In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 9-a)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Aoleu, ce de-a prostiile scornesc babele daca vrei, notiunea de noroc nu prea e crestineasca, iar teama e cu siguranta un sentiment insuflat de cel rau
Sa botezi un copil e unul din cele mai frumoase dintre faptele crestinesti, si nu poate sa-ti atraga decat binecuvantarea Domnului. Boteaza linistita si sa-ti ajute Dumnezeu sa fii o nasa buna
si sa-ti daruiasca un copil minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Suntem doar calatori.

Un om bogat s-a oprit sa viziteze un om despre care auzise ca este intelept. Inteleptul locuia intr-o casuta modesta, in camera de oaspeti avand doar o masa de lemn, cateva scaune si cateva carti.
Uimit omul a intrebat:
-Unde este mobila ta?
-Si eu te pot intreba acelasi lucru pentru ca nici eu nu vad mobila ta.
-Eu nu am mobila, caci sunt doar un calator, sunt doar in trecere pe aici.
-Asa sunt si eu, a raspuns profesorul zambind.

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

"Nu va temeti si nu va inspaimantati..." Deuteronom 31:6

In zilele noastre, auzim de cele mai multe ori vorbindu-se despre curaj cand mass-media prezinta reportaje despre cum cineva a fost salvat dintr-o cladire in flacari sau cum a fost scos dintr-un lac inghetat. Crestinismul nu este pentru fricosi sau slabi de inger! Iti trebuie curaj pentru a sta in picioare, pentru a recunoaste ca esti un pacatos si pentru a-ti dedica viata lui Hristos. Ai nevoie chiar de mai mult curaj pentru a trai cu El cand alergarea devine anevoioasa. Intotdeauna este mai usor sa renunti la un serviciu pe care-l urasti, sa te sustragi dintr-o casnicie dezastruoasa, sa incerci sa fii un parinte popular, decat sa fii unul evlavios, sa stai acasa in fata televizorului decat sa mergi la biserica, sau sa nu te deranjezi sa-ti marturisesti credinta.
In fiecare zi trebuie sa alegi intre a face ceea ce este bine si ceea ce iti convine; intre a trai conform convingerilor sau facand compromisuri de dragul lacomiei sau al aprobarii altora; intre a risca sau a trai confortabil. Cu alte cuvinte, trebuie sa decizi intre a te increde in Dumnezeu (chiar si cand nu-i intelegi caile) si a trai in indoiala si criticandu-L pe Dumnezeu. Calatoria lui Avraam la Muntele Moria pentru a-l aduce jertfa pe fiul lui pe care il iubea mai mult decat viata lui, incepe cu urmatoarele cuvinte: "...Dumnezeu a pus la incercare pe Avraam..."(Genesa 22:1). Testele lui Dumnezeu te vor duce la limita! Iti vor cere cea mai mica picatura de curaj pe care il ai - si apoi mai mult curaj! Dupa cum Dumnezeu i-a spus lui Iosua:"Fii plin de indrazneala", El iti va da putere sa treci testul. Calea poate fi dificila, iar dusmanul puternic, dar tine minte, Dumnezeu "merge inaintea ta ... si nu te va parasi."

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Mihaela

Binecuvantarea casei

Unde-i credinta acolo e dragoste,
Unde-i dragoste acolo e pace,
Unde-i pace acolo e binecuvantare,
Unde-i binecuvantare acolo-i Dumnezeu,
Unde-i Dumnezeu acolo lipsa nu e !

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

In drumul sau prin padure, un om a vazut o vulpe care isi pierduse picioarele. El se mira cum de a putut sa supravietuiasca acest animal. Apoi a vazut un tigru care-si manca prada. El s-a saturat si a lasat vulpii resturile.

A doua zi, Dumnezeu hrani vulpea tot cu ajutorul aceluiasi tigru. Omul ramase uimit de marea bunatate a lui Dumnezeu si-si spuse: "Ma voi odihni intr-un colt si ma voi incredinta cu totul lui Dumnezeu, iar el se va ingriji de toate lipsurile mele".

Asa petrecu el multe zile, dar nu se intampla nimic. Saracutul de el era cu un picior in groapa, cand auzi o voce: "Tu, care esti pe un drum gresit, deschide-ti ochii pentru adevar! Urmeaza exemplul tigrului si nu mai fa pe-a handicapatul!" Pe drum, omul intalni o fetita inghetata care tremura intr-o haina subtire si care nu mai spera sa primeasca ceva cald de mancare. El se revolta si-i spuse lui Dumnezeu: "Cum poti permite asa ceva? De ce nu faci nimic impotriva acestei situatii?" Pe moment, Dumnezeu nu-i dadu nici un raspuns. Dar intr-o noapte ii spuse: "Am facut ceva impotriva acestei situatii; te-am creat pe tine!"

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

"Si roada neprihanirii este semanata in pace pentru cei ce fac pace" Iacov 3:18

Pentru a cladi relatii extraordinare si pentru a-i influenta pe altii pentru Hristos, trebuie sa facem doua lucruri: Sa atribuim o mare valoare oamenilor. Recunoaste-o: daca nu te vezi decat pe tine, cladirea unor bune relatii nu va fi o prioritate pentru tine. Trebuie sa le atribui o mare valoare oamenilor - pentru ca Dumnezeu face astfel! Aceasta inseamna ca trebuie sa te astepti la ce este mai bun de la ei; ca trebuie sa presupui ca motivele lor sunt bune doar daca nu se dovedesc a fi gresite; trebuie sa ii pretuiesti dupa momentele lor cele mai bune, nu dupa cele mai rele; trebuie sa le dai prietenia ta neconditionat si nu sa le-o ceri pe a lor.
Incearca sa-i intelegi pe oameni. Multora dintre noi ne pasa de ceilalti si totusi ramanem intangibili. Acest lucru se intampla de multe ori pentru ca nu incercam sa-i intelegem pe ceilalti. Statisticile arata in mod repetat ca problema numarul unu in companii care le impiedica sa creasca este conducerea care nu se pleaca spre nevoile oamenilor.
Pentru a imbunatati intelegerea pe care o ai fata de oameni si pentru a cladi relatii extraordinare, putem construi punti astfel: oamenii nu se simt in siguranta, deci ofera-le increderea ta; oamenii doresc sa se simta speciali, asa ca fa-le complimente sincere; oamenii spera ca ziua de maine va fi mai buna, deci ofera-le speranta; oamenii vor sa simta ca sunt intelesi, deci asculta-i; oamenii sunt egoisti, deci vorbeste mai intai nevoilor lor; oamenii sunt vulnerabili din punct de vedere emotional, deci incurajeaza-i; oamenii doresc sa fie asociati cu succesul, deci ajuta-i sa castige. Cand incerci sa-i intelegi pe oameni si ii ajuti sa reuseasca, pui temelia unor relatii extraordinare si ii influentezi pe oameni pentru Dumnezeu!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Michelangelo spuse odata unei ducese: "Am 86 de ani si sper ca in curand Dumnezeu sa ma cheme la El acasa".

Ducesa il intreba: "Sunteti satul si obosit de viata?"

Dar marele artist raspunse: "Nu, sunt dornic si infometat dupa viata!"

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

"Luati seama bine...pentru ca nu cumva sa dea lastari vreo radacina de amaraciune..." Evrei 12:15

Daca aduni amaraciune in inima ta nu cealalta persoana se va schimba ci tu - si nu in bine. Cea mai grea povara pe care o vei purta este ranchiuna. Te va face acru si nefericit deoarece singura ta dorinta va fi sa-i vezi pedepsiti pe vinovati; mai ales cand tu sau cineva drag tie este victima. Iata ce se intampla: satan intervine si te convinge ca este mai bine sa aduni resentimente. La urma urmelor, doar "te protejezi" de durere, nu? Cand ti se intampla astfel, incepi sa faci sapaturi, sa-ti justifici pozitia si sa te simti in largul tau adunand resentimente. Aceasta pana vei fi distrus de ele! Motivul pentru care Dumnezeu spune: "Luati seama bine", este pentru ca amaraciunea are mai multe surse. De pilda un parinte absent sau abuziv pe care nu-l putem ierta; experienta unui divort groaznic pe care continuam sa il retraim; cuvintele indiferente ale unui prieten care nici macar nu isi da seama ca ne ranesc; seful care s-a facut ca a uitat de promovare. Adunand resentimente, ingaduim ca amaraciunea sa locuiasca in mintea noastra pe gratis!
Care este raspunsul? Iarta inainte ca problema sa ti se cuibareasca in inima si sa inceapa sa-si declanseze amintirile. Repetand vechile suferinte, ele devin mai adanci pana cand prind radacini si rezista impotriva oricarei incercari de a o smulge afara. Pavel a spus: "...orice manie sa piara din mijlocul vostru...iertati-va unii pe altii cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos" (Efeseni 4:31-32). Cu cat faci acest lucru mai repede cu atat mai bine! Tine minte: nu exista nici un sentiment atat de adanc inradacinat ca harul lui Dumnezeu sa nu-l poata scoate afara. Esti gata sa iL lasi sa o faca?

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Intr-o scoala de la tara, la ora de religie, un copil l-a intrebat pe preot, care le vorbea despre mila, ca despre prima virtute pe care trebuie sa o avem neaparat ca sa ne mantuim:

- Parinte, dar eu, care sunt sarac si nu am ce darui, cum sa fac eu milostenie ? Daca as avea si eu mai multi bani, as da cu draga inima, dar asa ...

- Fiule, nu asta inseamna mila. Uite, de exemplu, ieri dimineata, plecand cu treburi, am vazut-o peste drum pe mama ta, iesind din curte si ajutand pana acasa o batrana, ce se ostenea cu o legatura de lemne. Mai tarziu, am zarit-o iarasi indrumand un calator ce se ratacise si, chiar daca nu l-a putut ospata, un sfat bun si o cana cu apa rece s-au gasit si pentru el. Cand vecina de alaturi a plecat in targ cu treburi, i-a lasat in grija copilul cel mic. Spre seara, cand doi sateni se certau in drum, a iesit si, cu vorbe
frumoase, i-a impacat. Vezi tu, acum, ce este mila ? Chiar daca nu ai bani sa dai si celorlalti, nimic nu te impiedica sa-i ajuti cu atat cat poti. Nu trebuie sa dai din buzunar, ci din suflet.

“Cu un banut daruit, poti cumpara cerul.

Nu fiindca cerul ar fi atat de ieftin,

ci fiindca Dumnezeu este atat de plin de iubire.

Dacă n-ai nici macar acel banut, atunci da un pahar cu apa rece!”

( Sfantul Ioan Gura de Aur )

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Odata a zis Parintele Veniamin Iorga catre unul dintre frati: „Daca ne-ar judeca Dumnezeu dupa ganduri, cred ca aproape nimeni nu s-ar mantui. Ca razboiul gandurilor nu ne slabeste pana la moarte“.

Alta data l-a intrebat un parinte: „Daca nu savarsim pacatul cu fapta, oare vom dobandi mila in ceasul judecatii?"Iar batranul a raspuns:
„Mintea este totul, parinte! Aici se da razboiul. De razboiul mintii depinde mantuirea sau osanda noastra. Mare este razboiul mintii! De aceea trebuie sa ne rugam neincetat!"

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput