Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (20)
Raspunsuri - Pagina 9
amuleta spune:
Hei, acum am aflat ca te cheama si Adrian ! Multumesc si eu pentru reteta, ma intreb de unde pot gasi argile si polen pe-aici, dar vorbesc eu cu un apicultor. Hai ca acum tot am facut topicul varza : ceva pentru depresie nu stii ? Ca am vazut azi o femeie care a incercat o farmacie intreaga si incep sa-mi pun serios problema unor tratamente alternative. Daca ai, scrie-mi pe PM, ca sa nu compromitem de tot subiectul.
conchita spune:
quote:
Originally posted by Mik
Am si eu o intrebare (mai de ateu, dar cit se poate de serioasa) : ce carte imi recomandati despre vietile sfintilor, care cine este si ce a facut.
Mik, nu stiu sa iti spun cum sa faci acum rost de ele, ca eu le-am cumparat din Romania ceva ani in urma. sunt carti scoase lunar de Editura Episcopiei Romanului si contin vietile tuturor sfintilor din luna respectiva.
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by amuleta
Hei, acum am aflat ca te cheama si Adrian ! Multumesc si eu pentru reteta, ma intreb de unde pot gasi argile si polen pe-aici, dar vorbesc eu cu un apicultor. Hai ca acum tot am facut topicul varza : ceva pentru depresie nu stii ? Ca am vazut azi o femeie care a incercat o farmacie intreaga si incep sa-mi pun serios problema unor tratamente alternative. Daca ai, scrie-mi pe PM, ca sa nu compromitem de tot subiectul.
Caut si.... sper sa si gasesc ceva .......
Aaaa..... cat despre nume, nu mi-am ascuns niciodata numele – trebuia doar ca poporul sa mearga pe linkul atasat la semnatura .
Sabina – cea mai mare multumire va fi atunci cand o sa ne spui ca nu mai ai probleme.....
Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
irina.c. spune:
quote:Buna,Mik!Cartea despre vietile sfintilor se cheama chiar asa"Vietile Sfintilor".Sunt mai multe tipuri,prescurtate sau pe larg.Cele pe larg au aparut in 12 volume,pentru fiecare luna din an.Dar le poti gasi si pe internet,la urmatoarea adresa:http://www.calendar-ortodox.ro/
Originally posted by Mik
Am si eu o intrebare (mai de ateu, dar cit se poate de serioasa) : ce carte imi recomandati despre vietile sfintilor, care cine este si ce a facut.(Biblia am citit-o, dar foarte multi sfinti ortodoxi sunt aparuti dupa, de ex. Sfintul Mina).Mik.
Lectura placuta!Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
gandacelu spune:
quote:cea mai "clasica" este chiar Vietile Sfintilor pe fiecare luna - varianta mai prescurtata si plina de pilde este Proloagele
Originally posted by Mik
Am si eu o intrebare (mai de ateu, dar cit se poate de serioasa) : ce carte imi recomandati despre vietile sfintilor, care cine este si ce a facut.
daca vrei insa sa citesti cate o viata de sfant, sa ii vezi evolutia de la ateu, de ex, la schimbarea totala, iti recomand chiar Viata si opera Pr. Serafim Rose (un sfant contemporan, american) - de care discutam de cateva topice incoace - daca te intereseaza si stii vreo metoda prin care sa ti-o trimitem, ti-o promit eu
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica
mami de ileana si ioachim
irina.c. spune:
quote:Cata,uite ca te contrazic.Intradevar ,BOR nu e activa in comunitate in sensul protestant,adica n-o sa vezi nici un preot predicand cu megafonul la Universitate sau luandu-ti tensiunea in fata la Unirea,dar fiecare parohie este activa in felul ei,fiecare are activitati,ore de cateheza,unele au si biblioteci de carte crestina,deci cine vrea intradevar sa se apropie de Biserica,sa-si lamureasca intrebarile despe ortodoxie,nu trebuie decat sa frecventeze un lacas de cult.Sau macar sa se duca sa stea de vorba cu un preot.
Originally posted by cataghequote:Amuleta, iti dau si nu iti dau dreptate (spre deosebire de postarea urmatoare, la care iti dau dreptate in totalitate ). Parerea mea e ca aici citesc si oameni care vor sa afle mai multe despre ortodoxie, oameni care desi sunt botezati in religia ortodoxa, fie nu cunosc prea multe despre ea (pt ca ne aflam dupa o perioada indelungata in care s-au facut toate eforturile ca religia sa fie scoasa din viata oamenilor, si trebuie sa recunoastem ca astazi BOR nu se prea da de ceasul mortii ca sa se implice in viata comunitatilor), fie pt ca, in urma unor intamplari, ceva i-a indepartat de religia lor pe care, mai mult sau mai putin constient, incearca sa o regaseasca. Pt acesti oameni, cred ca merita efortul de a explica si de a fi convingator. Maturile nu servesc la nimic, de astea avem cu totii si cred ca cel mai bine ar fi sa incercam sa le folosim pt propria casa inainte de a ameninta pe altii cu ele (evident, asta nu iti suna tie ci responsabililor cu maturile de pe topic)._
Originally posted by amuleta
"moare crestinismul odata cu voi ca nu convingeti pe nimeni"
Dar noi nu vrem sa convingem pe nimeni. Tu citesti aici din proprie convingere. Daca nu-ti place ce citesti, de ce nu ignori topicul asta si sa deschizi un topic separat, unde sa scrii lucruri pe placul inimii tale si unde oameni care gindesc asemenea sa poata posta si ei ?
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Aici,oricat incercam sa explicam,poate nu reusim in totalitate,fiindca ortodoxia tine mai mult de practica si se intelege cu inima.Desigur,noi nu respingem pe nimeni care intreaba ceva cu buna credinta,dar unii nu sunt niciodata multumiti de raspunsuri,ba mai mult,incep sa-si bata joc,sa ironizeze,etc.Si ce rost are sa intram in polemici?S-a vazut ca polemicile nu sunt constructive pentru nimeni.
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
cataghe spune:
Irina, tot ce se poate sa fie cum zici tu in anumite zone, insa uite, eu am cautat ore de cateheza pt baietelul meu si din cele j' de mii de biserici si bisericute din orasul meu nici una nu are asa ceva, din pacate. Pe de alta parte, nu toata lumea are acces la un preot cand vrea si cum vrea, ceea ce mi se pare normal, ca preotul e unul si cei care ar avea nevoie de el sunt poate ca zeci sau sute. Deci, nu de vorbit cu megafonul vorbesc eu aici, dupa cum cred ca iti dai seama. Cu frecventatul lacasului de cult iar poate fi o problema, eu de exemplu am incercat figura acum doua saptamani si am gasit exact ceea ce stiam, o viermuiala continua in biserica incat mi-a fost imposibil sa inteleg ceva din slujba - si pe cuvant ca m-am dus cu mare dorinta de a intelege. Cred ca duminica viitoare o sa incerc in liniste, acasa, cu radioul. Oricum, imi vine destul de greu sa pricep cum imi pot lamuri intrebarile despre ortodoxie in conditiile astea. Poate ca pt voi, care sunteti bine infipte intr-o comunitate de acest gen, lucrurile par foarte simple, dar crede-ma ca nu sunt intotdeauna si pt oricine.
Insa nu vreau sub nici o forma ca asta sa fie tot o polemica, eu doar am vrut sa sugerez - pt a nu stiu cata oara - ca nu toata lumea care intra aici intra ca sa se certe, si chiar daca se mai ajunge la asa ceva, asta nu e neaparat pt ca interlocutorii vor sa isi bata joc.
_
gandacelu spune:
catalina, iti dau dreptate orele de cateheza sunt extrem de necesare (uite, la bisericuta noastra se fac special pentru copii, in fiecare saptamana) si iarasi, viermuiala in biserica nu e normala, ortodoxia nu incurajeaza foirea in biserica, ba chiar sunt reguli extrem de clare pentru asta... dar cine sa le respecte? in unele biserici se sta smirna, tocmai pentru a nu-i deranja pe ceilalti... in altele nu... depinde de "libertati":))
eu totusi zic ca a asculta Liturghia la radio nu se compara cu a fi acolo... tocmai pentru ca Liturghia nu e un spectacol, ci o participare, o con-lucrare... o impartasire din darurile Duhului Sfant...
Si unde vor fi doi sau trei adunati in numele meu voi fi si Eu cu ei...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica
mami de ileana si ioachim
cataghe spune:
Gandacelule, stiu ca nu se compara, de aia am si incercat in prima faza sa merg in biserica, dar eu vreau sa ascult liturghia de la cap la coada si sa incerc sa pricep ceva din ea, si cel putin pt inceput tot e ceva. Dupa aia, daca incep sa inteleg, poate ca voi face fata si la "viermuiala" mai usor. Problema e ca eu m-am obisnuit cu liturghia catolica, unde inteleg ce se intampla acolo, si daca o sa ajung sa inteleg si din cea ortodoxa macar tot atata, cred ca e ok.
P.S. Edit ca sa zic ca am aflat ca sunt si la noi in oras ore de catehizare pt copilasi... numa' ca la biserica greco-catolica.
_