PROBLEME cu MOTANUL....
Raspunsuri - Pagina 13
ancamironiuc spune:
Craciunitza nici lui Moti nu i-a trecut. Il dau cu crema o perioada, trece un pic si o ia de la capat.
Cred ca singura solutie este cea cu spalatul ochilor chiar si cu ceai de musetel si apoi dat un pic de unguent exact la coltul intern. Insa nu cred ca va scapa de tot, sa nu ii mai curga. Persanele au si ochii foarte mari si le intra praf, par etc. Daca mai punem si nasul turtit cred ca este destul de normal sa aiba acea scurgere.Am ajuns la ce ti-a zis veterinarul....
Curte cam deloc...350m insa nu este imprejmuit asa ca au ditamai campul drept curte! Ieri m-am suparat ca s-a dus sotul meu sa le duca mancare si a lasat sacii la muncitori. Acestia i-au zis ca ii dau numai celui mic, adus de un prieten ca sa nu ii obisnuiasca pe toti ca mai vin si altii..! Acum aia saracii se uita la croncane de la distanta si ma intrebe de unde sa vin altii??? Este camp de camp si nu ajung asa usor. Nu oi saraci de la 3 croncane... azi ma duc sa le dau tot eu
Yank am revenit la sentimente mai bune. Am combinat cam tot ce s-a scris pe aici de la lamaie la rasfatul matei si acum rar sa ne onoreze casa. Drama este ca il vom muta iar insa aici va avea si curte...este dornic sa stea afara dar ii este frica daca vede spatii deschise. Il voi obisnui treptat. Acum sta pe geam si unde stateam inainte iesea chiar pe o platrforma a blocului si cand se plictisea sarea inapoi pe geam! Cred ca si asta a fost un motiv de suparare..
ANCA si EMA EMANUEL
craciunitza spune:
Cu apa am rezolvat-o, da' cu mancarea cum fac? Am impresia ca nu le mai ajunge laptele de la maica-sa, cand incep sa le dau papa? Ieri le-am pus putin lapte si i-am bagat cu boticul, nu au vrut. Da' fata cam mitaie si cred ca de foame.
Anca, am schimbat nisipul, am luat boabe din acelea transparente, sunt foarte bune, nu mai miroase absolut deloc.
Si am o mare problema, motanul vecinului imi stropeste usa
Nu certati copiii cand viseaza!
Mitele iubitele
energy spune:
nu stiu unde sa postez ca nu mai vad rubrica de animale la prieteni dintotdeauna
donez pui de pisica:
deparazitat, curat, face NUMAI la tavita, mananca orice tip de hrana inclusiv uscata (bobitze)
oferim pachet promotional , are in dotare: castroane apa si hrana, tavita pentru granule, lopatica (ferplast!),
voi mai achizitiona una bucata ham + lesa si ma voi ocupa de vaccinare.
nu are nevoie decat de un camin. Daca se ofera sa-l ia o persoana cu venituri modeste, ma pot ocupa financiar si de sterilizare (operatie plus antibiotice, tot-tot) la varsta de un an (cand se poate steriliza, daca bineinteles se doreste acest lucru)
este foarte cuminte, cred ca intr-adevar poarta noroc si este incarcata cu energie pozitiva pentru ca a supravietuit printr-un miracol, a 9-a viata, nici acum nu-mi explic cum a scapat.
fiind pisica si nu caine, prezinta doua avantaje uriase:
1. nu trebuie scos afara si plimbat (face la tavita, deci poate fi lasat singur acasa toata ziua)
2. se spala singur, nu-i nevoie de baie generala ( orice pisica hranita normal, adica bine hranita, se spala si e foarte curata, are blana impecabila, doar pisicile nemancate nu se spala si sunt murdare)
pe Reno nu-l pot tine mai mult de o luna din considerentele bine stiute - stau in apt. de bloc si mai am un caine si o pisica.
Principalele motive pentru care parintii sunt de acord cu adoptia unei pisici
Parintii care nu se opun sau chiar aproba entuziast adoptia unei pisici o fac din mai multe motive - in general, ei insisi iubesc animalele si au crescut cu un animal de casa; unii considera, pe buna dreptate, ca o pisica este un mod eficient de a deprinde copilul sa isi asume responsabilitati si sa pretuiasca viata in toate formele ei.
poze cu el:
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=552239895&security=yoQHlY
boticelina spune:
Craciunitza, noi am crescut foarte multe generatii de puiuti (avem o birmaneza care are 11 ani si vreo 55 de pui facuti) care n-a avut niciodata mai mult de 2 kg, cu toate vitamenele cu care am pompat-o, asa ca dupa trei saptamani de alaptat nu mai duce, puii - de obicei 4 - mor de foame. Le dam inca vreo 3-4 saptamani lapte (facut din lapte praf) sau laptic de vaca integral, cu seringa, fara ac si in functie de varsta le maresc portia, de la 2 ml pe zi/pui pana la doua seringi per capita . Asta pana se prind cum e cu mancarea solida (de fapt carnita, ficatei, inimioare pasate)
Of ce frumusele sunt (si noi avem puiuti acum (4) si tare mi-s dragi. Nu dai un puiut din ai tai? Sotul celei mai bune prietene e disperat, isi doreste o persana din copilarie, nu stie ce sa mai faca, tot amana sa accepte o pisica in speranta ca o sa aiba o persana.
Of, ce le-as mai smotoci. Felix rules!
@na spune:
Energy, incearca si la "Discutii generale" si aici http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59427.
Sper sa ai mai mult noroc decat mine.
pentru felul in care gandesti!
ancamironiuc spune:
Craciunitza nu am incercat acel nisip dar am sa o fac chiar maine ca mi s-a terminat! Am ajuns la un sac la 10 zile in loc de un sac pe luna. Si eu as incerca tot cu laptic cu seringa. Am mai facut lucrul asta cu puiuti de pe strada si a mers insa aceia erau disperati de foame. Umezestele un pic boticul si poate ii convingi. Este posibil sa nu le mai ajunga ca sunt deja maricei si spuneai ca sunt si mancaciosi. Si varianta laptelui praf nu cred ca este rea, cine stie ce gusturi au
Incearca sa dai cu lamaie unde face motanul vecinului, la mine a mers cu acel spray si miroase a lamaie, rau de tot! Stii ca si fetele tot de lamaie au spus si de otet ca sa scot mirosul, si a functionat.
Boticelina tare il inteleg pe sotul prietenei tale ca si eu mi-am dorit persane de cand ma stiu, au ceva special, aerul acela de mari feline...nu stiu, eu cel putin sunt fan persane!!!!!
Energy din pacate eu chiar nu stiu pe nimeni, toti fug de pisicute si vor caine uitand de acele avantaje pe care le scriai chiar tu. Poate intra cineva pe aici dar si eu zic sa incerci si la generale. Exista din pacate o conceptie aiurita a faptului ca pisicile nu isi iubesc stapanii ca un caine...nici nu comentez ca mi se pare ridicol!
ANCA si EMA EMANUEL
craciunitza spune:
Boticelina, ba da, ii dau pe amandoi, dar numai la persoane care iubesc mitele, pentru ca persanele mele sunt obisnuite sa fie alintate, mangaiate, puii mitelor mele cresc intr-o atmosfera de dragalasenie continua, nu as vrea sa ajunga la cineva care sa nu le inteleaga sau, mai rau, sa le bata.
Fata, cea albastra, este de-o fitosenie rar intalnita, asta cred ca daca nu se simte iubita moare de inima rea, asa de alintata e. Baiatul, cel alb, este jucaus si n-are stare. Dar deocamdata sunt prea mici, au abia 1 luna :)
Astazi le iau ficat de pui si lapte, sa vedem, i-am mai bagat cu boticul in farfuria cu lapte dar nu au vrut.
Mitele iubitele
boticelina spune:
Craciunitza, pleease, vreau sa fiu prima pe lista, vin si-l iau de la Bucuresti (sau poate mai tragi o fuga prin Bulgaria si-l lasi in drum).
Prietenul meu este profesor, a crescut si el generatii intregi de mitze, le iubeste in disperare, nu au copii si-s doresc o pisica pt ca ultima, Olguta, i-a fost furata. Am incercat sa-i plasez motanul meu (pt ca sotul meu nu-l iubeste) si mi-a zis ca asteapta o persana. Nu stie de unde dar a zis ca sigur va avea o persana, e visul lui si ea-l va gasi.
Cam idealist tipu' da'i tare simpatic! Daca te gandesti ca-i un plasament bun pt pisicanii mici da-mi de stire.
pisici si floricele
craciunitza spune:
Sta cumva la casa prietenul tau? Pentru ca mitele astea nu au voie afara. Pentru inceput arata-i prietenului tau mitele, sa fii sigura ca asta vrea.
Ce are sotul tau cu motanul, ce-l deranjeaza?
Mitele iubitele
boticelina spune:
Nu, stau la bloc, si creste psici de la 4 ani (acum are 30). Era singurul tip din scoala cu care mergeam de ingrijeam toate animalele fara capatai din cartier, are un suflet de aur. Si pe motanul meu il adora dar ezita sa-l ia pt ca tinjeste dupa o persana. O sa-i trimit pozele puiutilor tai sa le vada, sa stii ca n-ara pretentie sa fie motanul sau pisica, desi fetita e superba (parerea mea).
Cat despre motanul meu (cel alb din pozutele de la semnatura) sotul nu-l iubeste pt ca lasa foarte mult par. Si cand zic foarte mult, inseamna fooooarte mult. Eu m-am obisnuit, la fel si ai mei, dar sotul face cu nervii cand deschide frigiderul si gaseste par pe diverse produse. Pare de necrezut dar s-a intamplat. Orice am incercat, n-am reusit sa-i stopam caderea parului. Cred ca-i creste mult si repede ca dupa mintea mea pana acuma trebuia sa fie chel.
Oricum, am gasit o solutie de compromis, il tin ai mei cat e sotul in tara si il iau eu cat e el plecat, deci frumusanul meu alb va sta mai mult cu mine. (sotul e navigator si a fost de acord cu solutia asta, dar eu sper sa-l conving sa-l accepte si in rest, si o sa renunt la pus covoare in noul apartament in care urmeaza sa ne mutam) Om trai si om vedea.
pisici si floricele