minune contemporana
O colega de la servici mi-a spus de acest site. Judecati si voi. M-ar interesa daca cineva din Israel a fost acolo si poate sa confirme.http://www.holyfire.org/
Raspunsuri
xenocid spune:
quote:
Initial creeata de adrienne12
O colega de la servici mi-a spus de acest site. Judecati si voi. M-ar interesa daca cineva din Israel a fost acolo si poate sa confirme.
http://www.holyfire.org/
Uale maica! A bagat si la noi la magazinu' asta universal di pi coltz minuni d'astea maica! Da' la noi le zice cribete, brichite, brichete maica dracu' sa'i ia cu cnouhau' lor cu tot
*segmentation fault*
adrienne12 spune:
Alin iti asteptam comentariul :-). Eu sint agnostica, asa ca n-o sa ma pronunt. Fireste as vrea sa merg acolo sa vaz cu ochii mei pt. ca de prea multe ori pe acest site in discutiile credinciosi vs. non credinciosi am intrebat de ce nu exista "minuni contemporane". Fireste as fi vrut ceva mai consistent, de genul, reparat casa unuia sarman care a pierdut totul in inundatii sau vindecari miraculoase.Colge mea e credincioasa convinsa si mi-a spus asta la lunch. Eu nu ma pronunt, dar as aprecia daca cineva din Israel poate confirma (sau infirma). Apoi ma surprinde de cit de putini oameni stiu. Popa nostru de ce nu stie de pilda? nu li se spune in scoala?
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
Apoi ma surprinde de cit de putini oameni stiu. Popa nostru de ce nu stie de pilda? nu li se spune in scoala?
hi,hi,el stie,dar probabil nu si-a imaginat ca tu nu stiiIrina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
iren spune:
Io am o singura intrebare: ce limba-i aia, frate, shi cum se citeshte, ca prima oara am crezut ca-mi da eroare- shtitzi voi semnele alea ciudate cu a cu caciulitza ondulata
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
adrienne12 spune:
Nu. Colega mea care e una dintre cele mai credincioase persoane pe care le cunosc, nu stia. Ea a aflat de la un american (convertit ortodox) caruia i-a botezat copilul. Un alt coleg emigrant italian, convertit la ortodoxie de la catolicism cu tot tacimul, studii, examen si botez la virsta adulta nu stia de asemeni. El frecventeaza una dintre cele mai mari biserici din comunitate, o biserica greceasca. Ei bine, nici el nu stia. Nu credeti ca daca acest lucru este common knowledge ar fi trebuit sa i se spuna? Voi de unde stiti? Acum unul din studentii care fac “practica” cum ar veni la noi si care de asemeni e ortodox (cinta in strana la biserica greceasca, dar cred ca el la origine e arab?!) a declarat ca mama lui a fost acolo si a trait asta copil fiind.
Alyssa spune:
Eu stiu de cind eram mica- mica.
Nu stiu exact de unde am auzit prima data dar mi se pare ca de la sora bunicului meu care m-a crescut pe mine. Ea era asa mai ciudata, era singura, citea coranul toata ziua, vorbea despre religie cu hogii si popii care se stingeau vara in fata librariei, pe banca, in centrul orasului...
gabirus spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
Nu. Colega mea care e una dintre cele mai credincioase persoane pe care le cunosc, nu stia. Ea a aflat de la un american (convertit ortodox) caruia i-a botezat copilul. Un alt coleg emigrant italian, convertit la ortodoxie de la catolicism cu tot tacimul, studii, examen si botez la virsta adulta nu stia de asemeni. El frecventeaza una dintre cele mai mari biserici din comunitate, o biserica greceasca. Ei bine, nici el nu stia. Nu credeti ca daca acest lucru este common knowledge ar fi trebuit sa i se spuna? Voi de unde stiti? Acum unul din studentii care fac “practica” cum ar veni la noi si care de asemeni e ortodox (cinta in strana la biserica greceasca, dar cred ca el la origine e arab?!) a declarat ca mama lui a fost acolo si a trait asta copil fiind.
Eu stiu de la sotul meu (care a terminat teologia), nu stiu insa el de unde stie.
POZE
fdoina spune:
adrienne, in viata fiecaruia dintre noi Dumnezeu face minuni, dar important e ca noi sa le vedem, si sa ne folosim de ele. Exista in Evanghelii pilde care vorbesc despre refuzul omului de a primi minunile, ca despre refuzul omului de a-l primi pe Dumnezeu.
Venirea Luminii la Ierusalim in fiecare an, alaturi de Sf Agheasma si de Sf Moaste izvoratoare de mir sunt minuni "la vedere", pe care le ingaduie Dumnezeu chiar si pentru cei ce nu vor sa stie de minuni...
Dar minuni face Dumnezeu in fiecare zi, cu fiecare dintre noi, numai ca noi le privim cu nepasare, cu scepticism, cu superioritate
Eu am avut un strabunic, preot de tara, la care veneau zilnic oameni din toata zona Olteniei, pentru ca avea darul vindecarii, le citea oamenilor din Moliftelnic, si oamenii care veneau in caruta plecau acasa pe picioarele lor
La Frasinei, o manastire din Oltenia unde ma duc uneori, am cunoscut oameni care au trait minuni ca acelea pe care le pretinzi tu...dar vezi tu, cum spunea xeno, totul poate fi interpretat, desfiintat, ca sa vezi minunea trebuie sa crezi in ea
Iti marturisesc ca si eu am uneori o curiozitate imensa, sa vad ce se intampla in sambata mare in Biserica Invierii din Ierusalim, dar din punctul meu de vedere e doar curiozitate, si ma simt nevrednica de ceea ce se intampla acolo, si stiu ca daca m-as duce pana acolo n-as vedea nimic mai mult decat stiu deja: pentru ca inainte sa vad, eu cred
Altminteri, se pare ca minunea se petrece la vedere, ca sunt lumanari si candele care se aprind instantaneu in mainile credinciosilor, si ca lumina aceea nu arde, la inceput, deci s-ar putea sa vada si xeno minunea, doar ca el si-ar imagina ca e un truc, o hipnoza colectiva etc
xenocid spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Eu am avut un strabunic, preot de tara, la care veneau zilnic oameni din toata zona Olteniei, pentru ca avea darul vindecarii, le citea oamenilor din Moliftelnic, si oamenii care veneau in caruta plecau acasa pe picioarele lor
Da' ce facea strabunicu? Le oprea caii?
*segmentation fault*