In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 9-a)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Un tata si o mama, care erau foarte ocupati cu activitatile profesiei lor, inaintea zilei de nastere a copilului lor, trecura in mare graba printr-un magazin de jucarii. Ii explicara vanzatoarei: "Am vrea ceva pentru un copil micut care sa-i poata tine de urat si sa-i ia sentimentul singuratatii". "Imi pare rau, zambi vanzatoarea, nu avem parinti de vanzare".

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

„Harul,indurarea si pacea sa fie cu voi , din partea lui Dumnezeu Tatal,si din partea Domnului Isus Hristos,Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste !" 2 Ioan 3

Am auzit despre o intamplare deosebita traita de o familie care a aniversat 50 de ani de casnicie. Acestia au locuit toata viata lor intr-o mica localitate, asa ca intreaga comunitate ii cunostea.La aniversarea nuntii de aur, cei din localitate s-au adunat sa-i sarbatoreasca . Dupa ce petrecerea organizata in centrul localitatii s-a terminat, s-au întors cu totii acasa.

Ajunsi acasa,barbatul a mers in bucatarie unde a pregatit cate o felie de paine prajita si-o cana de lapte, dupa care si-a invitat sotia sa se aseze impreuna la masa. Sotia a intrat in bucatarie, a luat felia de paine care i-a fost oferita, apoi a izbucnit in lacrimi. Observandu-i reactia, barbatul a ramas fara cuvinte. Pentru ca nu stia cum sa reactioneze si-a imbratisat sotia si-a intrebat-o ce se intampla?

Aceasta i-a raspuns printre lacrimi : „ Am asteptat ca in aceasta zi speciala a vietii noastre sa-mi pregatesti o alta felie de paine prajita ; cum de-ai ales tocmai coltul ?"

Barbatul a tacut cateva clipe , apoi i-a raspuns in soapta : „Draga, coltul este felia de paine care mie imi place cel mai mult si care mi l-am dorit totdeuna, de aceea astazi l-am pregatit pentru tine !"

Barbatul a daruit ceea ce el credea ca este cel mai bun , dar n-a fost inteles. Aceasta ni se intampla si noua adesea; lucrurile pe care le facem si jertfa pe care o depunem, nu ne sunt luate in seama si apreciate la justa valoare .

Ca sa fii apreciat, judeca pe celalalt dupa asteptarile lui, gandeste-te care este lucrul pe care sotia sau sotul si l-ar dori cel mai mult, fii gata sa i-l oferi si atunci jertfa iti va fi bine primita.

Doamne Isuse, ajuta-ma sa apreciez jertfa celor ce ma slujesc, fiind gata sa primesc totul în Numele Tau. Amin.

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Ceea ce gandesti te asteapta

Un strain veni la un intelept. Voia sa se stabileasca in orasul sau. El il intreba: "Ce fel de oameni locuiesc aici?" Dar inteleptul a vrut mai intai sa stie: "Ce oameni locuiesc in orasul tau?" "O, oameni neprietenosi si egoisti!" Si inteleptul ii raspunse: "Si aici locuiesc la fel!"

Imediat veni un altul care-i puse aceeasi intrebare. Dar si acestuia ii raspunse inteleptul cu o aceeasi intrebare: "Ce fel de oameni sunt in orasul unde ai locuit pana acum?" Strainul spuse: "Ma mut cu parere de rau din orasul meu, caci acolo locuiau oameni foarte simpatici!" Atunci inteleptul il linisti: "Asemenea oameni simpatici te asteapta si aici!".

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

De aceea este in lume atita suferinta si sint atitea boli si certuri in familie, pentru ca am uitat de Dumnezeu. Am uitat de poruncile Lui, de dragostea Lui, de Biserica Lui, de mantuitoarele invataturi ale Sfintei Evanghelii, punind nadejdea numai in mainile, in mintea si in mandria noastra. Poate de aceea multi crestini nu au adevarata pace si multumire sufleteasca.
Sa ne intoarcem din nou la Dumnezeu, la rugaciune, la lucrarea faptelor bune. Dumnezeu ne asteapta. Sa nu ne mai mandrim cu mintea noastra, sa nu ne punem nadejdea in mainile noastre, nici in viata aceasta trecatoare. Ci numai in Dumnezeu sa credem, in El sa nadajduim, Lui numai sa I ne inchinam, la Biserica lui Hristos sa mergem cat mai des si prin pocainta si viata crestineasca sa lucram ogorul mintuirii noastre.
In toate cele bune sa fim intai. Si la lucrul mainilor si la biserica si la milostenie si la post si la rugaciune. Cu mainile sa lucram, dar cu mintea sa ne rugam. Cu picioarele sa calatorim pe calea vietii, dar cu limba sa laudam pe Dumnezeu si sa dam sfaturi duhovnicesti. Sa crestem copiii in frica de Dumnezeu, sa traim in pace cu iubitorii de pace, iar de cei rai, razvratitori, eretici si robiti de patimi sa ne ferim, ca sa nu cadem in cursele lor. Sa nu ne biruim nici de mandria hainelor, nici de laudele sau ocara oamenilor, nici de betie sau cumplita desfranare sau de multimea grijilor pamantesti care stapanesc astazi toata lumea.

De vom face asa, vom duce aici viata linistita, vom avea timp mai mult de rugaciune, si vom fi fericiti si pe pamant si in cer. Atunci vom putea canta impreuna cu proorocul David: Bogatii au saracit si au flamanzit, iar cei ce-L cauta pe Domnul nu se vor lipsi de tot binele (Psalm 33, 10). Amin.

(IPS Ilie Cleopa)

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Cele doua oglinzi

Diavolul, caruia ii placea sa dezorienteze si sa duca totul in eroare, facu o oglinda in care avea bucuria sa diavoleasca. Aceasta oglinda arata binele si frumosul foarte mic si restrans. Dar ceea ce era rau aparea in oglinda exagerat de mare. Tinea aceasta oglinda peste tot si nici o tara si nici un om nu mai aparea nedesfigurat in aceasta oglinda.

Intr-o zi, raul trebui sa rada asa de tare de scarbosul pe care-l vazu in oglinda, incat o scapa din mana si ea se sparse in mii si mii de cioburi. Cateva cioburi erau mici ca firele de nisip. Multora le ramasera in ochi. Ei vedeau totul pe dos. Vedeau doar ceea ce era rau. Alte cioburi au venit in ochelari si cand oamenii ii puneau pe ochi, atunci le era greu sa vada si sa judece bine. Cateva cioburi erau asa de mari, incat s-au folosit pentru ochiurile de la geamuri. Si nu vedeau prin ele. Descopereau doar ceea ce este urat la vecinii lor.

Cand Dumnezeu vazu cat de inversat vedeau oamenii, se intrista. Si hotari sa-i ajute si spuse: "IL voi trimite in lume pe Fiul Meu. El este chipul Meu, oglinda Mea. El reflecta bunatatea si dreptatea Mea: il oglindeste pe om asa cum L-am dorit eu". Si Isus deveni oglinda pentru oameni. Arata binele din oameni, chiar si la mincinosi, hoti si la femeile dispretuite. Le dadu bolnavilor curajul de a trai, ii mangaie pe cei intristati si-i ajuta sa invinga teama de moarte.

Multi oameni au iubit aceasta oglinda a Lui Dumnezeu si au alergat la Isus. Erau impresionati de El. Altii insa erau invidiosi, au atacat si au spart oglinda. Isus a fost ucis. Atunci se ridica un vant bun, Duhul Sfant, care raspandi aceste mii si mii de cioburi ale acestei oglinzi in intreaga lume. Cine primea si numai un ciobulet din aceasta oglinda invata sa priveasca lumea si oamenii asa cum i-a privit Isus.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Traia un om care se ruga mult lui Dumnezeu. Ii placea sa stea de vorba cu Dumnezeu. Intr-o zi, pe cand el statea cu ochii inchisi si se ruga, un soricel a iesit dintr-o gaura, s-a apropiat de el si a inceput sa-i rontaie talpa de la sandala. Omul a deschis ochii si a strigat furios la soricel: "De ce ma deranjezi de la rugaciune?" "Mi-e foame", a raspuns soricelul. "Pleaca de aici, jivina scarboasa! a strigat omul. Acum vorbesc cu Dumnezeu, ma rog". "Cum poti sa vorbesti frumos cu Dumnezeu, i-a raspuns soricelul, daca nu stii sa vorbesti frumos cu un soricel?".

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

"Pot totul in Hristos care ma intareste" Filipeni 4:13

Cand ne deschidem ochii in fiecare dimineata, nu avem nici cea mai mica idee despre ce se va intampla cu noi.Speram sa avem o zi fara batai de cap, in care sa ni se implineasca toate dorintele, si totusi stim din experienta ca nu e intotdeauna asa. Traim intr-o lume reala cu probleme reale. Dusmanul nostru, diavolul, este real si lucreaza cum poate mai bine ca sa ne descurajeze, sa ne aduca teama si esec. De aceea David a spus: "Fiindca zici: Domnul este locul meu de adapost...nici o nenorocire nu te va ajunge, nici o nenorocire nu se va apropia de cortul tau. Caci El va porunci ingerilor Sai sa te pazeasca in toate caile tale...fiindca Ma iubeste - zice Domnul - de aceea il voi izbavi; il voi ocroti, caci cunoaste Numele Meu. Cand Ma va chema, ii voi raspunde; voi fi cu el in stramtorare, il voi izbavi si-l voi proslavi. Il voi satura cu viata lunga si-i voi arata Mantuirea Mea" (Psalmul 91:9-16). Indiferent ce se va intampla cu viata noastra, trebuie sa credem ca atunci cand va veni necazul, vom fi mai mult decat capabili sa-i facem fata. De fapt, nivelul atacului este adesea cel mai bun indicator al nivelului de binecuvantare care ne asteapta la sfarsit. De aceea Pavel a scris: "...Pot totul in Hristos care ma intareste". (Filipeni 4:13). Taria launtrica este mai buna decat cea exterioara, caci ea te ajuta sa tii piept oricarei nenorociri ce vine impotriva ta din exterior si poti merge inainte.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

“Faptele savarsite de oameni sunt de trei feluri:

conform firii, mai prejos de fire si mai presus de fire.

Fireasca este pacea, impotriva firii este dusmania

si mai presus de fire, sunt iertarea si binele dezinteresat.”

( Sfântul Atanasie cel Mare )

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada1976 spune:

Buna ziua la toata lumea! As vrea niste lamuriri va rog daca se poate: sunt insarcinata si urmeaza sa botez un baietel. Niste zvonuri auzite de la niste babe spun ca nu e voie sa botezi un copil insarcinata fiind pt ca tot norocul copilului tau i-l dai celui botezat. Ca sa nu mai vorbim de exemplele care mi s-au dat: copii morti si late nebunii de genul asta. As vrea va rog sa ma lamuriti si pe mine ca parca mi-a intrat o indoiala in suflet. Si stiu demult ca e un gest crestinesc sa botezi un copil. Multumesc, Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

quote:
Originally posted by ada1976

Buna ziua la toata lumea! As vrea niste lamuriri va rog daca se poate: sunt insarcinata si urmeaza sa botez un baietel. Niste zvonuri auzite de la niste babe spun ca nu e voie sa botezi un copil insarcinata fiind pt ca tot norocul copilului tau i-l dai celui botezat. Ca sa nu mai vorbim de exemplele care mi s-au dat: copii morti si late nebunii de genul asta. As vrea va rog sa ma lamuriti si pe mine ca parca mi-a intrat o indoiala in suflet. Si stiu demult ca e un gest crestinesc sa botezi un copil. Multumesc, Andreea

Ce spui tu sint superstitii iar superstitia ce are crestinesc in ea ?
Daca as fi in locul tau as vorbi cu un preot ca sa imi spuna el daca e incompatibil a fi insarcinata cu a boteza un copil.
Nu te mai lua dupa cite spun babele, ca nici ele saracele nu stiu intotdeauna ce zic !
Vorbeste eventual cu preotul care ar urma sa oficieze botezul, e probabil persoana cea mai indicata.

nb : si eu am auzit ca nu trebuie sa boteze cineva din familie un copil (matusa de ex), am fost surprinsa sa aud asa ceva pentru ca am citit despre preot care a recomandat ca un copil sa fie botezat de fratele sau sora lui mai mare, pentru ca pe mine m-a botezat matusa mea si eu la rindul meu am botezat pe baiatul fratelui meu

Mergi la inceput