PROBLEME cu MOTANUL....

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Mitele mele sunt mici, le spala mama-sa mereu si din cauza asta am avut emotii cu purecii, ca nu le puteam pune Frontline dupa ceafa, l-ar fi lins mama-sa si e nociv.
Dar in mod normal, da, se pun picaturi Frontline dupa ceafa.
Ce va mai fac motanii? Haideti la povesti noi.

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Eu frontline am luat spray. Va dati seama cum a sarit la fiecare pulverizare...daca imi aducem aminte ce bine ar fi fost!!!

Al meu motan sta lesinat de dimineata pana sera, intins cat poate pe parchet (tot nu inteleg de ce nu se muta pe gresie). Face scandal la orice mancare, nu mai vrea nici croncane nici carne. Acum am facut peste dar stiu deja ce succes va avea...la mine!

Cu cainii am batai de cap. Ar trebui sa imi dea primaria un premiu si sa imi fac drum. Ce hinghieri mai bine ma iau pe mine ca infiez tot ce misca in 4 labe!Ma duc de 2 ori pe zi sa le dau papa si apa proaspata si rece, in praf si gropoaie. Am adunat 4 fixi si altii care vin mai rar. Acum am vazut si niste pui, imi este mila de ei asa ca am sa ma duc cu 10 kg pe zi in curand. NU AM VRUT CAINI si m-am ales cu o haita!!!!! Sunt tare dulci. Acum inteleg iubitorii de caini. Cum aud motorul vin in cale si abia trec printre ei. Cand ma mut am sa ma ocup si de vaccinari si castrari ca nu am ce sa le fac. Oricum am sa tin doar unul eventual 2.

Sa va spun pe scurt povestea lor. Au fost 3 puiuti adusi de constructor. Mama lor a murit otravita si i-a salvat si pe ei din mainile vecinilor. Unul a disparut iar unul a murit dupa cateva luni. Se pare ca a mancat ceva aiurea din camp... Imi venea sa innebunesc. Era cel mai simpatic. Avea capul de vulpita si ureci de lup mai mari decat putea sa duca. A ramas unul.
In ziua cand au fost adusi un caine mai batran si aparent feroce i-a infiat. ii gaseam dormind pe el, ii spala, le lasa mancarea lui...nu am mai vazut asa ceva nici la oameni. In haita mai este unul orb respins de ceilalti. Desi treceam mai rar (sotul avea drumuri la casa) am reusit sa il fac acceptat. Ii dadeam papa intr-un colt, departe de ei. In timp a inceput sa pape langa ei desi se mai lasa cu maraituri.

PS. Craciunitza m-ai omorat cu familia Lingucescu...am ras cu lacrimi! Ii si vad jucanduse toata ziua

EMANUEL-POZE MAI VECHI
EMANUELCOWBOY
MOTIMOTANELUL
MAMI"MAMININA MEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Eu sunt putin trista dar si un pic (doar un pic) optimista in ceea ce-l priveste pe Ozzy. Peste cateva zile se intoarce sotul meu si va trebui sa vad daca-l accepta si pe motan. Sper sa ne ia "la pachet", mi-e tare drag pisoiu asta, da' sotu nu-l place

Am inima cat un purice

Ai mei au zis ca-l adopta ei, dar ei mai au doua mitze (acum 6 si cu puii mici)

pisici si floricele

Mergi la inceput

Stai ca nu mai inteleg. Ozzy l-ai luat de curand? Sonny este veterana?

Oricum ai curte si poti negocia sa il tineti afara...stii deja ca va sta in casa dar macar asa sa se simta mai bine, Sotul meu detesta pisicile, pana l-am luat pe Moti. Acum chiar dc nu recunoaste ii duce grija cand plecam, ii da papa daca nu sunt acasa... si Moti mai doarme cu el din cand in cand. Cel mai tare a fost cand s-a trezit cu el bot in bot, il mirosea si el!

EMANUEL-POZE MAI VECHI
EMANUELCOWBOY
MOTIMOTANELUL
MAMI"MAMININA MEA"

Mergi la inceput

Hi, hi, Anca, Ozzy e cu mine de 6 ani; sotul e cel nou-venit Cand l-am cunoscut pe sotul meu eu locuiam cu chirie impreuna cu Ozzy, sotul s-a mutat cu noi si n-a indraznit sa dea prea tare din bot pt ca era "la mine acasa". Ne-am casatorit, ne-am luat casa, acum cand vine in tara (e navigator) ne mutam in casa noua

Da' pentru ca acum e casa noastra, si are si el un cuvant de zis, a inceput sa se strambe la Ozzy. A zis ca macar cat e el in tara motanul ar face bine sa stea in alta parte. N-are nimic cu el in principiu, doar ca este extrem de deranjat de cat par (alb) lasa motanul meu simpatic. Chiar se inteleg bine, doar ca era circ cand stateam cu chirie: de cum intra in casa (sotul), de la usa, se desbraca de toate hainele, le baga intr-o punga, le punea pe cuier, sus, sus, sarea in niste haine de casa, iar dimineata imbracatul era o cursa contra cronometru, intolit in 2 min max si fuga repede pe usa cu o perie din aia cu lipici pt curata parul pe care apoi o strecura inapoi in casa.

Iar soacra-mea, cand intram in casa la ea, ne asterne repede pe canapea o paturica de sacrificiu pe care o arunca in balcon dupa ce plecam noi, asta ca sa nu-i umplem casa de par alb. Da' pe ea o inteleg ca are astm, face niste reactii tare nasoale la parul ala foarte fin.

Sper la mai bine pt ca in casa in care am stat cu chirie erau foarte multe covoare, presuri, perdele, cuverturi, si totul era predispus la adunat parul. Acum n-o sa avem decat max un covor, si asta cred ca la toamna, ca acum e oricum prea cald sa lasi covoarele pe jos. In rest doar parchet si gresie, poate nu s-o mai aduna atata par.

Cam asa e la noi cu pisi, daca o sa fie mai bine in noua casuta, cine stie, poate n-o sa-l mai "trimitem la bunici" pe Ozzy.

pisici si floricele

Mergi la inceput

Acum am inteles dupa ce am ras rau de tot!!!! Asta da problema. Eu am reluat cura cu ulei de cand v-am zis si voua si da rezultate, dar cum nu poti convinge bietul motan (il intelg) mai bine cauti un petshop bine dotat si vei gasi pastilite ceva impotriva caderii blaitei..sau chiar sampon desi nu stiu cat de eficient ar putea fi.

Daca spui ca ca nu ai covoare va fi mai usor insa pe haine tot se pune. Pisicutelor le cade parul mai ales vara deci nici perioada nu te ajuta. Mai sunt in pericol canapelele si draperiile, maicamea curata draperiile 3 ore ca sa ia parul si se punea altul in 2 zile.

Daca ai parchet laminat cam atrage scame si praf, experienta personala. Abia astept sa ma mut sa-l testez si pe ala de lemn ca cu asta m-am lamurit.

Pe gresie nu se vede si nici nu atrage parul, la fel canapele din piele fie ea si ecologica si perdelele sau jaluzelele. Astea sunt super pentru posesorii de mate blanoase. Eu tin departe de el paturile, draperii nu am si cam atat. In schimb lasa mult pe jos. Eu zic sa il perii muult chiar si de 2 ori pe zi si sa incerci cu ceva medicamente, exista sigur. Nu stiu cum s-ar impaca sa stea afara daca a fost obisnuit numai in casa. Moti mai iesea pe o terasa, unde stateam inainte dar nu a incercat niciodata sa sara de acolo.

Dupamiaza ma duc sa iau papa la catei si intreb si eu la pet shop sa vad daca exista ceva sa scapam bietul motan de expulzare!!! Oricum iarna nu ai ce sa ii faci. Si sotul meu vrea mata afara din casa din cauza ca zgarie canapelele dar in conving eu...sper!!!

EMANUEL-POZE MAI VECHI
EMANUELCOWBOY
MOTIMOTANELUL
MAMI"MAMININA MEA"

Mergi la inceput

Ce fac iubitoarele de pisici?
boticelina, ce faci, a venit sotul? Cred ca un om care nu iubeste animalele nu le iubeste si gata, poti sa stai in cap si tot nu-l convingi, degeaba ii explici frumos si chinui si animalul. O solutie ar fi sa-l tii pe Ozzy in balcon cand e sotul acasa, daca ai balconul izolat si inchis, stiu pe cineva care are balcon mare cat o terasa si acolo isi tine motanul.
Noi am renuntat la covoare din acelasi disconfort, ca mereu trebuia sa le perii, dar sa stii ca nu e o solutie. Daca nu ai covoare nu inseamna ca mitele nu mai lasa par. Ele vor lasa mereu aceeasi cantitate de par si daca nu ai covoare sau draperii, parul pluteste prin casa.
Noi am pus o carpeta la intrarea in dormitor, ca dig de protectie, si mereu o curat, altfel ar fi plin de par sub pat la noi in dormitor.

Hai sa va spun ce-am patit, am plecat vineri la mama, ca a fost ziua ei, si am lasat mitele in grija unei vecine foarte amabile cu care am tinut legatura la telefon zilnic. Am venit acasa aseara si cand am deschis usa era sa lesinam: la intrare era plin de pisu si kk, mama care nu suporta animale in casa a avut un soc. Am lasat bagajele si l-am cautat pe Felix care mieuna disperat din baie, ei bine usa la baie era inchisa (oare de cand?) si litiera in baie sta, bietele mite n-au avut cum sa intre acolo si au facut pe gresia din hol, bine ca n-au facut prin casa. Felix era lesinat de foame, ca in baie nu i-a dat nimeni mancare, dupa cat de flamand era ne-am gandit ca sta nemancat de sambata. Dupa ce am curatat casa, azi-dimineata pe la 3 am incercat sa descifram misterul, de ce n-a zis vecina ca in casa e prapad? Si sotul a gasit explicatia: e asa de batrana ca n-a vazut mizeria si usa de la baie s-a inchis la furtuna, iar vecina e si surda asa ca nu l-a auzit pe Felix urland. In baie totul era rasturnat, cred ca s-a zbatut saracul sa iasa.
Azi-dimineata am tuns-o pe Otilia, arata groaznic, numai parul era de ea, in rest e slaba si amarata, abia astept sa intarce puii s-o pun pe picioare. Din cauza ca alapteaza pierdea par care se facea cocoloase asa ca am preferat s-o tund si s-o luam de la capat. Si cred ca n-o mai las sa faca pui, ca tare s-a jigarit :(

Poze

Mergi la inceput

Of saracii de ei. Cred ca au fost disperati. Voi plecati, papa nu, litiera nu...imi imaginez cat s-au chinuit. Asta este greu cu animalele cand trebuie sa pleci. Noi am fost plecati numai in weekend de cand l-am luat pe Moti dar nu vreau sa imi imaginez cum vom face cand plecam mai mult de 2 zile. Si asa ii duc grija tot timpul.

Si eu m-am gandit sa il tund iar, a inceput sa lase iar par. De la ulei este mai bine insa aspir la mai mult. I-am luat niste vitamine speciale pentru blanita sa vedem daca dau rezultate. Tu unde o tunzi pe Otilia? Acasa nu il mai tind ca a fost o drama data trecuta, nu mai am nevoie!

Boticelina ce mai face mata? Sa stii ca si al meu sot este hotarat sa il tinem pe Moti afara il inteleg dar nu ma lasa inima. Cred ca l-a simtit ca azi noapte i-a onorat pantalonii de pe scaun desi nu mai facuse in casa de mult timp

EMANUEL-COWBOY POZE VECHI
MOTIMOTANELUL
MAMI"MAMININA MEA"

Mergi la inceput

Anca, de la canicula lasa parul, asa mi-a spus veterinarul. Am tuns-o pe Otilia azi-dimineata, la veterinar, m-a costat 40 ron.
Daca mita e agitata ii face anestezie reversibila.

Si noi tot asa, numai in week-end plecam si nu am avut niciodata probleme pana acum. Daca vrei sa-l tunzi pe Moti, iti dau nr de la cabinet, e in Tineretului.

Poze

Mergi la inceput

Fetelor, a venit sotul, si am ridicat discret problema MOTAN, ceva la modul "toata lumea ii plange de mila lui Ozzy ca o sa trebuiasca sa mearga sa stea cu mama, oare o sa poata, bla, bla" la care am obtinut un ras sanatos dar si o fraza de consolare "lasa ca o sa-i fie bine, plus ca n-o sa mai vad litiera cand ma duc la baie..."; of, deci nu e numai parul.

Si oricum nu va ganditi ca la mama mea motanu' o sa fie mai putin razgaiat; mama le lasa in casa, le gateste, le periaza, le pupa, nu va inchipuiti ca o sa doarma in shura. Plus ca iarna vin iar in oras, la apartament, ca ai mei stau in casa de vacanta care iarna nu e locuibila, deci se muta casa cu catel si purcel la oras.

Craciunitza, si eu am patit la fel ca tine in primul weekend cand l-am lasat pe Ozzy singur acasa. De atunci, pe langa faptul ca incerc sa proptesc usa, mai pun si un burete tare intre tocul usii si usa, jos langa balama, ca nici daca vine cineva in vizita sa nu poata sa inchida usa de la baie. Nasol ca Ozzy s-a tinut 2 zile, n-a facut nimic, cand am venit acasa si am deschis usa de la baie cred ca stat 10 minute la nisip.

pisici si floricele

Mergi la inceput