Oradea (11)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Bine ai revenit! Ma gandeam eu c-ati fost plecati de nu ati mai dat un semn.
Stii ca am discutat de majorarea sal minim la 370. Am sa fac acte aditionale cu incepere la 1 iunie, asa mi s-a spus, dupa o discutie cu sefa ITM. Atatea discutii au fost pe tema asta...

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mercedes - bine ati revenit , unde ati umblat ??? Pupam manuta accidentata
Simina - am admirat florile tale multicolore, tare frumoase sunt, dar mai ales ingrijite

O duminica faina sa aveti !

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

daria- am fost in felix si la soacra mea, ne am luat doar 15 zile de concediu
simina - mi a inflorit planta aceea care mi ai dat o in ghiveci, e plina cu flori si boboci violete - e superba
simina- de sal minim probabil asa e dar totusi am o nedumerire - a aparut ceva in monit oficial valabil pentru toata lumea ??? ( deci si pt institutii etc si pt cei sub 20 de angajati )

Mergi la inceput

Art. 247 din codul muncii:
"In cazul in care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramura nu exista contract colectiv de munca, se aplica contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior."

+

"Act nr. 710 din 03.04.2006 Act aditional la Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anii 2005-2006
( Publicat in MO nr. 7 partea V din 02.05.2006 )
Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei

"Art. 39. - (3) Salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de 170 de ore, in medie, este de 370 RON, adica 2,18 RON/pe ora, incepand cu data de 01 aprilie 2006. ...."
_

Conform actului aditional, data majorarii este 1 aprilie 2006. Cum s-au facut atatea tergiversari pe tema asta, am inteles ca se vor lua la ITM Bihor si acte aditionale de majorare cu 1 iunie.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

simina - si ce te faci daca la nivel superior nu este incheiat asa ceva si nici nu ai voie sa inchei contr colectiv de munca?

De ce ai scris tu ma refer la monit of stiam credeam ca a mai aparut in altul care cuprinde toti angajatorii din tara asta fie ei de stat sau privati

Mergi la inceput

Pai, mai sus de contractul colectiv de munca la nivel national nu exista. A fost si punctul de vedere al d-nei director de la ITM. A zis ca daca se merge in control la firme si nu de gaseste sal minim 370, aplica amenzi.
In alte ordine de idei, la alte puncte ITM din tara nu se mai iau contracte de munca cu sal 330.
Eu nu-mi mai bat capul.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Noah o saptamana faina tuturor, cu putina munca si muuulta odihna !

Mercedes - te rog sa-mi explici (sau daca mai stie cineva, ca io habar nu am) - ce trebuie sa fac, din 16 august tre` sa ma intorc la munca cu acte cu tot, unde trebuie sa merg si cu ce ???

Simina - tu de unde iti cumperi florile ???

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am sa fac si eu majorarile la 370 RON

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Daria, din cate stiu eu, la terminarea CIC (concediu de ingrijire copil), revii la servici cu o cerere de intoarcere din CIC, la implinirea varstei de 2 ani a Giuliei. (depusa la serviciul contabilitate). Oricum pe perioada cat ai fost in CIC, contractul tau de munca a fost suspendat.
Daca nu mai vrei sa lucrezi acolo iti faci cerere de lichidare si gata. (nu e cazul tau, cred).

Florile mele

Mergi la inceput

Daria, ma luai cu cererea si uitai ca m-ai intrebat de flori. Anul trecut imi luam flori (ghivece cu flori) de la floraria Nina din Decebal, mi-era si in drum, dar anul asta n-am prea dat pe-acolo ca mi-am schimbat locatia si cele mai multe flori achizitionate in 2006 au fost din piata Rogerius (cercelusi si diverse muscate). Desigur cand mai trec prin supermarketuri ma uit si acolo la raionul cu flori, dar cu mare atentie, pentru ca se poate da rau in bara, dat fiind ca acolo plantele nu sunt prea ingrijite (uneori chiar uitate a fi udate) si vor suferii. Daca vedeti flori frumoase in supermarketuri sigur au fost aduse recent, ca dupa 1-2 sapt de stat acolo nu prea vad multe flori sa fie in aceeasi forma.
Eu mi-am imbogatit colectia si prin schimburi de plantute/butasi cu colegii de pe forumul de plante. Am trimis colete in Judetul Vaslui si au ajuns cu bine. Mai greu cu impachetatul dar ma descurc.

Marius, cum evolueaza plantutele de la mine? Tot am vrut sa te intreb daca s-a prins butasul de muscata.
Am zis ca va arat si o libelula.
Acum, pe langa muscate, am inflorit leandrul roz batut...o mireasma!

Florile mele

Mergi la inceput