Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (20)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by amuleta

"moare crestinismul odata cu voi ca nu convingeti pe nimeni"
Dar noi nu vrem sa convingem pe nimeni. Tu citesti aici din proprie convingere. Daca nu-ti place ce citesti, de ce nu ignori topicul asta si sa deschizi un topic separat, unde sa scrii lucruri pe placul inimii tale si unde oameni care gindesc asemenea sa poata posta si ei ?

eu propun altceva, bazat pe o revelatie de ultimul moment. uaminii astia "pasnici" vin aici avizi de dragoste crestina, pe care, mai mult ca sigur, nu o primesc in viata reala. si noi ce le aratam? usa si, in cazul meu, matura. nu e bine, stop joc si de la capat. cine stie ce drame existentiale provocam prin atitudinea asta. eu declar oficial ca de azi incerc sa invat sa-i iubesc pe toti beretzii astia roz, ca au reusit sa-mi starneasca mila. is uameni necajiti, fetelor, sa-i intelegem si sa ne rugam pentru ei.

Forte et comp
--------------

In alta ordine de idei, Joanna unde e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Conchita, incercarile (inclusiv din partea celor din jur) vin pentru un anume motiv. Si daca poti sa te stapinesti (inclusiv cu gindul) e bine. Daca nu, e bine sa te stapinesti macar cu gura, sa "tai colturile" pe alocuri. Iar daca poti sa-l si iubesti pe cel ce te incearca, cu atit mai bine.
Fiecare dintre noi, cei ce citim aici (si scriem sau nu) avem cautarile noastre spirituale, deloc de minimalizat, indiferent care sint acelea si n-are nici un rost sa ne frecam unii pe altii la cap cu privire la optiunile noastre.
Ca sa intelegi un alt om trebuie sa fii cit de cit pe aceeasi lungime de unda cu el si daca nu esti, incerci sa-l lasi in boii lui in mod civilizat. Controversele sint tare paguboase in justificarea unor convingeri religioase. Mi-am dat seama de asta de la subiectul cu basmalele, ca uneori traim pe planete diferite si vedem realitatea cu totul diferit. Si cred ca fiecare e sincer in exprimarea convingerilor lui, chiar daca o face mai civilizat sau mai colturos. Stii ca Iorga l-a intrebat zeflemitor pe Maniu "ce ma poate invata pe mine, un inginer ca dumneata ?" Si Maniu i-a raspuns "masura".
Mie cel mai important lucru pe care un duhovnic te poate invata in ortodoxie este exact asta : masura. Ca masura mea nu-i tot aia cu a ta si de-aia generalizarile si citatele scoase din context sint greu de inteles pentru multi, ba char ajung si motiv de sminteala. doar ca acela ce crede ca el, de unul singur si prin forte proprii va cuceri ortodoxia (si universul) se amageste amarnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Ca vorbeai de Joanna, cred ca a ales calea de aur.

Mergi la inceput

Amuleta, ai dreptate. ca intotdeauna, dealtfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Uite, pentru vorba asta,

quote:
Originally posted by conchita

...cine stie ce drame existentiale provocam prin atitudinea asta. eu declar oficial ca de azi incerc sa invat sa-i iubesc pe toti beretzii astia roz, ca au reusit sa-mi starneasca mila. is uameni necajiti, fetelor, sa-i intelegem si sa ne rugam pentru ei.

...mai Conchita shi din partea mea!
Eu te iau in serios cu vorba asta, te cred ca ai cea mai buna intentzie shi itzi urez sa rezisti la cat maaai multe shi sa ajungi sa-tzi placa de tine tot atata de mult chiar daca/cand vei trece cu vederea maine lucruri pe care ieri nu le-ai fi iertat!

Pentru vorba asta a ta mai indraznesc shi eu... ca mai avusesem cate ceva de shoptit ...da ciiiine sa mai se fi "riscat" ?!

quote:

...Fiecare dintre noi, cei ce citim aici (si scriem sau nu) avem cautarile noastre spirituale, deloc de minimalizat, indiferent care sint acelea si n-are nici un rost sa ne frecam unii pe altii la cap cu privire la optiunile noastre.
...Controversele sint tare paguboase in justificarea unor convingeri religioase.

DA !
"Aprob pozitiv."

quote:

Vad doua semnificatii ale infrinarii : aceea de jertfa, de renuntare la placerea proprie, de dragul celui pe care-l iubesti (in cazul acesta, Dumnezeu). Asta pentru ca este greu sa te focalizezi in acelasi timp si pe placerea proprie (care este egoista si inspre sine) si Dumnezeu (care este proiectare in afara de sine si in exterior).

Asta da raspuns, bravo mai Amuleto!
Da voi a-l mai intregi (shi nicidecum a-l strica!), cu inca doua vorbe:
- nu e vorba de "semnificatzie" ca shi simbol,intzeles, ci e vorba de utilitate-aplicabilitate,lucrare ce se face prin infranare,e vorba transformare-vindecare!
- intaresc ca este asha cum ai zis: rostul postirii ca shi al infranarii este ca sa nu ne mai ocupam atata cu cele de jos(de la nivelul abdomenului sau de sub el !!!), cu cele pamantesti care ne atrag in jos shi ne pastreaza jos shi in fine ne conduc inspre cele mai de jos locuri ale Creatziei, ci sa mai luam cate o "pauza" de ele ca sa ne mai ridicam capul "din pamant" sa mai ne indreptam dragostea-afectziunea-interesul inspre EL; rostul e ca din aproape in aproape, prin exercitziu-practica, cele de jos sa scada in importantza shi cele de Sus sa creasca pentru noi(cam cum shi Sfantul Ioan Botezatorul a spus cand a fost intrebat despre EL!), ca in felul asta sa ne apropiem de EL tot mai mult shi mai mult, ca doar "acolo unde va fi comoara noastra ne va fi shi inima"!
- in fine, la partea ultima sa nu te superi da vreau sa te completez ceva mai substantzial, anume EL nu Este...nu trebuie sa fie "in afara de sine shi in exterior"! da,asha este la inceput,asha incepe oricare drumul credintzei celei drepte, cautandu-L pe EL undeva departe, departe rau shi foarte in afara de sine, insa cine ramane la acest nivel n-a facut nici o isprava ! asha ca trebuie ca in cele din urma sa-L aflam inauntru, sa ne invredinicim "sa-L chemam sa vina sa locuiasca cu noi shi sa cineze cu noi shi noi cu EL", iar EL sa primeasca invitatzia noastra cu Dragostea LUI...ca sa nu ma mai adresez LUI ca unui strain de foarte departe,ci ca shi Cuiva mai apropiat de mine decat propriul meu trup...ca sa nu mai zic mai apropiat decat camasha sau decat persoana de langa mine...

Asta ar fi!

(Acu... io astept ecourile shi daca nu-mi mai batetzi apropouri sa-mi vad de altele...aaaa.... poate mai vin [] dar daca nu va trebuiesc, spunetzi fara jena shi raspicat! ca nu adevarul spus pe fatza ma supara, ci prefacatoria!)

Va urez post cu folos la toate, chiar shi celor care nu il tzinetzi dar cititzi shi vorbitzi despre el !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by Sabina
amuleta, nu mi-ai zis si mie ce sa fac sa nu-mi mai scada tensiunea la 7:)

Desi nu ma cheama amuleta, am sa fac cateva recomandari:

In primul rand, eu cred ca nu are rost sa iei cortizon... stiu ca exista anumite indicatii, dar daca stau si ma gandesc la nenumaratele efecte secundare......

Apoi cu sarea..... e greu, mai ales daca nu esti obisnuit...... dar ar fi o solutie.....

Asa ca eu am sa iti recomand ceva simplu:

POLEN – 2 x 1 lingurite / zi zilnic, 1 luna, dupa ce mananci ceva inainte.

GRAU INCOLTIT – se tine grau in apa la temperatura camerei 48 ore (apa se schimba in fiecare zi). Dupa 48 de ore se papa 2 linguri grau incoltit / zi cu MIERE DE ALBINE DE SALCAM, preferabil dimineata pe stomacul gol.

Graul incoltit care s-a pregatit asa cum am spus se poate manca din ziua a 2-a pana in ziua a 7-a. Apoi NU se mai mananca ! Deci va trebui sa pui alt grau la incoltit in ziua a 6-a ca in ziua a 8-a sa ai ce papa !!!

Se face zilnic tot o luna.

Daca vrei si o refacere a microelementelor, poti papa si ARGILA – se ia seara o lingurita miere de tei peste care se pune un varf lingurita argila pulbere si se inghite rapid. Dupa aceea se bea o cana de ceai.

Mai era ceva ?
Multa sanatate si.... succes la teza !

Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

multumesc, Adrian.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ManyHope

Uite, pentru vorba asta,
quote:
Originally posted by conchita

...cine stie ce drame existentiale provocam prin atitudinea asta. eu declar oficial ca de azi incerc sa invat sa-i iubesc pe toti beretzii astia roz, ca au reusit sa-mi starneasca mila. is uameni necajiti, fetelor, sa-i intelegem si sa ne rugam pentru ei.

...mai Conchita shi din partea mea!
Eu te iau in serios cu vorba asta, te cred ca ai cea mai buna intentzie shi itzi urez sa rezisti la cat maaai multe shi sa ajungi sa-tzi placa de tine tot atata de mult chiar daca/cand vei trece cu vederea maine lucruri pe care ieri nu le-ai fi iertat!

Pentru vorba asta a ta mai indraznesc shi eu... ca mai avusesem cate ceva de shoptit ...da ciiiine sa mai se fi "riscat" ?!

Many Hope sa ma iei in serios, ca si io ma iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:

"moare crestinismul odata cu voi ca nu convingeti pe nimeni"
Dar noi nu vrem sa convingem pe nimeni. Tu citesti aici din proprie convingere. Daca nu-ti place ce citesti, de ce nu ignori topicul asta si sa deschizi un topic separat, unde sa scrii lucruri pe placul inimii tale si unde oameni care gindesc asemenea sa poata posta si ei ?

Amuleta, iti dau si nu iti dau dreptate (spre deosebire de postarea urmatoare, la care iti dau dreptate in totalitate ). Parerea mea e ca aici citesc si oameni care vor sa afle mai multe despre ortodoxie, oameni care desi sunt botezati in religia ortodoxa, fie nu cunosc prea multe despre ea (pt ca ne aflam dupa o perioada indelungata in care s-au facut toate eforturile ca religia sa fie scoasa din viata oamenilor, si trebuie sa recunoastem ca astazi BOR nu se prea da de ceasul mortii ca sa se implice in viata comunitatilor), fie pt ca, in urma unor intamplari, ceva i-a indepartat de religia lor pe care, mai mult sau mai putin constient, incearca sa o regaseasca. Pt acesti oameni, cred ca merita efortul de a explica si de a fi convingator. Maturile nu servesc la nimic, de astea avem cu totii si cred ca cel mai bine ar fi sa incercam sa le folosim pt propria casa inainte de a ameninta pe altii cu ele (evident, asta nu iti suna tie ci responsabililor cu maturile de pe topic).

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Am si eu o intrebare (mai de ateu, dar cit se poate de serioasa) : ce carte imi recomandati despre vietile sfintilor, care cine este si ce a facut.

(Biblia am citit-o, dar foarte multi sfinti ortodoxi sunt aparuti dupa, de ex. Sfintul Mina).

Mik.

Mergi la inceput