia - ei trebuie sa aiba de toate, sau Orient - sunt doar retele de farmacii foarte mari. Nu am utilizat teste de ovulatie nici temperatura bazala nu o calculez pentru ca sunt lenoasa si ma trezesc tirziu, ma orientez dupa mucusul cervical - cred ca e o metoda buna. Si au putea sa urmaresti ovulatia la ecograf, desi aceasta implica si cheltuieli in plus.
Lia_c am citit ca esti multumita de medicul ginecolog la care mergi, imi poti spune daca poate oricine sa mearga la ea, m-ar interesa aceasta informatie cum as putea sa ma adresez la ea. Eu am probleme cu medicii ginecologi - in juma de ani am trecut prin trei, acum sunt la extramed - dar nu cred ca am sa incalzesc locul - nu prea ii plac dlui Gatcan paciente care stiu putin mai multe decit ar vrea el - a facut ochi patrati cind am solicita o colposcopie, ca de unde eu stiu de asa ceva -frumos din partea lui , tinind cont de faptul ca eu nu dau aproape de loc intrebari - pina ce nu am nevoie - pai daca as mai da cred ca ma scoate pe fereastra.
Hai sa va povestesc ce m-a distrat ieri - am chemat un electrician de la union fenosa sa ne verifice contorul pentru ca ceva nu mergea bine.
Vine un bosorog rus - ii zic buna ziua imi raspune Zdravstvuite -se uita ca un timpit la mine si ma intreaba ...mama, papa doma ? Bine gindesc eu -am acus 25 ani, dar arat tot de 25, nu mai tinara, poate chiar mai invirsta ca eram in haine de casa, in halat si cu parul ciufulit si nu aveam cum sa am mai putin.Si urmeaza discutia
-- Nu este suficienta prezenta mea?
-EL- citi ani ai /in rusa evident, eu in romina evident ca in rusa ma c-am bilbii/
- are vreo importanta virsta mea in repararea contorului
- el inervat la culme - eu trebuie sa stiu daca aveti capacitate de exercitiu sau nu, adica daca aveti mai mult de 18 ani ca aici trebuie de semnat un proces -verbal
- 24 ani
-horosho, pristupim
mai fetelor am inhatat un compliment de la bosorog -nu am mai mult de 17 ani - mosu cred ca suferea de miopie de ultimul si cel mai grav grad, da iaca in suruburi si contor vedea foarte bine.
Aliona
Balbina spune:
Aliona, super tare faza cu bosorogul! Eu zic ca tre sa te bucuri ca lumea te vede asa tinara
Ai pomenit un nume de medic, Gatcan, imi suna cunoscut. Cind traiam la Dubasari, aveam un coleg de clasa, Dan Gatcan, tatal caruia era medic, dar nu mai tin minte in ce specialitate. Din cauza razboilui s-au mutat la Chisinau, apoi n-am mai auzit de ei.
------------------
Numai bine,
Natalia
alincic spune:
Salutare la toate fetele frumoase si tinere!!!!!
Cum va simtiti voi ,caci pe mine timpul asta ma omoara,am dureri de cap aproape zilnic
Dar sa trec mai la subiecte,caci acus apare ceva si nu mai reusesc sa scriu...
BALBINA Eu am auzit la emisiunea cu Lorena Bogza,ca domnul Gatcan a trait si lucrat (daca nu ma insel) la Dubasari,asa ca poate ,sau chiar, ai fost intr-o clasa cu fiul renumitului medic Gatcan
HELGA as dori si eu un test p/u ovulatie,daca gasesti,dane de stire.Dar aici la DC,gasesti un test de calculare a ovulatiei,introduci datele primei zile de menstuatie si apare data ovulatiei,nu stiu cit e de sigur,si as VREA SA STIU cite zile dureaza OVULATIA.
DACA CINEVA STIE VA ROG
DOROTI imi pare rau ca tirziu am deschis si esti cred ca la maternitate deja
Dar oricum iti doresc o nastere usoara,
si am vrut sa va sugerez si la celelalte,Eu la ultima nastere,trvaliul l-am suportat pe o minge mare de cauciuc,cind veneau durerile,ma asezam pe minge si saream un pic,dar sotul ma tinea de spate,caci eu singura nu puteam sa ma tin.
Nu degeaba se spune AJUTORUL POTRIVIT, a fost foarte bravo,moasa spunea ca se pricepe bine, caci tot intreba,ba de col ba de placenta,mai pe scurt s-a specializa si in ginecologie contabilul meu.
Alina Chisinau
Sami,Evi,Lori,si taticul nostru drag
LiliaToma spune:
Diana, tinem pumnii stransi si ne rugam sa fie cat mai usor.
Alina( Davina), am vazut poza cu tortul, foarte apetisant si interesanta decorare.
Aliona( Alionusca), haioasa faza cu mosul. Eu ma bucur cand lumea ma crede ca sunt mai mica.
Alina(alincic), Cum ati ales numele la copii? Mi se pare foarte interesant Samuel. Sotul tau e strain sau moldovean?
Cristina, cu orice doctor se poate intampla ceva imprevizibil. Poate sa fie cel mai bun doctor. Bineinteles ca cel mai bine e sa nu se intample, dar eu cred ca acuma important este sa iti alegi un doctor bun. Sa stii ca poti sa il intrebi orice oricand si sa ai incredere in el. Nu ai de ales decat sa fii optimista si sa crezi ca nu va lipsi de la nasterea ta.
Nici eu nu am nascut cu doctora mea ca s-a inchis maternitatea pentru renovare, taman cand o vrut Amelia sa iasa din cuibusor( ca in mod normal reuseau aia sa termine renovarea). Dar am avut noroc sa nimeresc un doctor bun si o maternitate normala, si totul a fost ok.
Cornelia, pupici la bebelul din burtica.
Natali, ma bucur ca tortul tau le-a placut colegilor lui Dima. Nu ne-ai spus cum a reactionat Dima la modelul de decorare?
Fetelor, sotiorul meu a zis sa ma las de facut prajituri si sa ma apuc sa fac diverse salate. Asa ca iaka de azi incepem testarea diferitor retete de salate. Azi am facut: salata din piept de pui cu porumb
Reteta nu e a mea, o am de pe net, dar sincer nu stiu de la cine, poate chiar de la una dintre voi( scuzati daca am uitat).
Tot azi am facut si prajitura cu cocos, care a iesit ft buna.
Asaa, si daca tot am promis, iaka si pozele cu pantofii mei: aici si aici. MI-ar fi placut sa fie negri in totalitate, dar eram fericita ca i-am gasit si asa.
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
alincic spune:
Fetelor,mamicilor,si viitoarele mamici,cele din SUA dar si celelalte,
felicitari la toate cu Mother's Day(o iau mai devreme,caci nu stiu daca mai intru pe net pina la 14 mai),
Sa fiti mereu frumoase si sanatoase,iubite si iubitoare,sa va cresteti copilasii sanatosi,destepti,si sa aveti numai bucurie.
Lilia Toma ,cum am ales numele la copii
Sotul meu e moldovean ca si mine,dar numele Samuel l-am auzit la Romani, si cind am aflat ca vom avea un baietel,dupa multe rugaciuni,...sotul deodata a spus ca va fi Samuel.Apoi am citit ca acest nume inseamna "cel cerut de la Dumnezeu" si este si biblic.
Fetitelor ,tot sotului iam dat placerea de a alege numele,dar numai daca imi placea si mie...
Uite asa a afost
Cum e sa ai trei copii
Ce sa va spun,nu sunt singura mamica "bogata",poate sunt si altele mai cu experienta,.
Dar eu am un avantaj ca ma ajuta parintii mei foarte mult,eu practic
la bucatarie nu stau,poate doar o gustare ceva si lapticul pentru bebelusa Loredana de 7 luni.
Cind am nevoie sa ies undeva ,las copii cu buneii.Si afara la primblare cind eu nu reusesc,pe cei mari ii trimit cu bunelul.
Dar partea cu educatia si grija celei mici,imi revine mie,si sotului(partial).
Poate mai revin ,caci deja ma cheama toata lumea.Pe linga cei trei copii...si sotul cere atentie
va pe toate.
multumesc pentru informatia cu pozele,sper sa pot face ceva...
Alina Chisinau
alincic spune:
Lia C raspuns , scoala 27 apoi 70 YES OF COURSE!!!,SIGUR ca acolo am invatat,dar nu mai tin minte bine litera la clase a,b,c,?
stiu ca ultima a fost cl.8B,apoi a 9h.
Dar tu,in ce clase ai fost?
PA PA
Alina Chisinau
alionushca spune:
Alincic ovulatia, da mai bine spus ovulul traieste 24 ore, de aceea e bine sa prestezi inaintea ovulatiei si dupa - o zi. De ex. la mine ovulatia de regula este in a 13 - 14 zi a CM, eu am cu vreo 4 zile inainte de 13 si doar cu una dupa 14, poate ar fi fost ma bine inca o zi - da si-o scos capul frumusetea de candidoza cu cele mai urite manifestari
Sanatate multa multa tie si boboceilor tai - mamicuta cu trei copii e foarte frumos
Aliona