HELP: perdelele pot fi calcate???
Raspunsuri - Pagina 2
Otilia spune:
Perdelele se spala de obicei la un program de rufe delicate, la o temperatura de 30, maximum 40°C. Dupa ce le spal asa le calc putin cu fierul, nici el nu prea fierbinte, la o steluta numai.
Daca le-ai spalat la program pentru rufe albe murdare inseamna ca sarmanele au "fiert" la 90°C (in cel mai bun caz 60, dar tot e prea mult) iar fibrele sintetice s-au topit si s-au strins. Eu nu cred ca mai poti face ceva sa repari o asemenea gafa.
Bafta la cumpararea noilor perdele si... ai grija mai bine de ele.
floricici din gradina mea
koalitza spune:
Incearca sa le calci, totusi, daca nici la a doua spalare nu se indreapta. Eu am perdele de sifon, adica materialul ala care seamana cu matasea, foarte fin si le-am calcat cu fierul la treapta de sintetic. Nu le-am udat. Au iesit bine, drepte si nici vorba sa se arda.
Bafta!
lavinai spune:
am incercat si am spalat-o din nou, tot la masina de spalat, dar cu apa rece si am pus si lenor mult la sfarsit, dar degaba!!! nu s-a indreptat deloc!!!
"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."
Lavinia: sotie alintata.....
Mada spune:
buna,
asa am stricat si eu destule lucruri, inclusiv un rand de perdele, iti spun sigur ca nu mai ai ce sa le faci, evetual sa le calci vreo 2 ore dar apreteaza-le inainte sau le dai cu spray cu apret in tp ce le calci si sa le pui.
dar tot nu vor mai fi la fel.
se mai intampla, asta e
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
karmyna spune:
Eu nu calc niciodata perdelele...
Le spal la 30 de grade shi le pun inapoi asa ude...nu mi se incretesc delok shi nici nu se vad ca sunt necalcate..
o zi buna..
papadie spune:
Daca le-ai spalat la 90 de grade sunt kaput.
Poti sa incerci sa le calci la sintetice cu fierul cu aburi.
succes!