Mamici din Japonia (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

quote:
Originally posted by Ileana2000

Idaira, nu inteleg ce vrei sa spui?
Nu stiu ce ai vazut tu in film,dar mie nu mi-a facut nici un japonez copilul corcitura

Imi cer mii de scuze..nici pe departe n-am avut intentia de a jigni pe cineva.am facut-o in necunostinta de cauza..voi fi mult mai atenta la alegerea cuvintelor..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akemi spune:

Buna mamicutelor,va-ti suparat si nu mai vreti sa intrati nici una pe aici?Fetita mea a avut dumunica la gradi undoukai,am fost atat de mandra sa o vad cum alearga ,cum danseaza ,de ma luat plansul.Mai ales ca a fost prima la alergat din grupa ei de la gradi.Voi mamicutelor cum ati reactoinat la copii vostri cand au avut serbari sau mai bine zis undoukai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Ocris, am trecut si fetitele tale pe listuta!

Si Luka a avut undoukai sambata. A fost atat de dulce, cat a mai dansat si topait pe-acolo nu am avut timp sa stau cu el decat vreo cateva minute cat a infulecat un ebi fry si onigiri si gata... la joaca! Nu a alergat, a avut alte programe. Dar s-a zbatut sa faca totul bine, chiar daca in timpul dansului l-a intepat o albinuta mica...

Pupici la toata lumea!! Un week-end minunat!!

Adina & Luka (4 ani pe 15 mai)
obraznicatura lu' mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Fetelor care ati nascut aici, in Jp, ce experiente aveti cu medicii? Ati ales un spital de stat sau o clinica particulara? Cezariana se face la cerere, ca in Ro? Si apropo de cezariana : am vazut ca aici , in Jp se practica taietura verticala, nu orizontala. ( sau depinde de medic?)

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Fetelor care ati nascut aici, in Jp, ce experiente aveti cu medicii? Ati ales un spital de stat sau o clinica particulara? Cezariana se face la cerere, ca in Ro? Si apropo de cezariana : am vazut ca aici , in Jp se practica taietura verticala, nu orizontala. ( sau depinde de medic?)

am nascut la un spital mare,pentru ca am rh negativ.experienta mea a fost una trista,desi medicul meu a fost foarte bine intentionat.cezariana verticala e cea de urgenta,in japonia nu exista cezariana la cerere,nu poti alege cum vrei sa nasti.
esti insarcinata?felicitari!

Mergi la inceput

Buna .Eu am vrut sa nasc la o clinica particulara dar si eu am aceiasi problema daca pot sai spun asa,adica rh nehativ si nu au vrut sa ma primeasca,asa ca am nascut ca si LIA la un spital mare.EU un anu am avut probleme desi au fost durerile de nastere a fost ok.Acum dupa 3 ani le-am uitata si imi doresc urmatoprul bebel.Asa cum a zis si Lia numai daca este nevoie ti se face cezariana,nu poti sa ceri tu sa ti se faca.Daca esti gravita te felicit si iti doresc o sarcina cat mai usoara

Mergi la inceput

Fetelor vreau sa va intreb ceva ,daca stiti va rog sa scrieti.Voi ati fost cu copilasi in Romania pana acum? Ati avut nevoie de semnatura tatalui? Stiu ca in rom nu ai voie sa calatoresti cu copilul in alta tara fara acordul tatalui,in japonia nu stiu daca este aceasta lege ,nu cred ca este dar daca stiti ceva va rog sa ma informati si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by akemi

Fetelor vreau sa va intreb ceva ,daca stiti va rog sa scrieti.Voi ati fost cu copilasi in Romania pana acum? Ati avut nevoie de semnatura tatalui? Stiu ca in rom nu ai voie sa calatoresti cu copilul in alta tara fara acordul tatalui,in japonia nu stiu daca este aceasta lege ,nu cred ca este dar daca stiti ceva va rog sa ma informati si pe mine.

claudia

N-am avut nevoie de nici o semnatura a nimanui,dar de anul acesta din februarie exista o lege care zice ca n-ai voie sa SCOTI copilul din Romania fara acordul tatalui.retine,in tara problema NU apare la intrarea in tara,ci poate aparea doar la PLECAREA din tara.
Dar imi amintesc ca spuneai ca oricum copiii tai nu au pasapoarte romanesti.ei bine,in cazul asta nu trebuie sa-ti pese de nici o lege romaneasca,copiii tai nu sunt cetateni romani ci cetateni japonezi,legea respectiva se refera STRICT la COPIII CU CETATENIE ROMANA,nicidecum la copii cetateni straini care intra sau ies din Romania.E bine sa te interesezi doar ce zice legea japoneza in legatura cu iesirea unor cetateni japonezi insotiti de un cetatean strain..nu cred ca sunt probleme,noi cel putin n-am avut nici un fel de probleme la iesirea din Japonia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Buna fetelor!
Revin si eu pe DC dupa a absenta mai lunguta...si vreau si eu pe lista mamicilor
Ralucami daca esti insarcinata felicitari!
Eu am nascut la un spital mare de stat si am fost foarte multumita.Am promis ca o sa povestesc cum a fost la nastere dar nu prea am timp...
Acum ma duc in pat ca e cam tarziu.Pupici!

Andromeda si Aina
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Multumesc mult de tot pt urari! Da, sunt insarcinata in apx 7 saptamani!

Am citit mesajele voastre si pana la urma am ajuns si eu la concluzia ca voi merge la spitalul prefecturii ( e intr-adevar cel mai mare din zona, medicii vb engleza si punctul care a cantarit cel mai mult pt mine: am gasit o doctorita ).

Lia stiu ca Iepu are amble cetatenii. Citisem ca pt certificatul de nastere romanesc trebuie sa mergi la ambasada in primele 15 zile de la nastere. Pt mine care stau la capatul celalalt al Jp iti dai seama ca ar fi crima si pedeapsa sa ma plimb cu bb de 14 zile prin avion. Tu cum ai procedat? Se poate face o procura si imputernici pe cineva din Ro care sa se ocupe de chestia asta?

Pika-pika eu am cautat pe forum povesti, povestiri , amintiri despre nasterile in Jp. Stiam ca si tu esti mamica noua (ce nume frumos are bbusa ta!Sanatate multa!)si astept cu nerabdare sa iti citesc povestea.

Apropo de asigurarile de sanatate: stiti vreo asigurare care sa acopere costurile nasterii normale? Citisem pe net despre Global Health. Voi in afara de asigurarea nationala ati optat si pt una particulara?

Mergi la inceput