Clubul moldovencelor de peste Prut (22)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Karina, am facut cozonaci si pasca doar de 2 ori in viata, insa mi-au reusit de minune. Reteta dupa care m-am condus a fost asta (am fotografiat reteta, caci imi era lene s-o transcriu). E foarte asemanatoare cu cea a mamei mele. Am pus si stafide in aluat, iar ca mirodenii am pus cum fac mama si bunica mea: vanilie, nucsoara, cuisoare, scortisoara si coaja rasa de lamiie, fara rom. Neaparat se pun mai putine albusuri decit galbenusuri, altfel iese aluatul aspru. A, si drojdie am pus un pic mai mult, cam 75 g parca, asa stiu, ca la aluaturi dospite dulci merge mai multa drojdie.

Pentru pasca am procedat in felul urmator (cum am vazut la mama si bunica): am intins o bucata de aluat de cozonat intr-o foaie rotunda, cam de 1 cm grosime, si am pus-o intr-o forma inalta (cratita). Pe margine am asezat o impletitura din aluat, ca sa-mi iasa ca un cosulet. Tot din impletitura din asta am facut o cruce in centru. Iar umplutura de brinza am pus-o in spatiile alea 4 care se formeaza. Mai intii am lasat pasca sa creasca, apoi am pus brinza, chiar inainte de a da la cuptor, ca sa nu fie foarte jos nivelul de brinza fata de cel de aluat.

Sper ca am explicat cit de cit clar. Daca mai ai intrebari, te rog sa indraznesti.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Doroti, pina am scris eu mesajul, a aparut si al tau. Off, ai mare grija, stai numai la pat, lasa-te servita si ingrijita de cei de-ai casei. Macar 3 saptamini sa mai stea bebelusa in burtica, ca sa nu fie nastere prematura.
Iti tin pumnii!

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna fetelor,
Iar am stat pina la 6.30 la munca desi termin la 5.
Nata, Davina, Crinia, merci mult pentru incurajari la facut sport.
Nata, de Pilates chiar n-am auzit. Merci mult, incerc acum sa caut pe net ceva dar deocamdata n-am gasit nimic potrivit ca sa-mi fac vre-o idee. Mai caut.
Da, cu Doroti am fost tot la patiseria aia franceza, e foarte dragut acolo. Poze n-am facut ca n-am avut aparatele la noi. Mey, Doroti, da tu de ce taci? Ce, numai eu tre sa ma disculp?
Dar acum, lasind glumele la o parte, te rog si eu sa ia grija de tine. Si la orizontala - inseamna chiar la orizontala. Bebe tre sa mai stea in burtic.

Violetic, referitor la intilneala: noi am scris din timp ca vrem sa ne intilnim in weekend. Data viitoare scriene ca vii si tu vom fi bucuroase sa te vedem.

Tania, ma bucur pentru tine!

V-am pupacit si mergem la baie si la nani.

Nata 22+ (P.S. Dupa ultimul eco si dupa ultimele masuratori mi-a schimbat medicul DPN cu o saptamina mai tirziu., a zis ca-i bebe mic. Asa ca mai ramin o saptamina in 22+.)

Mergi la inceput

Nata, eu am vazut in Ro cartea "Gimnastica PIlates pentru gravide" de Anna Selby. Uite ce scrie pe net despre aceasta carte:

quote:
Metoda Pilates reprezinta sistemul ideal de exercitii usoare si eficiente pe care sa-l folositi in perioada sarcinii si in lunile de dupa nastere, pentru a va readuce corpul in forma.
Aceasta lucrare prezinta exercitii anume concepute pentru a va tonifia spatele si muschii planseului pelvin, pentru a va intari abdomenul si pentru a atinge constitutia fizica mai puternica, dar si mai placuta pentru care metoda Pilates este renumita:

Exercitii atent concepute pentru fiecare trimestru de sarcina.
Exercitii recomandate in perioada de dupa sarcina pentru a va recapata abdomenul plat.
Sfaturi pentru respiratie si postura.
Miscari usoare si controlate.
Tehnici care va vor relaxa si energiza.
Gimnastica Pilates pentru gravide contine, de asemenea, informatii excelente despre schimbarile care apar in organismul dumneavoastra in timpul si dupa perioada de sarcina.

Daca vrei, pot sa ti-o cumpar si gasesc eu o modalitate sa ti-o transmit.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Nata, merci mult pentru receptivitate. Abia acum am vazut si eu cartea. Dar ma gindesc ca problema mea e ca "n-o sa ma tin de ea", daca intelegi ce vreau sa spun. Acasa nu prea sunt insistenta la facut sport. Daca am abonament, stiu ca tre sa merg si merg, ca la munca. Acasa insa - azi fac, miine fac si poimine.. si dupa, imi mai aduc aminte o data pe saptamina si uit sau imi trece inspiratia. Sau ce se intimpla mai des - mii mila de mine sa depun efortul necesar. Dar oricum merci mult. Cred ca totusi imi iau abonament o data pe saptamina la aerobica de gravidute, desi imi pare exagerat (8 euro sedinta, doar tu cu antrenorul). La Bucuresti ce preturi sunt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Buna!
Nati chiar am sa incerc diseara masajul cu miere.De azi daca maninc ceva dulce ma "pedepsesc" cu 100 de abdomene ,poate asa mi-o trece pofta de dulce
mamaNati eu am un dvd cu exercitii Pilates si sunt foarte asemanatoare cu cele de pe situl rus pe care l-a dat Natalia.La mine numai picioarele sau tonificat pina ce.
doroty sa stai draga la orizontala si sa faci cum ti-a zis doctorul ,hai ca nu mai ai mult si o sa-ti tii puiul in brate .Poate si plimbarile la tara le amani si te odihnesti la oras .
Crinia sa incerci si "almond chicken " este mincarea mea preferata.Cum e timpul la voi acum ?
Tania ma bucur pentru tine.Poate vei avea mai mult timp liber sa ne povestesti impresiile despre oras,lume..
fug ca s-a trezit puiu si tipa ..

Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi

Mergi la inceput

Alina, bravo ca te apuci si tu de modelat silueta, iti doresc multa vointa! Eu am zis ca voi reduce portia de dulce, dar voi incerca sa o maninc numai in prima parte a zilei, ca tot umblu mult pe jos cu Vlad in timpul zilei. Isi va pierde "efectul" pina seara

Nati, te inteleg perfect. Si eu cred ca la fel as proceda daca as avea serviciu. Dar din moment ce stau acasa, imi pot permite sa-mi organizez timpul dupa placul meu (si dupa programul lui Vlad, bineinteles). De preturile cluburilor de fitness din Bucuresti nu-ti pot spune nimic, intrucit nu am intrat inca niciodata in vreunul. Tot sportul meu l-am facut la domiciliu.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violetik spune:

Salut!
Da' ce harnicute sunteti!! Bravo!
Si totusi nu mi-ati raspuns nimeni cine face calan... nu stiu cum se scrie deja
La mine la birou s-a stricat printerul si nu stiu la cine sa apelez sa mi-l faca. Am gasit pe net o firma am sunat si am explicat ca butonul unde arata ca se termina cerneala picaie, eu insa am incarcat cu cerneala, deci cerneala este. Ei mi-au spus ca trebuie schimbat " cartusul". Nu inteleg ce vor sa spuna prin asta, si ma stresez, caci au spus ca cu asta nu se ocupa.
Mamanati, nu-ti fa griji, caci nu prea vreau sa vin la intilneala. Ma simt cam complexata, voi sinteti mai mari ca mine cu bebei si n-o sa ma simt prea in largul meu. Sorry. Sper ca o sa ma intelegeti

Mergi la inceput

Violeta, eu ti-am raspuns oarecum indirect. N-am fost niciodata intr-o sala de sport, am facut exercitiile numai acasa, inclusiv callanetics.
Despre imprimanta, poate ti s-a stricat capul de imprimare, nu cartusul cu cerneala? Ar fi bine sa vina cineva pe loc sa vada despre ce e vorba.
Eu zic sa nu-ti faci de cap si sa vii neaparat la intilneli, caci dintre fetele din Chisinau deocmadata doar Rodica e cu bebe, restul sint abia gravidute. Fii linistita, fetele nu discuta numai despre pampersi si carucioare gasiti voi subiecte comune. Si-apoi mai e Tania, fara copii, numai ca ea momentan e la Kiev, dar cu siguranta se va intoarce.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Bunam dimineata

Natalia multumesc pentrun receta. Voi incerca pentru prima data sa coc pasca pentru Paste, ca deh daca traiam cu parintii nu am copt, mai ales ca am bunica care face o pasca yami. Anul asta voi incerca sa fiu si eu gospodina...
Vroiam sa te mai intreb, cind ai facut exercitiile Calanetics cite cite ori de fiecare exercitiu ai facut plus ai simtit careva rezultat? De cite ori pe saptamina faceai? Vad ca scriu ca tb de facut cite o ora 3 ori pe saptamina apoi 2 ori pe saptamina si oricum cica da rezultate foarte bune. Oare e asa-i? La tine cum a fost?
Mamanati ai grija de tine si de bb. Daca te simti mai bine cind practici aqua aerobica, atunci du-te acolo. Insa sigur ca la Amazonca sunt preturile cele mai mari din Chisinau. Sigur ca sunt si alte cluburi unde poti practica aerobica pentru gravide (sigur ca nu au asa conditii bune), dar si e mult mult mai ieftin. Pretul pentru o sedinta de la Amazonca tu il platesti pentru o luna (cite trei ori pe saptamina, plus ca te masoara, cintareste iti ia pulsul si daca ceva te ajuta).
Violetik eu nu prea inteleg ce intrebi? Ce-i aia "calan... "
Nu cred ca virsta si copii sunt cauza care ar impiedica intilnirea. Suntem toate tinere si chiar daca avem copii...Teme de discutii comune se vor gasi oricum...
Doroti ai grija de tine si stai in pat. Daca medicul ti-a zis pai trebuie sa respecti ceea ce ti s-a spus. Si plimbarile astea la tara sa stii ca dauneaza, adica am in vedere drumul care vrei nu vrei dar te scutura. Asa ca in cazul tau nici o plimbare cu masina... Eu in ultimele luni nu plecam din oras cu masina, caci chiar si atuncea cind ma duceam cu masina prin oras simteam fiecare hop si mi se incorda burta foarte tare...
Cornelia unde te-ai pierdut. Da-ne de stire ce se aude pe la tine. Cum te mai simti?
Davina voi incerca numaidecit platoul pe care mi l-ai recomandat. Azi vad ca s-a mai incalzit si pe la noi , promit cam +10 grade.Dar la voi cum e timpul?
Lucia spuneai ca ai o lista de filme, ai putea sa o postez ca m-ar interesa, mersi. De ce nu iesiti la plimbare? Cauza e caldura sau ca o femeie singura nu poate iesi afara? Tot vroiam sa te intreb care e atirnarea localnicilor fata de femeile venitice care nu se imbraca in paranja? sau sunt fara batista?

O zi buna

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput