In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 9-a)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Unul singur dintre voi urmarea o mie din ei, caci Domnul Dumnezeul vostru lupta pentru voi, cum v-a spus.
Iosua 23.10

Pentru ce sa numaram persoanele? Un singur om este majoritatea, cand este insotit de Dumnezeu, chiar daca de cealalta parte ar fi o mie. S-ar putea ca ajutoarele noastre sa fie prea numeroase, pentru ca Dumnezeu sa poata lucra prin ele, cum a fost cazul lui Ghedeon, caruia ii crescusera puterile micsorandu-si numarul luptatorilor. Armatele lui Dumnezeu nu sunt niciodata prea mici. Cand a voit sa intemeieze o natiune, a chemat numai pe Avraam si l-a binecuvantat. Pentru a invinge pe maretul Faraon, nu S-a folosit decat de Moise si Aaron. Adesea, Dumnezeu s-a folosit de un singur om, mai bine decat de trupe instruite de ofiteri indemanatici. Toti israelitii la un loc au biruit atata cat Samson? Saul, cu armatele sale, au lovit miile, lor, iar David, zecile lui de mii.

Domnul poate da inamicului mari succese, pentru a-l bate la sfarsit. Daca avem credinta, Il avem pe Domnul de partea noastra; atunci ce ne poate face multimea oamenilor? Un caine ciobanesc poate mana inaintea lui o mare turma. Daca Domnul te-a trimis, puterea Lui va implini in tine planul Sau. Increde-te in aceasta fagaduinta si arata-te curajos.

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Domnul va deschide pentru tine comoara Sa.
Deuteronom 28.12

Aceasta e zis cu privire la ploaie, pe care Domnul o va da in anotimpul sau. Ploaia este emblema improspatarii ceresti, pe care Dumnezeu e gata sa o raspandeasca peste poporul Sau. Oh, trimite-ne, Doamne, o imbelsugata ploaie!

Noi ne inchipuim ca aceasta comoara nu poate fi deschisa decat printr-un mare proroc ca Ilie. Dar nu este asa, caci aceasta fagaduinta este pentru toti credinciosii. Domnul va deschide pentru noi toti buna Sa comoara. Si tu poti sa vezi cerul deschis si sa iei partea ta, cu inima plina de credinta, ba incă si pentru cei ce te inconjoara, cate o buna parte. Cere ce vrei; daca ramai in Domnul Cristos si raman in tine cuvintele Sale, nimic nu-ti va fi refuzat.

Pana acum, inca n-ai facut cunostinta cu toate comorile Domnului tau; dar El ti le va descoperi. Desigur ca tu nu cunosti inca plinatatea bucuriei legaturii Sale; dar El isi va descoperi dragostea, descoperindu-ti-Se astfel din plin. Numai El poate face acest lucru pentru tine. Daca tu asculti repede glasul Sau, supunandu-te voii Sale, bogatiile slavei Lui sunt ale tale.

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Ioan 5:19"Adevarat,adevarat va spun, ca, Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decat ce vede pe Tatal facand; si tot ce face Tatal, face si Fiul intocmai."
Ioan 6:37-39
v.38"caci M-am pogorat din cer ca sa fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimes."

Mare este iubirea Domnului Isus pentru noi pacatosii. Si mare este ascultarea Lui si supunerea Lui de Dumnezeu Tatal.

Ii ascultam pe parintii nostri pentru ca-i iubim; ii ascultam pe sotii nostri pentru ca-i iubim si cu atat mai mult ar trebui sa-L ascultam pe Dumnezeu pe care-L iubim. Dar iubirea noastra pentru Dumnezeu este rezultatul faptului ca El ne-a iubit intai(1Ioan 4:19).Dumnezeu din Vesnicii a ales sa trimeata pe singurul Lui Fiu, Domnul Isus Hristos, pe pamant ca sa moara pentru pacatele noastre, ale fiecarui om si astfel, prin El sa avem o relatie personala cu Dumnezeu, sa nu avem frica in a ne apropia de Domnul Vietii care-si doreste enorm de mult ca fiecare om sa-L cunoasca si sa-L primeasca pe tronul inimii lui si cel mai important sa avem viata vesnica(Ioan 1:12-13 si Ioan6:39).
Noi suntem dorintza inimii Lui, suntem lumina ochilor Lui caci suntem copii Lui si El este creatorul nostru care are totul in control.
Dumnezeu nu ne forteaza sa facem cum vrea El caci nu ne-a facut roboti ci fiinte libere ce sunt capabile sa aleaga(Geneza 1:27;Geneza 2:16-17; Geneza 3:6).
De alegerile ce le facem depinde calitatea vietii noastre de pe pamant si cea viitoare.

Sunt doua categorii de oameni pe pamantul acesta:
1)din prima categorie fac parte cei care spun:"Nu voia Ta Doamne sa se faca in viata mea, ci voia mea."
2)din a doua categorie fac parte cei care spun:"Voia Ta Doamne Preasfant sa se faca in viata mea,nu voia mea."
Dupa ce omul moare cei din prima categorie vor merge direct in iad si Domnul le va spune:"Imi pare rau copilul meu, dar nu voia Mea sa se faca ci voia ta." Si oamenii din a doua categorie vor merge in Imparatia lui Dumnezeu si vor fi in prezenta stralucitoare a Dumnezeului din Vesnicii.

Sa ne punem intrebarea: Din care categorie de oameni fac parte, din prima sau din a doua?

Daca din prima inseamna ca inca nu-L cunoastem pe singurul Dumnezeu Adevarat din care, prin care si pentru care sunt toate lucrurile dar daca facem parte din a doua categorie inseamna ca stim cui Ii apartinem,cunoastem pe Cel ce-L Slavim in viata noastra si avem increderea, nadejdea si credintza ca, Cuvantul ce s-a facut trup si a locuit printre oameni fara pacat si plin de Har si de Adevar va duce la bun sfarsit ceea ce a inceput in noi prin mare Puterea si Neprihanirea Lui(Ioan 14:2-3;Apocalipsa 21).

Singurul Dumnezeu Adevarat sa intareasca inimile noastre, sa le ajute sa priveasca in permanentza la singurul nostru exemplu, Domnul Isus Hristos, si sa le pastreze curate si pline de credintza pentru ca El sa fie slavit si glorificat in vietile noastre.
Cu drag si respect,Cami.

Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html

Mergi la inceput

Daca aveti din belsug in voi aceste lucruri, ele nu va vor lasa nici lenesi, nici neroditori.
2 Petru 1.8

Daca vrem sa slujim Domnului printr-o viață rodnica, trebuie sa avem unele lucruri sigure inauntrul nostru; caci nimic nu poate iesi afara din noi, daca nu a fost mai intai inauntrul nostru. Trebuie sa incepem prin credinta, care este baza tuturor virtutilor, apoi sa ne silim sa unim cu ea fapta, cunostinta, infranarea, rabdarea, evlavia, dragostea, iubirea de oameni. Toate aceste lucruri vor aduce in viata noastra ca roada, o activitate folositoare; aceste lucruri sfinte trebuie sa fie din belsug in noi, altfel vom fi sterpi. Fructul pomului trebuie sa fie plin de suc, pentru a avea gust placut.

Sunt oameni cu daruri duhovnicesti bogate, fara insa sa fi facut vreun bine real pentru aproapele lor. Pentru a fi cu adevarat folositori, harurile sunt mai presus ca darurile. Cum e omul, asa si lucrul sau; pentru a face mai bine, el trebuie sa fie mai bun.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Ii voi face sa locuiasca in liniste.
Osea 2.18

Da, Dumnezeu da pace poporului Sau. Versetul acesta ne vorbeste de un "legamant cu fiarele campurilor, pasarile cerului si taratoarele pamantului". Aceasta inseamna pacea in mijlocul vrajmasilor pamantesti, incercarilor ascunse ca mici necazuri, lucruri, care pot, dar nu trebuie sa tulbure odihna noastra. Domnul vrea sa nimiceasca tot ceea ce ameninta poporul Sau. "El va zdrobi in tara arcul, sabia si razboiul". Pacea este asigurata, deoarece elementele potrivite s-o tulbure, au fost nimicite.

Aceasta pace va fi urmata de odihna. "El da odihna celui pe care-l iubeste". Sprijinit mereu de acest adevar dumnezeiesc, credinciosul poate sa ramana intr-o siguranta linistita care-i da odihna. Una este sa te odihnesti, si alta este sa te odihnesti in siguranta. Iata-ne adusi in tara fagaduita, in casa Tatalui, in camera ospatului, si chiar la pieptul lui Cristos. Numai acolo ne putem "odihni in siguranta". Si in aceasta stare linistita suntem la adapost de oboseala pe care o produce framantarea. "El ne da odihna in pasuni verzi si ne conduce la ape de odihna". Acolo vrea sa-l duca Mangaietorul pe orice suflet care se lasa in voia Lui.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_alex spune:

Arhistefy,
azi am intrat pt prima data sa citesc acest subiect la recomandarea unei prietene. Citind postarile tale am simtit inca o data ca sunt pe drumul cel bun in cautarea lui Dumnezeu.
Sper sa pot da si eu curand acelasi raspuns ca si tine la intrebarea referitoare la ce religie ai.

Mergi la inceput

cami alex

In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea.
Ioan 16.33

Cuvantul Mantuitorului este adevarat si in privinta necazurilor. Avem si noi parte de ele? Fara indoiala. Cum sa ma pot simti ca la mine acasa, atata timp cat ma aflu in tara straina, cum sa fiu bucuros in exil sau comod in pustie? Pe pamant nu-i locul meu de odihna. Acesta este locul unde se gaseste cuptorul, forja si ciocanul.

Dar observ ca El imi spune sa am curaj, sa indraznesc. Vai, mai degraba eu ma simt abatuta. Duhul imi este coplesit, de indata ce sunt tare incercata; dar ies in paguba daca cedez acestui simtamant. Domnul ma invita sa indraznesc si nu ma voi mai lasa abatuta.

Si prin ce imi da El indrazneala? Prin propria Sa biruinta. El zice: "Eu am biruit lumea". Luptele Lui au fost mult mai aspre decat ale mele. Eu inca nu m-am impotrivit pana la sange. Deci, de ce sa-mi pierd nadejdea ca voi birui? Priveste, suflete al meu, vrajmasul a fost deja biruit o data; iar eu am de luptat impotriva unui dusman invins. Si tu, lume, Domnul Isus te-a biruit deja; si, prin harul Sau, te va mai birui si in mine. De aceea voi indrazni si voi canta un imn de lauda Mantuitorului meu biruitor.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

Draga Arhistefy,
Cele scrise de tine mi-au imbarbatat inima inca o data...
Iti multumesc pentru timpul pe care ti-l pui deoaprte pentru a ne scrie aceste randuri.
Fie ca Dumnezeu sa-ti rasplateasca toata osteneala din belsug si, sa te binecuvanteze cu toate binecuvantarile Sale.
Atunci cand norii grei ai suferintei vin si isi lasa adanc amprenta in viata noastra,cand nu putem vedea,cand necazurile se intensifica,cand suntem slabi,neputinciosi si deznadajduiti in fata recifurilor vietii,este asa de minunat sa ne reamintim aceste cuvinte ale Domnului,
"(...)Indrazniti,Eu am biruit lumea".
Este asa de frumos sa ne reamintim ca noi nu suntem singuri, ca avem un Tata Ceresc Atotputernic care vegheaza asupra noastra si, care are un raspuns la toate rugaciunile si problemele noastre.
Ca imposibilul la El este posibil.
Toate acestea au un rost si un scop in viata noastra.
Adesea, in astfel de momente uitam ca ,in "casa" jalei inima omului se face mai buna...
Isus,Fiul lui Dumnezeu a venit la noi pe pamant,a suferit in locul meu si al tau - al intregii omeniri- povara pacatelor,a murit pe crucea Golgotei ,a inviat,S-a inaltat la cer iar acum sta la dreapta Tatalui.
El l-a invins pe satan, a biruit moartea si impreuna cu El suntem si noi invingatori.
Tot ceea ce ne ramane este sa credem si sa ne incredem in El,sa traim pentru El si implinirea scopurilor Sale,sa-L sarbatorim ,sa-i cantam un imn de slava....

POZE NOI

Mergi la inceput

Cristos S-a Inaltat!

Arunca-ti painea pe ape si dupa multa vreme o vei gasi iarasi.
Eclesiastul 11.1

Niciodata sa nu asteptam sa fim rasplatiti numaidecat pentru binele pe care-l facem si nici sa fim binevoitori numai fata de persoanele care par gata sa ne intoarca acest bine. Egipteanul arunca samanta in apele Nilului, fara nici o grija, ca si cand ar fi aruncat-o pe pamantul roditor de pe malul apei. Pentru ce? Pentru ca in curand apele scad si samanta de orez sau de grau patrunde in pamantul fertil pentru ca, putin mai tarziu, sa dea un rod bogat. Sa fim gata sa facem binele oricand si celui nerecunoscator si celui rau. Sa sfatuim si pe cel nepasator si pe cel incapatanat. Vor veni apele peste acest pamant uscat si-l vor schimba in pamant roditor. Lucrul nostru facut in Numele Domnului, va fi intotdeauna plin de rod.

Treaba noastra este sa aruncam painea pe ape, iar a lui Dumnezeu este implinirea fagaduintei "o vei gasi iarasi". Niciodata El nu-Si va calca cuvantul. Orice marturisire facuta despre El, isi va avea rodul ei. Poate nu imediat; dar intr-o zi sau alta, vom culege ceea ce am semanat. Numai sa asteptam cu rabdare, caci acesta este scopul pentru care Domnul zice: "dupa multa vreme". In multe cazuri zilele de asteptare pot deveni luni sau ani, dar fagaduinta Domnului ramane neschimbata.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput