Cerinte post adoptie!! Care este scopul???
Raspunsuri - Pagina 2
claudia_a spune:
Nu stiu ce sa zic... conteaza foarte mult felul in care comunici cu asistentul social! La noi nu este aceeasi persoana ca in derularea adoptiei... ba chiar sunt 2 tipe noi de cam 50 ani, care probabil au luat dorinta de a pune o poza la dosar ca ceva obligatoriu .... vom vedea la urmatoarea intalnire!
Bine ca m-am lamurit ca nu e o obligatie si ca atare consider cum cred eu de cuviinta! Eu sunt mai sceptica de felul meu si daca nu a existat transparenta si intelegere pe timpul "colaborarii" cu directia, nu poate exista nici acum deschidere!
In ce priveste Aissa perioada dintre hotarare si certificatul de nastere... nu stiu care ar fi diferenta... cam tot aia este hotararea a fost cu 3saptamani inainte de certificatul de nastere... asa ca nu e mare perioada... sau nu am inteles eu de care hotarare e vorba...cea finala???
www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana
aissa spune:
Claudia au fost 3 saptamani la noi sa zicem (nu mai stiu exact, dar totusi cred ca mai mult ca pana a sosit, pana a devenit irevocabila...), dar stiu multe cazuri care au trebuit sa refaca hotararea pt. ca a venit gresita, caz in care au deschis alta actiune, au asteptat iar....asa ca nu mi s-ar parea corect sa se numere de la data certificatului ci de la data hotararii finale.
In fine, nu conteaza.
Intr-adevar, eu am zis mereu ca e foarte importanta relatia cu asistentul, la noi norocul a facut ca asistenta care ne-a atestat sa se ocupe acum de post adoptie asa ca tot cu ea lucram. Dar nu e, in mod cert, o obligatie din partea ta sa dai poza.
Cristina si Ale (30.09.2004)
valiburu spune:
Claudia,noi suntem tot din Galati,am finalizat adoptia,dar asistenta noastra sociala nu a solicitat nici o poza cu Iustin.Dincolo de toate aceste probleme,aveti o fetita nemaipomenita !
Andreea_k spune:
Sunt un car de nervi .
M-au sunat de la DPC ca tre sa vina in vizita post adoptie si ca o sa-i trebuiasca :
- foto actualizata a copilului
- adeverinte de venit
- adeverinta medicala pt copil
- cazierele noastre ( aici am luat foc si mi-a zis ca nu e chiar obligatoriu dar totusi sa le facem ).
Cui i s-au mai cerut atatea prostii ? E normal sau sunt eu prea "sensibila" si ma enervez prea repede ?
Mmmaria spune:
Mie nu mi-au cerut asa ceva, in mod normal eu as cere sa imi arate reglementarea in baza careia ei solicita asa ceva. Or fi avand ei tot felul de norme interne, insa multe sunt facute aiurea...
aiuras spune:
Noua nu ne-au cerut inca nimic din cele spuse de voi, dar trebuie verificat la lege in ce temei cer aceste acte iar chestia cu fotografia este parca prea mult.
Elise spune:
da' si post adoptie n-au alta treaba decit sa emita pretentzii asupra copilului TAU?!
sa ia poza de pe webshots!
nah, ca m-am enervat
Elise & BBLisa
Alexa Ioana spune:
mai mult sau mai putin off-topic, poate incercati sa aflati si voi care'i adevarul exact... am inteles ca, daca la finalul celor 2 ani de monitorizare postadoptie, nu sunt toate in regula (rapoarte "la zi", si trimise parca si la ORA, etc), toata adoptia se poate anula... nu stiu daca'i adevarat sau nu...
si am mai inteles ca rapoartele de monitorizare se pastreaza 5 ani (sau oare 10 ??? - nu mai tin minte) dupa care se distrug... deci automat si pozele cerute.
si noi am avut prima "sedinta" de monitorizare. ne'a cerut doar poza, in rest nimic... nu prea am fost incantata sa'i dau poza, dar n'am avut incotro...
aissa spune:
La noi se apropie finisul celor 2 ani si tare sunt curioasa ce imi cer. O sa va anunt cu siguranta daca au pretentii de genul asta desi sincer...daca e la mine copilul de peste 2 ani si ultimul cazier prezentat e cel de la atestare (ca si celelalte acte de fapt) nu vad de ce mi-ar cere alte acte la FINAL. Dar nimic nu e imposibil, de aia si abia astept sa stiu ca s-a terminat si cu post-adoptia. Noua pana acum la vizite nu ne-au cerut nici un fel de acte, doar s-a facut raport.