In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 9-a)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Ci ii voi sfarama jugul acum de pe tine, si-ti voi rupe legaturile
Naum 1.13

Asirienii au putut sa tina sub apasare, o vreme oarecare, poporul lui Dumnezeu, dar pana la urma puterea lor trebuia zdrobita. Tot astfel, unele inimi pot fi tinute sub robia lui Satan si chinuite cumplit sub stapanirea lui. Dar Domnul le trimite aceasta fagaduinta: "Voi sfarama jugul acum de pe tine, si-ti voi rupe legaturile".

Fii atent! Domnul iti fagaduieste o izbavire imediata, "Acum", zice El, "voi sfarama jugul de pe tine". "Crede ca vei fi izbavit de indata si Domnul va face aceasta lucrare chiar in clipa cand ai crezut". Daca El a zis "acum", nimeni n-are voie sa zica "mai tarziu".

Aceasta izbavire data este desavarsita, caci jugul nu va fi doar inlaturat, ci sfaramat; legaturile nu vor fi numai slabite, ci rupte. Aceasta desfasurare a puterii ceresti ne asigura ca vrajmasul nu va mai aparea. Jugul sau e sfaramat. Nu vom mai fi incovoiati pana la pamant sub greutatea lui. "Daca Fiul va va face slobozi, veti fi cu adevarat slobozi." Vino, Doamne Isuse, si slobozeste pe cei cazuti in robie, dupa fagaduinta Ta.

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Domnul este Sursa mea, nu voi duce lipsa de nimic…
El imi da din dragostea Lui si ma umple de prezenta Lui;
El este puterea mea si imi arata drumul pe care trebuie sa merg…
Chiar daca totul se prabuseste in jurul meu, totusi El ramane mereu Acelasi…e mereu langa mine…
Tu ma tii de mana si niciodata nu imi dai drumul ca sa nu ma pierd…
Da, El este Sursa mea…Izvorul meu si cu El vreau sa fiu pana la sfarsitul zilelor mele!
Tata, nu ingadui sa treaca nici macar o zi fara ca eu sa nu arat zambetul Tau…
…fara ca Tu sa nu incurajezi pe cineva, prin mine;
…fara ca Tu sa nu spui cuiva ca il iubesti, prin mine;
…fara ca Tu sa nu mangai pe cineva, prin mine;
…fara ca cineva sa nu se bucure de prietenia Ta, prin mine;
…fara ca Tu sa nu schimbi ceva sau pe cineva, prin mine;
…fara ca eu sa nu Te arat pe Tine…!

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data.
Iacov 1.5

„Daca vreunuia ii lipseste intelepciunea!" De fapt, pentru mine nici nu mai este „daca", sunt sigura ca imi lipseste. Ce stiu eu? Cum pot eu sa-mi calauzesc pasii? Cum as putea eu sa-i calauzesc si pe altii? Doamne, eu sunt numai nebunie si n-am nici o intelepciune.
Dar Tu zici: „S-o ceara de la Dumnezeu" si iata ca eu o cer. Aici, la picioarele Tale, Te rog sa ma urmaresti cu dumnezeiasca Ta intelepciune in valtoarea grijilor zilnice si mai ales a zilei de azi. Caci marturisesc ca, daca Tu nu m-ai pazi de ratacire, eu as lucra ca o nebuna, chiar in lucrurile cele mai usoare. Tu imi fagaduiesti aici o invatatura luminoasa si n-am nevoie nici de invatator, nici de meditator ca sa mi-o insusesc. O dai cu mana larga, fara plata, chiar unui nebun lipsit de intelepciune, iti multumesc pentru aceasta fagaduinta adevarata: „si ea ii va fi data". Iata ca eu o primesc. Nici un intelept al acestei lumi nu va putea pricepe intelepciunea ascunsa pe care Tu o dai copilului Tau.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

... ci vor paste si se vor odihni si nimeni nu-i va tulbura.
tefania 3.13

Exista un popor mic si smerit pe care Domnul il pastreaza ca pe o samanta in aceasta lume moarta. Prorocul spune ca el nu va savarsi nelegiuirea si nu va spune minciuni. Desi n-are nici o vaza, nici bogatie, totusi acest popor nu e in stare sa recurga la armele minciunii pe care cei rai le intrebuinteaza fara nici o jena.
Nu-i paste primejdia sa fie nimiciti? Nicidecum. Ei vor avea hrana si odihna si vor fi la adapost de orice rau. Niciodata ei nu vor folosi nici raul, nici viclenia, ca sa se apere. Oile sunt fapturi slabe si lupii, fiorosii lor vrajmasi. Dar acum oile sunt mai numeroase decat lupii si ele cresc din ce in ce mai mult, pe cand lupii scad mereu. Va veni o zi cand turmele de oi vor acoperi pasunile si nici un lup nu va mai fi. Caci ele au un pastor care le da pasune, ocrotire si liniste. Nu va fi nimeni, adica nici o fiinta omeneasca sau draceasca care sa le tulbure. Cine poate sa inspaimante turma Domnului, cand este chiar El de fata? Noi ne odihnim in pasuni verzi, caci Isus insusi este hrana si linistea sufletelor noastre.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Eu, Domnul, sunt pazitorul ei, Eu o ud în fiecare clipa; Eu o pazesc zi si noapte ca sa n-o vatame nimeni.
Isaia 27.3

Cand Domnul vorbeste personal fara sa Se foloseasca de vocea unui proroc, Cuvantul Sau are o insemnatate deosebita pentru sufletele credinciosilor. El ne spune aici ca insusi El, Dumnezeu este pazitorul viei Sale; El n-o incredinteaza la nimeni altul, ci Se ocupa personal de ea. Sa nu fie paziti bine aceia care sunt paziti chiar de Dumnezeu?
El nu ne va uda cu binecuvantarea Sa numai in fiecare zi si in fiecare ora, ci in fiecare clipa. Cat de repede ar trebui sa crestem noi; ce inviorata si roditoare ar trebui sa se prezinte fiecare vita! Cu ce ciorchini superbi ar trebui sa fie incarcati toti butucii!
Daca se ivesc dusmani, pasari sau viespi lacomi ca sa atace roadele sale, iata ca Domnul insusi e pazitorul ei, si o pazeste in tot timpul, noaptea si ziua. Cine ar putea sa ne faca rau si de cine sa ne temem? Domnul vegheaza asupra vitei, o uda si o apara. Ce sa dorim mai mult?
Observati expresia: „Eu sunt Acela". Ce adevar, ce putere, ce dragoste gasim in aceasta declaratie a lui Dumnezeu! Cine poate rezista in fata voii Sale? Cine ar putea sa se indoiasca si sa se teama, cand El zice: „Eu sunt Cel ce o pazesc"? Doamne, daca Tu spui: „Eu te voi pazi", eu iti voi raspunde: „si eu Te voi lauda".

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

„ ...intelepciunea va veni in inima ta, si cunostinta va fi
desfatarea sufletului tau."
Proverbe 2.10

Ferice de omul milos, caci binefacerile sale necunoscute sunt pentru
el un izvor nesecat de bucurie.
Sa avem grija sa fim drepti in orice lucru: in ocupatia noastra, in
judecatile noastre cu privire la altii si in legaturile noastre cu
vecinii. Un Dumnezeu drept nu poate binecuvanta purtari nedrepte.
Pentru ca somnul sa fie linistit, trebuie sa avem o viata linistita.
Cine se foloseste de minciuna pentru a scapa dintr-o mare
nenorocire, ar putea cadea într-un rau si mai mare.
Tine drept numai calea sfanta a adevarului si a integritatii, si vei
urma cel mai bun drum.
Ferice de omul ai carui vrajmasi ajung ca leii pentru Daniel in
groapa unde a fost aruncat: pasnici si tinandu-i tovarasie.
Daca lasi sa se invenineze in tine amintirea unui rau primit,
gandindu-te sa-l intorci, inseamna a pastra in inima ta o rana
deschisa, care atrage altele. Mai degraba uita si iarta!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Amice,tu scrii cu copy/paste de undeva sau scrii fiecare articol de "mana"?

Mergi la inceput

Yank, le scriu de "mana"

Si imi pare nespus de bine ca le citesti. Am un deosebit respect pentru poporul evreu, ales de Dumnezeu si atat de iubit de El. Ma rog in fiecare zi pentru pacea si binecuvantarea Israelului. Si daca citesti si acest mesaj, crezi ca poti sa-mi dai mai multe amanunte despre Jerusalem House of Prayer? Ma intereseaza foarte mult.
Multumesc mult.

Spune-mi dimineata un cuvant bun inainte de a pleca de acasa.
Atat de multe se pot intampla in timpul zilei;
Cine stie daca ne vom revedea?

Spune-mi mai bine un cuvant de noapte buna.
Cine stie daca ne mai trezim dimineata?
Viata trece atat de repede
si atunci nu este lipsit de importanta
ce mi-ai spus ultima data,
ce m-ai intrebat ultima oara.

De aceea lasa ca un cuvant bun sa fie ultimul.
Gandeste-te: ar putea fi pentru totdeauna!
(Autor necunoscut)

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

imi place tot ce scrii, dar m-a impresionat in mod deosebit poezioara asta ultima....asa simpla, frumoasa si adevarata......

Mergi la inceput

mama lia

"De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului" Efeseni 5:17

Iata trei reguli dupa care ne putem ghida zilnic:
1) Fii recunoscator! A fi fericit nu inseamna a obtine tot ce-ti doresti, ci a te bucura de ceea ce ai! Asa ca fii recunoscator in fiecare zi! Rudyard Kipling a spus: "Nu acorda prea multa atentie faimei, puterii sau banilor. Intr-o zi vei intalni pe cineva caruia nu-i pasa de nici una dintre acestea si atunci vei descoperi cat esti de sarac".
2) Nu compara! Cand vezi vecinul cumparandu-si mobila noua, mergand in vacante costisitoare si conducand o masina noua, nu simti un indemn launtric de a face si tu la fel? Dar te-ai gandit ca poate vecinul tau castiga de doua ori mai mult decat tine? Sau poate este ingropat in credite pana peste cap? Sau poate este la un pas de faliment sau divort? Nu face presupuneri si nu incerca sa fii altcineva.
3) Daruieste! Isus a spus: "Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; si cui i s-a incredintat mult, i se va cere mai mult." (Luca 12:48). Banii iti ofera oportunitati pentru care familiile nevoiase se pot ruga doar. De asemenea insa, modul de folosire al acestora va fi unul dintre lucrurile pentru care va trebui sa dai socoteala in ziua judecatii...

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput