HELP: perdelele pot fi calcate???
perdeaua poate fi calcata???
am spalat ieri toate perdelele si m-am gandit ca le-ar spala mai bine masina de spalat la un program mai lung ( program pt rufe albe foarte murdare.......) si au iesit de acolo "crete"!!! se mai poate face ceva? eventual sa le spal din nou la programul pt rufe sintetice, perdele??
HELP!!!!
Lavinia: Sotie alintata.....
Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele
Raspunsuri
daniela_b spune:
Desi nu-s eu cea mai indicata sa-ti raspund, nu-s prea mare priceputa...hai totusi sa-ti zic : eu calcam perdelele fara probleme, foloseam un pulverizator cu apa si un fier bun de calcat si voila, gata!
Numai ca imi scoteau peri albi.
Cind am cedat nervos le-am dat de pomana iar azi nici nu mai vreau sa aud cuvintul "perdele".
Insa ideea este ca: da, perdelele (acelea obinuite, despre alea vorbim, nu?) se pot calca foarte bine ( atentie la temperatura fierului de calcat) daca ai nervi de otzel!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
lavinai spune:
daniela_b, pai nu e vorba de perdelele acelea clasice, de mai demult, sunt dinastea mai finutze, fien , ca matasea!!! si sunt foarte subtiri si vaporoase, de aia mie cam frica sa pun fierul pe ele!!!!
mersi de raspuns oricum!!
Lavinia: Sotie alintata.....
Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele
alinaxeni spune:
Prima data udale si vezi ce se intampla.Daca nu merge,ceea ce cred ca se va intampla,calca-le cu fierul la cea mai mica temperatura.Daca nici asa nu merge arunca-le si cumpara altele.
alina
Lona spune:
Pune-le la loc, poate isi revin sub propria greutate. Apoi calca-le pe loc, fara sa atingi fierul de panza, cu aburi doar.
Daca sunt din organza, ma tem ca ai nevoie de altele totusi...
IEPU spune:
Daca nu merge nimic din ce ai incercat, gandeste-te daca nu cumva le-ai spalat la o temperatura prea mare. Poate au patit ceea ce patesc hainele la calcat daca le arzi cu fierul.
Totusi, inainte sa le arunci, daca "va iubiti tare" tu cu ele, adica, du-le la o curatatorie sa ti le calce acolo.
Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)
Raza de soare spune:
Eu am patit-o chiar sambata, dar nu atat de rau. Tine-le un timp in balsam de rufe, putin diluat, tine-le la uscat, dar ai grija sa fie un pic umede, apoi incearca sa le calci punand deasupra o "carpa" de bumbac. Daca nu se calca, poti incerca si la curatatorie.
Oricum, data viitoare, nu le mai baga in masina! Spala-le de mana, dar ai grija sa nu le "smotocesti" prea tare ( eu asta am facut bine k si-a revenit perdeaua)!
AMR 1 luna + ... pana la nunta
Foto
pepenash spune:
Eu le spal in mod curent la masina, la program pentru rufe delicate si fara stors, fara centrifugare, etc. Apoi le las putin la scurs si le pun la loc ude. Se usuca pe galerie si, totodata, se intind sub propria greutate, mai ales ca fiind ude sunt mai grele.
lavinai spune:
pepenash, si eu le spal de obicei la programul pt rufe delicate si al temperatura mai mica, dar acuma nu stiu ce ma apucat , am avut eu impresia ca daca le pun la un program ami lung si la o temp ami mare ies mai curate......
lona, le-am pus la loc ( azi e a doua zi deja_ si numik......deja mie rusine cu ele la geam....
Am sa incerc sa le spal din nou la o temperatura mai mica si la programul pt rufe delicate si sa le pun mult balsam de rufe!!!! daca nu ies nici asa am sa le calc.....daca Nu am sa iau altele...asta este!!!!
va multumesc la toate pt raspunsuri!!!
"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."
Lavinia: sotie alintata.....
teodora35 spune:
lavinai daca le-ai spalat la temperatura mare si eu sintetic in ele este prea putin probabil sa se mai indrepte ,eu am patit-o cu niste haine care aveau sintetic sotul meu s-a gindit sa faca si elo fapta buna sa ma ajute la spalat si a dat temp la 80grade iar ce a fost sintetic le-am scos crete si bineinteles ca am incercat sa le calc dar degeaba dar vb fetelor incearca si mergi cu ele la o curatatorie pt ca acolo au prese de calcat si cine stie poate vei reusi
nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
familia mea
de-ale croitoriei
animalutze
fannna2003 spune:
Nu vreau sa te dezamagesc dar se pare ca le-ai spalat nu numai la un program neadecvat ci si la o temperatura muult prea mare ...si drept urmare vor ramane crete...incearca cu balsam...pai astea nu le poti calca,dar daca stai bine cu nervi...maybe...oricum iti urez succes!!
de baieti Bogdan(10.01.2000)& Florin(16.04.1990)