AJUTOOOR!!! Cum scot capusele de la catel?
Buna ziua, tuturor!
Am fost duminica la padure cu catelul nostru, bineinteles, si acum am descoperit cel putin doua capuse. Stiu ca se apuca ferm si se trag, dar s-a prins fiara (metis - pekinez cu soricar) si nici nu ma lasa sa ma apropii.
Ce ma sfatuiti?
Raspunsuri
igloo spune:
totul de rezolva f ushor. se ia un tampon de vata, se imbiba bine in spirt si faci dus la capusa adica storci spirt bine pe nenorocita, o atingi ushor , NU freci locul ca se rupe si nu e de bine! si vei vedea ca-i da drumu' catzelului.pentru ca e...mango.
o iei ushurel cu penseta ( pe care apoi o dezinfectezi bine de tot) si asta la vista , baby!moarte capuselor!
Ana-Maria21 spune:
Dca stiam si eu ca se desprind singure daca le faci baie cu spirt nu mai chinuiam si eu catelusul.Asta e acum stiu pentru viitor.
http://community.webshots.com/user/AnaMaria360
"Moare incet cel care nu schimba foaia atunci cand este nefericit,cel care nu risca certitudinea in favoarea incertitudinii pentru a urma un vis,moare cate un pic cel care nu-si permite macar o data in viata sa fuga de sfaturi intelepte"-Pablo Neruda
Alexa Ioana spune:
faza cu spirtul nu o stiam... oricum, ideea e ca intreaga capusa sa se desprinda de caine, si de obicei asta nu se intampla decat daca'i satula. daca nu, cand o tragi se rupe, iar aparatul bucal ramane inauntru. (dar se pare ca viciatele pot fi convinse si cu alcohol )
alexa si mami
numeioana spune:
Sincer, nu as folosi solutia cu alcool. Motivul e simplu: toti cateii, cand simt mirosul asta tare, fug, devin agitati si nu stau sa le storci tu acolo spirt. Solutia e mult mai simpla. Consta in praf de purici, presarat in zona unde e capusa. In 3-4 ore moare, apoi se usuca si cade. Si eu am un caine care pleaca de-acasa zile intregi si vine plin de capuse. Eu i le smulg cu cap cu tot (am capatat experienta de 4 ani de cand il am si tot sare gardul si pleaca dupa fete:)) si apoi ii dau cu praf de purici. daca nu merge smulsa, praful oricum isi face treaba.
Ioana
louisea spune:
stiu ca e la catel si nu pisica dar.. eu cand Bandit a avut prima data am incercat sa i-o luam si la 2 zile i-a cazut singura, se uscase
a doua oara aflasem ca nu e bine sa i-o scoti ca ele cad singure la 6-7 zile..
de cand il dam cu Frontline nu a mai avut..
------------------------
Bandit si laleaua ;-)
geba2001 spune:
Multumesc frumos pt toate sugestiile.
Dar daca pica singura nu imi ramane apoi in casa si nu se prinde iar de el?
louisea spune:
mei cica, ca nu.. noi n-am patit
mai ales daca ii dai protectie impotriva lor
poti incerca si cu spirt pus pe niste vata dar nu trage de ea puternic ci rasuceste-o cu penseta.. daca-i ramane capul acolo stiu ca e periculos.. fac rana..
------------------------
Bandit si laleaua ;-)
geba2001 spune:
L-am dat cu spirt in zonele unde sunt capusele, am mai descoperit cateva mici, dar mi-a fost frica sa trag, ca sa nu le rup si sa fac ceva mai rau...
Acum mananca Nicky, dupa ce am facut o partida de joaca cu mingea, activitatea lui preferata de seara.
Am mai descoperit doua capuse mici in zona gurii, aproape de buze.
Oricum, maine mergem la dr.
Sper sa se rezolve